Hoe werkt een abonnement voor mijn laadpaal?

Een abonnement bij een slimme laadpaal helpt bij storingen op afstand en verrekent jouw stroomkosten. Hier leggen we uit hoe een abonnement werkt, wat het abonnement biedt en wat de kosten zijn.

Eneco eMobility
Waarom zit er een abonnement bij mijn laadpaal?

Duurzame mobiliteit vraagt steeds meer intelligentie. Daarom raden wij een slimme laadpaal aan. Slimme laadpalen maken via software en een bijbehorend abonnement via een GSM-module (de laadpaal heeft een simkaart) of het internet contact met een digitaal beheersysteem. Hierdoor hebben we:

 1. altijd verbinding met je laadpaal, kunnen we je op afstand bij storingen helpen en kunnen we de stroomkosten verrekenen.

 2. Ook heb je toegang tot MijnLaden, onze webapplicatie. Hier kun je je facturen vinden, beschikbare laadpalen zoeken en zien waar je geladen hebt.

Deze functionaliteiten brengen kosten met zich mee. Deze verrekenen wij in het abonnement.

Wat biedt het abonnement?

Je betaalt een abonnement om je laadpaal te koppelen aan onze systemen zodat wij de laadtransacties op afstand kunnen uitlezen en administratief kunnen verwerken. Een abonnement is daarom verplicht.

Een abonnement geeft toegang tot de volgende extra diensten:

 1. Administratie en inzicht via MijnLaden: In jouw persoonlijke MijnLaden-omgeving kun je facturen vinden, zien waar je geladen hebt en je vergoedingstarief instellen.

 2. Laadpas of laaddruppel: Je ontvangt een gratis laadpas bij je laadpaal. Voor een extra laadpas of een laaddruppel worden kosten in rekening gebracht. Je laadt met je laadpas of laaddruppel altijd met groene energie.

 3. Vergroenen: Iedere geladen kWh op de laadpas vergroenen met stroom uit zon en wind en is dus CO2 vrij. Wat vergroenen precies is, wordt onderaan deze pagina uitgelegd.

 4. Storingen: 90% van de storingen kunnen we op afstand verhelpen.

 5. Verrekenen: de gemaakte kosten van het opladen verrekenen tussen berijder, leasemaatschappij en werkgever.

 6. Software-updates.

 7. Slimme diensten zoals Load Balancing en SlimLaden.

Wat is het abonnement Light?

Er bestaat ook een abonnement Light, leverbaar in combinatie met het Vestel Entry of Basic laadpaal. Dit abonnement biedt toegang tot de volgende diensten:

 1. Laadpas: hiermee laad je bij alle laadpalen met groene energie. De Vestel laadpaal zelf werkt zonder laadpas.

 2. Vergroenen: iedere geladen kWh op de laadpas vergroenen wij met stroom uit zon en wind en is daarom CO2-vrij.

 3. Storingen: 90% van de storingen kunnen we op afstand oplossen.

 4. Software-updates.

 5. Inzicht in geladen kWh voor het laadpunt via MijnLaden.

 6. Inzicht in facturen, inclusief maandelijks hosting bedrag.

 7. Inzicht in laadpastransacties wanneer je een Eneco eMobility laadpas hebt en gebruikt voor niet-thuis laden.

 8. Goed om te weten: je ontvangt bij dit abonnement geen vergoeding voor gebruikte stroom. Dit komt doordat je laadt zonder laadpas. Het invullen van een stroomvergoeding is met dit abonnement daarom niet mogelijk.

Wat kost een abonnement?

Wil je weten wat de kosten van het abonnement zijn? Bekijk dan ons overzicht van laadpalen. Ben je een leaserijder? Dan heb je via jouw leasemaatschappij een e-mail met een link ontvangen.

Hoe werkt het met een laadpas en een abonnement?

Onze laadpas of laaddruppel is inbegrepen bij jouw laadpaal thuis en het bijbehorende abonnement.

Wil je alleen een laadpas? Dan is het laadpasabonnement van toepassing. Met de Eneco eMobility laadpas laad je door heel Europa voor een vast tarief. De laadtransacties die je met je laadpas of laaddruppel maakt, kun je terugvinden in de MijnLaden-omgeving. De pas is gratis bij afname van een laadpaal.

Als je geen laadpaal koopt, kost een laadpas € 3.- per maand. Wil je liever een laaddruppel? Dan betaal je eenmalig € 7,95 extra, en erna € 3.- per maand. Je kunt een laadpas of laaddruppel online bestellen. Je ontvangt na je bestelling een uitnodiging via de e-mail om een wachtwoord aan te maken.

Samenwerking partners

Wij werken samen met verschillende partners zoals leasemaatschappijen (bijvoorbeeld Alphabet) en mobiliteitsleveranciers. Heb je een laadpaal, laadpas of laaddruppel via een van onze partners besteld? Dan gelden de voorwaarden die je op hun website kunt vinden.

Wat is vergroenen?

Iedere geladen kWh op de laadpaal en laadpas van Eneco eMobility vergroenen wij met stroom uit zon en wind en is dus 100% CO2-vrij. We vergroenen de stroom die op de laadpaal wordt gebruikt door er groencertificaten (een GvO) voor aan te kopen. Een GvO wil zeggen dat er ergens dezelfde hoeveelheid groene stroom op het stroomnet wordt gezet als jij afneemt. Door groene stroom te kopen, investeer je in de productie en uitbreiding van duurzame energie. Zo laad je voor een groene toekomst.

Wat is een GvO (Garantie van Oorsprong)?

Energie die op een duurzame manier wordt opgewekt krijgt een certificaat; een zogenaamde Garantie van Oorsprong (GvO). Er worden niet meer GvO-certificaten uitgegeven dan er groene stroom wordt geproduceerd. Daar ziet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) streng op toe.

  Meest gestelde vragen