Haal alles uit je laadpaal

Met de Eneco SlimLaden® app laadt je elektrische auto altijd duurzaam en voordelig. Bespaar door op de voordeligste momenten te laden of laad direct vanuit je eigen zonnepanelen. Als klant van Eneco of Oxxio (met een vast energiecontract) ontvang je ook een beloning voor elke slim geladen kWh.

 • Vertrek altijd met voldoende geladen accu

  Met de SlimLaden app is je auto altijd goed opgeladen voor vertrek. Stel zelf de actieradius in en de app doet de rest.

 • Laad altijd het meest voordelig, zonder handwerk

  De SlimLaden app stuurt automatisch het laden van je auto naar de voordeligste momenten.

 • Laad je auto duurzaam met je eigen zonne-energie

  Met de SlimLaden app laad je je auto extra duurzaam op met energie die je zelf opwekt met je eigen zonnepanelen.

 • Een beloning voor elke slim geladen kWh

  Ben jij Eneco of Oxxio klant (met een vast energiecontract)? Dan ontvang je een beloning van 2,4 eurocent voor elke slim geladen kWh.

Slim besparen met de Eneco SlimLaden app

Met de SlimLaden app laad je voordelig in de daluren, zowel met een vast als een dynamisch energiecontract. Hiermee bespaar je tot wel €300 per jaar bij 35.000 km.

Extra besparen met een vast energiecontract

Als Eneco of Oxxio klant met een vast energiecontract ontvang je ook 2,4 eurocent (incl. btw) beloning voor elke slim geladen kWh. Hierdoor kan je voordeel van €300 oplopen tot €450 per jaar. Via de app kun je vanaf een bedrag van €5 de beloning laten uitkeren.

 • Het voordeel van €300 is gebaseerd op 35.000 km per jaar en een verbruik van 21 kWh per 100km. Verder is aangenomen dat: 90% thuis wordt opgeladen; de voordelige momenten 10 eurocent goedkoper zijn en dat 50% van de laadsessies naar de goedkope momenten wordt verplaatst.

 • Het voordeel van €450 is gebaseerd op 35.000 km per jaar en een verbruik van 21 kWh per 100km. Verder is aangenomen dat: 90% thuis wordt opgeladen; de voordelige momenten 10 eurocent goedkoper zijn en dat 50% van de laadsessies naar de goedkope momenten wordt verplaatst.

"Nu kan ik eindelijk laden op mijn eigen zonne-energie"

  Ook ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Daarom heb ik vorig jaar zonnepanelen op mijn dak laten plaatsen. Nu ik elektrisch rijd, wil ik ook op de duurzaamste manier laden. Hoe fijn is het dat dit nu kan met de Eneco SlimLaden app?

  Peter van der Pol, klant bij Eneco eMobility

  Besparen met Eneco Dynamisch

  Heb je een dynamisch energiecontract en gebruik je de SlimLaden app? Dan zorgt de app dat jouw auto automatisch laadt op momenten dat de stroomtarieven het laagst zijn.

  Hoeveel kun je hier nu jaarlijks mee besparen ten opzichte van direct laden (je auto laden zodra je thuis komt)? We geven je inzicht met een voorbeeld.

  Voorbeeld: Stel, je gaat 2 dagen per week naar kantoor en verbruikt daarbij 24 kWh per rit. Dan moet je je auto 2 keer per week in 3 uur weer op kunnen laden. Laad je direct als je thuiskomt (ongeacht de tarieven op dat moment)? Dan kost dat ongeveer €780 per jaar. Laad je met de app? Dan zouden de kosten voor je woon-werkverkeer neer kunnen komen op ongeveer €240 per jaar.

  Samengevat: In dit voorbeeld kun je met de SlimLaden app jaarlijks €540 besparen.

  • Bovenstaand voorbeeld is berekend o.b.v. de gemiddelde stroomtarieven (uurprijzen) over 2 jaar (aug. 2021 t/m juli 2023). Bedragen zijn incl. btw en excl. energiebelasting. Daarnaast hebben we aangenomen dat je om 8 uur vertrekt en om 18 uur thuis komt. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

  Graag slim laden, maar nog geen laadpaal thuis?

  Wil je beginnen met slim laden, maar heb je nog geen laadpaal thuis? Bekijk dan hieronder onze laadmogelijkheden voor thuis.

   Veelgestelde vragen over laden voor thuis