Voordelig je auto laden?

Automatisch met de Eneco SlimLaden®-app

De energieprijzen variëren elk uur. Hoe minder druk het stroomnet is, des te goedkoper (en duurzamer!) het is om je elektrische auto op te laden. Met de Eneco SlimLaden app profiteer je automatisch van de voordeligste tarieven. En daar hoef je niets voor te doen.

Eneco eMobility
 • Koppel je auto of laadpaal

  De meeste auto’s kun je heel eenvoudig aan de SlimLaden app koppelen. Is je auto niet compatibel? Dan koppel je net zo makkelijk je laadpaal aan de app.

 • Stel de app in

  Geef je voorkeuren aan in de app en koppel eventueel je zonnepanelen. Zo maak je optimaal gebruik van de stroom die je zelf opwekt om je auto op te laden.

 • Klaar om te laden!

  De SlimLaden app regelt nu alles voor je. Hij kiest automatisch de slimste momenten om te laden en zorgt dat je auto klaar is wanneer jij ‘m weer nodig hebt.

 • Bespaar

  Je auto wordt geladen op de meest voordelige en duurzame momenten. En als het kan, zorgt de app dat je de stroom van je eigen zonnepanelen gebruikt.

De SlimLaden app

Heb je een vast of een dynamisch energiecontract? Met de SlimLaden app laad je voordelig in de daluren. Hiermee bespaar je tot wel € 300 per jaar bij 35.000 km.

 • Inzicht in je laadverbruik
 • Automatisch laden op de voordeligste momenten
 • Geschikt voor vast en dynamisch contract
 • Bespaar tot wel € 300 per jaar bij 35.000 km

Hoe begin ik met SlimLaden?

Met de SlimLaden app profiteer je optimaal van de lagere stroomtarieven in de daluren én van de zonnepanelen op je dak. SlimLaden kan zowel in combinatie met een vast als een dynamisch energiecontract. Bekijk hoe eenvoudig het is.

De voordelen van SlimLaden op een rijtje

Laad op de voordeligste momenten

Heb je een dynamisch energiecontract? Dan selecteert de SlimLaden app de momenten met de laagste actuele stroomprijs om je auto op te laden. Maar ook met een vast energiecontract kun je flink besparen.

Je auto als thuisbatterij gebruiken

De SlimLaden app gebruik je om de auto Slim op te laden. En in de toekomst kunnen elektrische auto’s ook bi-directioneel laden, en is je auto ook een thuisbatterij.

Laad duurzaam via je eigen zonnepanelen

Met de SlimLaden app ben je tegelijk slim én groen bezig. Zo kun je probleemloos laden via je eigen zonnepanelen. De app voorspelt of er genoeg zonuren zijn om je auto op te laden. Je hebt er zelf geen omkijken naar.

test

Slim laden met een dynamisch contract?

Ga jij voor de zekerheid van een vast contract? Of profiteer je van de voordeligste prijzen op de energiemarkt met een dynamisch contract? Bekijk welk energiecontract het best bij jou past.

Veelgestelde vragen