Thuis je auto slim opladen met Load Balancing

Wil je een laadpaal thuis, maar weet je niet zeker of de netaansluiting van je huis altijd voldoende stroom kan leveren? Dan kan Load Balancing een goede oplossing zijn. Met deze techniek past jouw laadpaal zich aan aan de beschikbare stroomcapaciteit van je huis.

Eneco eMobility
Wat is Load Balancing?

Load Balancing zorgt ervoor dat het laadvermogen van je laadpaal zich automatisch aanpast aan de hoeveelheid stroom die jouw huis op dat moment verbruikt.

Staan vaatwasser, oven en wasdroger aan? Dan gaat de laadsnelheid van je auto automatisch omlaag. Heb je alleen een nachtlampje branden? Dan laadt je auto sneller op. Je kunt je auto dus opladen, terwijl je ook andere apparaten gebruikt. En wanneer je minder elektriciteit verbruikt – bijvoorbeeld ’s nachts – is je accu zó weer vol.

De techniek is vaak een goed alternatief voor verzwaren. Verzwaren werkt ook, maar vraagt wel een aanpassing van je netaansluiting. Load Balancing is een minder ingrijpende en net zo veilige oplossing.

Load Balancing is een techniek die Eneco eMobility voor jou kan toepassen bij je laadpaal thuis.

Hoe vraag ik Load Balancing aan?

Wil je gebruik maken van Load Balancing? Dan kun je in onze online aanvraagomgeving een laadpaal met Load Balancing bestellen. Voor Load Balancing heb je wel een slimme elektriciteitsmeter nodig. De meeste huizen hebben al een slimme meter.

Wat kost Load Balancing?

Voor het installeren van Load Balancing door Eneco eMobility betaal je eenmalig € 206,- incl 21% BTW. Deze prijs geldt enkel indien Load Balancing wordt geïnstalleerd op moment van de laadpaalinstallatie en indien je beschikt over een digitale meter.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Meest gestelde vragen