Laden in het buitenland

Of je nou voor zaken of plezier naar het buitenland rijdt, laden doe je comfortabel en relaxt als je weet waar je terecht kunt. Wij hebben alle laadpunten in Europa voor je op een rijtje gezet. Easy toch? Download hieronder een PDF met een overzicht waar je allemaal kunt laden met je Eneco laadpas.

Eneco eMobility

Tarieven buitenland

Hiernaast vind je de tarieven voor laden in het buitenland.

Wat is een blokkeertarief?

In Duitsland en Oostenrijk is het gebruikelijk dat er een tijdtarief geldt naast het kWh-tarief. Dit kan leiden tot zeer hoge laadfacturen. Daarom hanteert de eMobility een zogenaamd 'blokkeertarief' in Oostenrijk en Duitsland. Bij normale laadpalen (AC) gaat dit in na vijf uur in, bij snellaadpalen (DC) al na één uur.

Het blokkeertarief van € 0,10 per minuut geldt in beide gevallen voor maximaal drie uur. Dit tarief ligt in veel gevallen significant lager dan de geldende stroomkosten die normaal gesproken doorberekend zouden worden. Drie uur blokkeertarief komt neer op maximaal € 18,-. Zorg dus dat je jouw auto zo snel mogelijk van de laadpaal haalt, bij voorkeur in de eerste vijf uur na het starten van een normale laadtransactie. En binnen een uur bij een snellaadtransactie. Zo vermijd je het blokkeertarief. Dit blokkeertarief geldt alleen overdag. In de nacht (tussen 20:00 en 08:00) zetten we dit blokkeertarief uit.

Een voorbeeld ter illustratie: Wanneer een auto start met normaal laden om 16:30 uur is er tot 20:00 uur 3,5 uur geladen. Tussen 20:00 en 08:00 uur staat dit uit en gaan we weer verder tellen vanaf 08:00 uur. Vertrekt deze auto dan om 11:00 uur dan wordt er 90 minuten (1,5 uur) blokkeertarief gerekend.

Normaal laden / AC (per kWh)Snellader / DC (per kWh) Blokkeertarief* (per minuut) Starttarief
België en Luxemburg€ 0,65€ 0,87€ 0,61
Duitsland en Oostenrijk€ 0,65€ 0,87€ 0,10*€ 0,61
Andere€ 0,65€ 0,87€ 0,61
* Bij normaal laden (AC) start het blokkeertarief na 5 uur voor max 3 uur. Bij snelladen (DC) start het blokkeertarief na 1 uur voor max 3 uur. Het blokkeertarief is alleen geldig tussen 8.00 en 20.00 uur.

Benieuwd waar je allemaal kunt laden in het buitenland?

Voor een overzicht van laadpunten in Europa kun je kijken op www.oplaadpalen.nl. Hier staat ook de beschikbaarheid en de locatie vermeld.

Een overzicht per land

  • 27 pagina's
  • Klaar voor elektrisch laden?

    Met een laadpaal voor de deur kun je altijd met een gerust hart laden.