Eneco

Q&A vrije invoer stroomvergoeding thuis op basis van het stroomtarief in MijnLaden

Op deze pagina beantwoorden wij alle vragen rondom onze stroomvergoeding voor thuislaadpunten.

Waarom faciliteert Eneco eMobility in het vrij invoeren van mijn stroomvergoeding?

Door de stijgende energieprijzen zien we op dit moment dat mensen soms meer betalen voor hun stroomcontract dan wij vergoeden. In een aantal gevallen wordt er teveel vergoed, waardoor er (via de laadpas) aan de werkgever te hoge kosten worden doorbelast. Daarom adviseren wij je om jouw tarief voor stroomvergoeding aan te passen in de MijnLaden portal als dit tarief afwijkt van het werkelijke stroomtarief. Doe je dit niet, dan ontvang je mogelijk te veel of te weinig vergoeding. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invoeren van het juiste tarief.

Hoe krijg ik toegang tot de MijnLaden portal?

Dat kan met het e-mailadres waarop je de (credit)factuur van ons ontvangt. Dat is doorgaans ook het e-mailadres waarmee je toegang krijgt tot je gegevens in MijnLaden. Ben je je wachtwoord vergeten, of heb je nog nooit ingelogd? Dan kun je met je e-mailadres een (nieuw) wachtwoord aanvragen in het beginscherm van MijnLaden.

Het lukt mij niet om in te loggen in de MijnLaden portal?

Met het e-mailadres waarop je de (credit)factuur van ons ontvangt, kun je doorgaans toegang krijgen tot jouw gegevens in de MijnLaden portal. Ben je je wachtwoord vergeten, of heb je nog nooit ingelogd? Dan kun je met je e-mailadres een (nieuw) wachtwoord aanvragen in het beginscherm van MijnLaden.

Heb je (inmiddels) een ander e-mailadres dan bij ons bekend is? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 170 7700. Deze is bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur.

Welke stroomvergoeding is nu voor mij van toepassing?

De standaard stroomvergoeding voor laadtransacties op een Eneco eMobility laadpunt is €0,227/ kWh (inclusief btw). Het kan zijn dat er een ander tarief voor jou van toepassing is. Bijvoorbeeld wanneer je werkgever een ander tarief via ons vergoedt. Of als je dit tarief zelf al eens hebt gewijzigd. Je kunt jouw actuele tarief terugvinden in de MijnLaden door in de portal de laatste transactie op het laadpunt te bekijken. Dit doe je door te klikken op ‘Laadpunten’ en vervolgens de kosten te delen door het laadvolume (kWh).

Komt dit tarief niet overeen met het kWh tarief van je stroomcontract, dan kun je een nieuw tarief voor stroomvergoeding invoeren. Let op: het nieuwe tarief kunnen wij vervolgens alleen doorvoeren als dit overeenkomt met de afspraken die wij met jouw werkgever of leasemaatschappij hebben gemaakt over de tarieven van stroomvergoeding.

Ik wil graag het tarief van de stroomvergoeding op mijn thuislaadpunt aanpassen, hoe doe ik dat?

In de MijnLaden portal kun je bij ‘Stroomvergoeding’ het gewenste tarief voor stroomvergoeding invullen. Vanaf januari 2022 is het mogelijk om een andere stroomvergoeding te krijgen. Het kan zijn dat je hiervan gebruik wilt maken, omdat door de stijgende energieprijzen je huidige vergoeding niet meer toereikend is. Wanneer jij je tarief voor stroomvergoeding aanpast in de MijnLaden portal voeren wij dit zo snel als mogelijk door. We kunnen het tarief niet met terugwerkende kracht doorvoeren. Let op: het nieuwe tarief kunnen wij alleen doorvoeren als dit overeenkomt met de afspraken die wij met jouw werkgever of leasemaatschappij hebben gemaakt over de tarieven van stroomvergoeding

Je kunt je huidige tarief voor stroomvergoeding terugvinden door in de MijnLaden portal de laatste transactie op het laadpunt te bekijken. Dit doe je door te klikken op ‘Laadpunten’ en vervolgens de kosten te delen door het laadvolume (kWh).

Heb je een stroomtarief hoger dan €0,60/kWh? In verband met begrenzingen van de tarieven van een aantal laadpas aanbieders kunnen wij het door u aangevraagde tarief alleen doorvoeren voor laadtransacties die gedaan worden met een Eneco eMobility laadpas; u ontvangt voor deze laadtransactie het door u aangevraagde tarief per kWh. Bij gebruik van andere laadpassen kunnen wij niet meer vergoeden dan €0,60 per kWh.

Welk vergoedingstarief moet ik invullen en waar moet ik dan rekening mee houden?

In de MijnLaden portal kun je bij ‘Stroomvergoeding’ het gewenste tarief voor stroomvergoeding invullen. Houd hierbij rekening met de volgende punten:

 1. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invoeren van het juiste tarief.

 1. Jouw werkgever betaalt uiteindelijk de stroomvergoeding op het thuislaadpunt (via de gebruikte laadpas). Het kan zijn dat je werkgever een maximale vergoeding per kWh met Eneco eMobility heeft afgesproken.

 1. Als je een te hoog tarief invult, betaalt jouw werkgever meer dan nodig. Mogelijk ziet de Belastingdienst dit als verkapt loon en kan ze hiervoor zelfs een boete opleggen. Onder meer om dat te voorkomen, leggen we het door jou ingevulde tarief voor stroomvergoeding voor aan je werkgever of aan de leasemaatschappij. We kunnen het nieuwe tarief alleen doorvoeren als dit overeenkomt met de afspraken die wij met jouw werkgever of leasemaatschappij hebben gemaakt over de tarieven van stroomvergoeding

 1. Voer altijd het werkelijke stroomtarief van je energiecontract in. Heb je een energiecontract van Eneco? Dan vind je dit terug in de Eneco app onder Regelen > Mijn Producten.

 1. Als tarief voor stroomvergoeding vul je altijd alleen de variabele leveringskosten in die op je energiecontract staan vermeld. Hoe je deze bepaalt vind je hier.

 1. In 2022 geldt in Nederland een verlaagd belastingtarief op stroom. Deze compensatieregeling zorgt voor een verlaging van de stroomkosten van €0,066 per kWh.

  Daarnaast is het btw-tarief op energie tussen 1 juli en 31 december verlaagd als tegemoetkoming in de gestegen kosten van energie. Het btw-tarief is in die periode 9% (in plaats van 21%) en zorgt voor een extra verlaging van je stroomkosten.

  Wanneer je een tarief voor stroomvergoeding invult in de MijnLaden-portal dien je hier altijd rekening mee te houden. Kijk bij je energieleverancier wat jouw kWh-tarief is inclusief de korting op de energiebelasting en het verlaagde btw-tarief en vul dat in als tarief voor stroomvergoeding via MijnLaden.

 2. Heb je een stroomtarief hoger dan €0,60/kWh? In verband met begrenzingen van de tarieven van een aantal laadpas aanbieders kunnen wij het door u aangevraagde tarief alleen doorvoeren voor laadtransacties die gedaan worden met een Eneco eMobility laadpas; u ontvangt voor deze laadtransactie het door u aangevraagde tarief per kWh. Bij gebruik van andere laadpassen kunnen wij niet meer vergoeden dan €0,60 per kWh.

Eneco eMobility is niet aansprakelijk voor schade die bij jou of derden ontstaat als gevolg van het opgeven van een onjuiste prijs.

Waar vind ik mijn stroomtarief terug op mijn energiecontract van Eneco?

Heb je een energiecontract van Eneco? Dan vind je dit terug in de Eneco app onder Regelen en dan Mijn Producten.

Ik betaal variabele en vaste kosten. Welke kosten gebruik ik nu precies voor de bepaling van mijn stroomvergoeding?

Wanneer je zelf een contract voor een bepaalde tijd hebt afgesloten, heeft jouw energieleverancier een aanbieding gedaan waarbij de leveringskosten zijn gespecificeerd naar variabele en vaste kosten. Wanneer je dit contract niet zelf hebt afgesloten, heb je een flexibel contract. In dat geval informeert jouw energieleverancier je wanneer er nieuwe tarieven gaan gelden. Doorgaans is dit een keer per jaar. Maar ook in dit geval betaal je variabele en vaste kosten.

Variabele kosten zijn de kosten die je maakt als je energie verbruikt: leveringskosten, energiebelasting en opslag van duurzame energie. Vaste kosten zijn de kosten die je betaalt ongeacht je verbruik. Je energieleverancier specificeert de variabele kosten doorgaans per kWh: dit zijn de tarieven die je gebruikt voor de bepaling van de hoogte van het tarief voor stroomvergoeding. Heb je een dubbele meter (met piek- en daltarieven), geef dan het gemiddelde tarief aan.

In 2022 geldt in Nederland een verlaagd belastingtarief op stroom. Deze compensatieregeling zorgt, na goedkeuring in de Eerste Kamer, voor een verlaging van de stroomkosten van €0,066 per kWh.

Wanneer je een tarief voor stroomvergoeding invult in de MijnLaden portal dient je hier altijd rekening mee te houden. Kijk bij uw energieleverancier wat uw kWh tarief is inclusief de korting op de energiebelasting en vul dat in als tarief voor stroomvergoeding in via MijnLaden.

Vanaf 1 januari 2022 is er, vanuit de Nederlandse overheid, een compensatieregeling van toepassing voor de stijgende energieprijzen. Wat betekent dit?

Vanaf 1 januari 2022 wordt de belastingvermindering, de vaste belastingkorting op de energierekening, verhoogd met €265,00 (inclusief btw). Dit belastingvoordeel is voor iedereen gelijk.

Daarnaast verlaagt het kabinet de energiebelasting op stroom in de eerste schijf. De korting wordt op 21 december 2022 definitief bekend gemaakt en zoals het er nu naar uitziet € 0,066 / kWh bedragen. Wanneer je een nieuw tarief voor stroomvergoeding invult in MijnLaden portal dien je hier rekening mee te houden.

Ik heb mijn actuele stroomtarief in de MijnLaden portal opgegeven, wanneer gaat mijn wijziging in?

Wanneer jij je tarief voor stroomvergoeding aanpast in de MijnLaden portal, voeren wij dit zo snel als mogelijk door. Doorgaans gebeurt dit vanaf de eerste werkdag van de ingevoerde maand.

Let op: het nieuwe tarief kunnen wij alleen doorvoeren als dit overeenkomt met de afspraken die wij met jouw werkgever of leasemaatschappij hebben gemaakt over de stroomvergoedingstarieven.

Het door jou ingevoerde nieuwe tarief voor je stroomvergoeding in MijnLaden zie je gelijk terug onder het kopje ‘Stroomvergoeding’ in MijnLaden. Wil je weten of je aangevraagde tarief al is doorgevoerd? Dit doe je door te klikken op ‘Laadpunten’ en vervolgens de kosten van je laatste transactie te delen door het laadvolume (kWh).

Eneco eMobility vergoedt niet met terugwerkende kracht de stroom volgens een ander tarief.

Hoe vaak kan ik mijn stroomvergoeding wijzigen?

Doe dit alleen als jouw stroomtarief van jouw energiecontract verandert: bij een nieuw contract. Of in het geval van een variabel contract doorgaans één keer per jaar.

Wat gebeurt er als ik geen tarief invoer?

Dan behoud je het standaard vergoedingstarief. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie. Dit tarief kun je laten aanpassen. Eneco eMobility vergoedt niet met terugwerkende kracht de stroom volgens een ander tarief.

Blijven jullie de stroom ‘vergroenen’ zoals nu?

Ja. Wil je meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid en wat wij bedoelen met duurzame uitspraken? Kijk dan op onze duurzaamheidspagina.

  Verder lezen

   © Eneco eMobility 2022