BERICHT: Samenwerking Eneco eMobility met Ecotap en Jaguar Land Rover

Elektrische Jaguar I-PACE nu sneller op te laden dankzij Ecotap DC15 Snellader

Door een samenwerking tussen Jaguar Land Rover Nederland, Ecotap en Eneco eMobility kan de Jaguar I-PACE, World Car of the Year 2019, nu nog  sneller opladen. De Ecotap DC15 Snellader zorgt ervoor dat klanten dankzij een laadsnelheid van 15kW met een hoger vermogen kunnen laden dan voorheen mogelijk was met een AC-lader.

ROTTERDAM, 21 mei 2019 – Goed nieuws voor rijders van een Jaguar I-PACE. Dankzij de Ecotap DC15 Snellader kan de elektrische auto van het jaar nu nog een stuk sneller opladen. Door een samenwerking tussen Jaguar Land Rover Nederland, Ecotap en Eneco eMobility kan de Jaguar I-PACE zijn batterij nu al in 6 uur vol laden.

Verbetering van 4.6kW naar 15kW
De Jaguar I-PACE is een 1-fase laadbare auto met een forse accu-capaciteit. Hierdoor kon voorheen op een regulier thuislaadpunt (‘AC’) – en de beperking die de meest voorkomende huisaansluiting met zich meebrengt – maximaal op 4.6kW worden geladen. Jaguar I-PACE berijders die behoefte hebben met meer vermogen te laden, hebben dankzij de 15kW lader van Ecotap voortaan in 6 uur een volledig opgeladen accu

Veilig en snel
Ecotap is erin geslaagd om een snellader voor thuis en zakelijk gebruik te ontwikkelen. Met een laadvermogen van 15kW kan, dankzij de Ecotap DC15 Snellader, met een gangbare 3-fase elektriciteitsaansluiting op een optimale snelheid worden opgeladen. De DC15 is standaard voorzien van alle voorzieningen om de auto veilig en snel op te laden. “Het geeft ons een kick om te kunnen laten zien hoe snel wij een op maat gemaakte laadoplossing voor een specifieke auto als Jaguar kunnen ontwikkelen”, aldus Bjorn Brands van Ecotap.

Inzicht in laadtransacties en storingen oplossen
Met de standaard online verbinding, via laadpalen met een simkaart die in verbinding staan met de backoffice, geeft partner Eneco eMobility klanten met een abonnement via de ‘MijnLaden-omgeving’ inzicht in de laadtransacties, kunnen deze transacties automatisch verrekend worden (met bijvoorbeeld de werkgever) en kunnen veel storingen op afstand opgelost of zelfs voorkomen worden. De prijzen van dit abonnement zijn nog niet bekend.

Overbelasting voorkomen
Met de optionele Home Loadbalancing hardware kan de DC15 het laadvermogen aanpassen aan het beschikbare vermogen. Zo is er geen risico dat de hoofdzekering overbelast wordt wanneer tegelijkertijd met het laden ook een oven, wasdroger of ander zwaar apparaat gebruikt wordt. Deze hardware kost 295 euro (excl. BTW en excl. kosten van de installatie) en is alleen verkrijgbaar via Eneco eMobility.

Praktisch
De DC15 kan aan de muur worden bevestigd of met de optionele standvoet ook vrijstaand worden geplaatst. Professionele installatie van de Snellader is in veel gevallen al mogelijk vanaf 700 euro (excl. BTW). Geïnteresseerden kunnen hiervoor direct bij Eneco eMobility terecht of dit kenbaar maken bij de dealer tijdens het verkooptraject.

Contact en vragen
Voor meer vragen, beeldmateriaal of interviewverzoeken neem je contact op met:

Chantal Schram & Suzanne van Duijn
PR-cursus.nl
info@pr-cursus.nl
06-21397489

Categorie: Eneco