Alles over onze laad-oplossingen

Snel, makkelijk en veilig jouw auto kunnen opladen. Thuis, op het werk en onderweg. Hieronder vind je meer informatie over onze laadoplossingen

Kosten laadpunt​ en installatie

Welk laadpunt past het beste bij je? Dat is afhankelijk van meerdere factoren: Je net aansluiting, jouw auto, en je woonsituatie. Wij begrijpen dat je inzicht wilt hebben in de kosten van de aanschaf van een laadpunt en de installatiekosten. Hieronder vind je een overzicht van de kosten verbonden aan het plaatsen van jouw laadpunt. Als je kiest voor een socket model, dan krijg je een laadpunt zonder vaste kabel. Kies je voor een laadpunt met vaste kabel, is deze te verkrijgen in twee lengtes van 5 meter en 8 meter. Afhankelijk van de gewenste locatie van het laadpunt moet er gegraven worden, bijvoord wanneer je voor een paalmodel kiest.  Dit tarief is afhankelijk van het aantal meter. In de onderste tabel vind je deze kosten terug.

Wand- of paalmodel
Type
Laadvermogen
Kosten laadpunt
Alfen Eve Single Pro-Line: 3x32A
Wandmodel
Socket of vaste kabel 5 meter
22kW
€ 990,-*
Paalmodel
Socket of vaste kabel 5 meter
22kW
€ 1.165,-*
Alfen Eve Single Pro-Line: 3x32A
Wandmodel
Vaste kabel 8 meter
22kW
€ 1.070,-*
Paalmodel
Vaste kabel 8 meter
22kW
€ 1.245,-*
Aantal meter graven
Kosten bij installatie vanaf
(bij 1-fase)
Kosten installatie vanaf
(bij 3-fase)***
Tot 1 meter
€ 465,-*
€ 600,-*
1 – 5 meter
€ 635,-*
€ 770,-*
6 – 10 meter
€ 805,-*
€ 940,-*
11 – 15 meter**
€ 975,-*
€ 1.110,-*

* De tarieven zijn excl. btw.

** >15 volgt maatwerk offerte

*** Mogelijke extra kosten verzwaren, te regelen met netbeheerder

In 5 stappen naar duurzaam rijden

Eneco eMobility laadpaal behoefte en wensen

Stap 1

We bespreken je wensen en behoeften

 

Eneco eMobility technische situatie in kaart

Stap 2

We brengen de technische situatie bij je in kaart

Eneco eMobility offerte en advies

Stap 3

Je krijgt een advies en offerte op maat

Eneco eMobility laadpaal installatie

Stap 4

Wij gaan het voor je regelen

Eneco eMobility blijft het regelen

Stap 5

En blijven het voor je regelen

Laadpunt voor bij jou thuis

Welk laadpunt voor thuis?​​

Welk laadpunt past het beste bij jouw huis? Betekent meer vermogen altijd sneller laden? Wij begrijpen dat je met vragen zit als je een laadpunt wilt aanschaffen. Welk laadpunt het beste bij je past, is afhankelijk van drie factoren: de netaansluiting van jouw huis, jouw elektrische auto en jouw persoonlijke situatie. Je kunt er meer over lezen in ons artikel ‘Hoe krijg ik thuis een laadpaal?’.

Onze laadpunten zijn stroomleverancier onafhankelijk​

Als je een laadpunt aanschaft bij Eneco eMobility, dan blijf je vrij in jouw keuze van energieleverancier. Je kunt gewoon bij jouw huidige energieleverancier blijven.

Stroomvergoeding​

Wanneer je jouw auto oplaadt, ga je meer elektriciteit verbruiken. Maandelijks lezen we jouw laadpunt op afstand uit en vergoeden wij de geladen stroom van de voorgaande maand op het door jouw opgegeven rekeningnummer. Het vergoeden van de geladen stroom noemen wij verrekenen. Kijk deze video voor meer uitleg over kosten en verrekening van een thuislaadpunt. De laadtransacties worden vergoedt aan jezelf en in rekening gebracht bij jouw werkgever.

Lage en overzichtelijke tarieven​

De tarieven lopen mee met de stroomprijs die per half jaar wordt bepaald. Je vindt de huidige tarieven hier.

Alfen Eve Single Pro-line

De Alfen Eve Single Pro-line is een zeer compact laadpunt van kleurecht hoogwaardig kunststof en draagt het DEKRA (voorheen KEMA) keurmerk. De voorkant is wit en de achterkant is donkergrijs. Het laadpunt is verkrijgbaar in wand- of paalmodel en met contactdoos en display of vaste kabel zonder display. 

De afmeting van het laadpunt is 37x24x13 cm (HxBxD)

 

Eneco-DHLB-P1-Extender

Dynamic Home Load Balancing​​

Jouw thuislaadpunt kan worden voorzien van dynamische loadbalancing. Hiermee kan jouw elektrische auto optimaal worden geladen zonder jouw aansluiting te verzwaren. Omdat het laadpunt minder vermogen krijgt op het moment dat je veel andere apparaten gebruikt en meer als je weinig apparaten gebruikt. Zo maken we slim gebruik van de beschikbare capaciteit, en heb je geen extra kosten bij het verzwaren van jouw netaansluiting. Voor Dynamic Home Load Balancing wordt een meerprijs van minimaal €110,- excl. btw in rekening gebracht.

Veelgestelde vragen over onze laadoplossingen

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. Je hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen jouw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met jouw stroomleverancier. Wil je meer weten? Klik dan hier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.

Wil je toch meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op met onze servicedesk