Eneco eMobility

Alles over je laadpas

Op deze pagina beantwoorden wij alle veelgestelde vragen over de laadpas.

Zijn er abonnementskosten verbonden aan mijn laadpas?

Je hebt de keuze tussen een laadpas met abonnement, en een laadpas zonder abonnement. Voor de laadpas met abonnement betaal je maandelijkse abonnementskosten, maar geen starttarief. Voor de laadpas zonder abonnement betaal je uiteraard geen abonnementskosten, maar wel een starttarief wanneer je laadt bij een niet-Eneco eMobility laadpaal. Bekijk hier ons actuele tarievenoverzicht. Je kunt bij ons ook kiezen voor een laaddruppel, hier betaal je eenmalige aanschafkosten voor. Bekijk op deze pagina de abonnementskosten voor je laadpas of laaddruppel.

Waar kan ik laden met mijn laadpas van Eneco eMobility?

Met een laadpas van Eneco eMobility kun je op meer dan 650.000 laadpalen in heel Europa laden. Bekijk dit overzicht met alle aanbieders per land die deze pas ondersteunen.

Wat zijn de laadtarieven van Eneco eMobility?

Onze laadtarieven kun je vinden in ons tarievenoverzicht.

Wat zijn de laadtarieven van Eneco eMobility in het buitenland?

In ons buitenlands tarievenoverzicht vind je alle geldende laadtarieven in Europa.

Wat is een blokkeertarief?

In Duitsland en Oostenrijk geldt naast het laadtarief ook een tijdtarief. Dit betekent dat je niet alleen betaalt voor het laden aan een laadpaal, maar ook voor de tijd dat je verbonden bent met een laadpaal. Hierdoor kunnen de kosten flink oplopen.

Om de kosten te beperken, hanteert Eneco eMobility daarom een 'blokkeertarief' in Oostenrijk en Duitsland van € 0,10 per minuut. Bij normaal laden (AC) start het blokkeertarief na 5 uur voor maximaal 3 uur. Bij snelladen (DC) start het blokkeertarief na 1 uur voor maximaal 3 uur. Je betaalt dus maximaal € 18,- per laadsessie aan blokkeertarief. Het blokkeertarief ligt meestal lager dan de geldende stroomkosten die normaal gesproken doorberekend zouden worden.

Het blokkeertarief geldt alleen tussen 8.00u en 20.00u. Dit betekent dat je je auto niet midden in de nacht hoeft te ontkoppelen van de laadpaal om hoge kosten te voorkomen.

Een voorbeeld: Wanneer je auto start met normaal laden om 16:30u is er tot 20:00u 3,5 uur geladen. Tussen 20:00u en 08:00u staat dit uit en start de teller vanaf 08:00u. Stop je met laden om 11.00u, dan wordt er 90 minuten (1,5 uur) aan blokkeertarief gerekend.

Rijd je pas na 12.30u weg? Dan is de geldende drie uur van het blokkeertarief verstreken en lopen de kosten snel op.

Samengevat, om een hoge factuur te voorkomen, is het belangrijk om niet langer te laden dan nodig is en je laadtijd te beperken in Duitsland en Oostenrijk.

Kan ik ook snelladen met mijn laadpas?

Ja, dat kan. In dit overzicht vind je de actuele tarieven. Staat de aanbieder van de snellader daar niet bij? Dan vind je het tarief op de website van de leverancier van de snellader. De naam van de leverancier staat op de laadpaal vermeld.

Hoe activeer ik mijn laadpas?

Zodra je de laadpas van ons hebt ontvangen, is deze klaar voor gebruik. Je hoeft deze dus niet meer te activeren.

Krijg ik een laadpas bij mijn laadpaal?

Bij aankoop van een laadpaal krijg je een gratis laadpas. We raden je aan ook met deze laadpas thuis te laden. Dat is namelijk in de meeste gevallen het voordeligste.

Waar kan ik een (extra) laadpas aanvragen?

Je kunt je (extra) laadpas via je MijnLaden-account aanvragen. Bij aanschaf van een laadpaal krijg je de keuze tussen een laadpas zonder of laadpas met abonnement.

Hoeveel kost een laadpas bij Eneco eMobility?

Je hebt de keuze tussen een laadpas met abonnement, en een laadpas zonder abonnement. Voor de laadpas met abonnement betaal je maandelijkse abonnementskosten (€3,- inclusief btw), maar betaal je nergens een starttarief. Voor de laadpas zonder abonnement betaal je uiteraard geen abonnementskosten, maar wel een starttarief wanneer je laadt bij een niet-Eneco eMobility laadpaal. Bekijk hier ons actuele tarievenoverzicht. Voor een losse laadpas of laaddruppel betaal je eenmalig verzendkosten van €2,95 voor een laadpas, of €4,95 voor een laaddruppel.

Wat is een laaddruppel?

Een laaddruppel is een druppelvormige sleutelhanger waarmee je, net als met je laadpas, kunt laden in Nederland en Europa. Voor de aanschaf van een laaddruppel betaal je abonnementskosten en eenmalige aanschafkosten. Bestel hier je laaddruppel.

Kan ik mijn laadpas omruilen voor een laaddruppel, of andersom?

Ja, dit kan. Bij ons hostingabonnement ontvang je één gratis laadpas of laaddruppel (hiervoor betaal je geen abonnementskosten). Neem contact op met onze klantenservice om de wijziging door te geven. Wij versturen dan een nieuwe laadpas of laaddruppel. Je oude laadpas of laaddruppel blijft nog twee weken geldig.

Wanneer ontvang ik mijn laadpas?

Het duurt gemiddeld 3 werkdagen voordat je de laadpas in huis hebt, afhankelijk van de drukte bij PostNL.

Ik ben mijn laadpas verloren, wat nu?

In het geval dat je jouw laadpas verliest, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij kunnen je dan een nieuwe laadpas toesturen. Je oude laadpas wordt gelijk gedeactiveerd. Ben je een leaserijder met een laadpas van een andere provider dan Eneco eMobility, zoals MTC? Neem dan contact op met de provider van jouw eigen laadpas.

Mijn laadpas doet het niet, wat nu?

Wordt je laadpas op meerdere laadpalen niet geaccepteerd? Dan kan er iets mis zijn met je pas. De provider van de laadpaal kan op afstand kijken of het aan jouw pas ligt, of aan de laadpaal. De contactgegevens van de provider vind je op de laadpaal. Is jouw pas inderdaad defect? Dan kunnen wij je helpen aan een vervangende laadpas. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Ik ben mijn laadpas vergeten, hoe moet ik nu laden onderweg?

Bij de meeste openbare laadpalen kun je ook met creditcard betalen. Volg hiervoor de instructies op de laadpaal.

Hoe zeg ik mijn laadpas op?

Wil je geen gebruik meer maken van je Eneco eMobility laadpas? Vul dan het contactformulier in van onze klantenservice en vermeld hierbij je pasnummer, eventueel je relatienummer (die vind je op je factuur) en de gewenste einddatum. Je kunt je abonnement maandelijks opzeggen, met een opzegtermijn van 1 maand. Het abonnement wordt beëindigd op de laatste dag van de maand. Een maand ná de beëindiging van het abonnement kan je nog een factuur ontvangen over de maand waarin de beëindiging plaatsvond.

Betaal ik een starttarief voor het laden met mijn laadpas?

Als je een laadpas hebt met abonnement, dan betaal je nergens een starttarief. Heb je een laadpas zonder abonnement, dan betaal je een starttarief wanneer je laadt bij een niet-Eneco eMobility laadpaal. Bekijk hier ons actuele tarievenoverzicht.

Hoe kan ik zien hoeveel stroom ik heb geladen met mijn laadpas?

MijnLaden geeft je inzicht in je laadkosten, stroomverbruik, bespaarde CO2 en facturen. Iedereen met een Eneco eMobility laadpas of laadpaal krijgt toegang tot een persoonlijke MijnLaden-account. Lees meer over MijnLaden.

    Verder lezen