Eneco eMobility

Facturen en tarieven

Op deze pagina vind je meer informatie over onze facturen en tarieven.

Hoe werkt factureren bij Eneco eMobility?

Voor elk van onze producten of diensten versturen wij een aparte factuur. Wij hebben 5 verschillende soorten facturen. Op onze facturenpagina leggen wij de verschillen uit en kun je voorbeeldfacturen inzien. Ook leggen wij uit hoe wij betalingen afhandelen, waaronder automatische incasso's.

Welke betalingstermijn hanteert Eneco eMobility?

De betalingstermijn die wij hanteren is 30 dagen.

Ik wil graag een betalingsafspraak maken. Hoe werkt dat?

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Ik heb mijn factuur voor de laadsessies op mijn thuislaadpaal niet ontvangen, wat nu?

Je ontvangt de factuur per e-mail. Heb je deze niet ontvangen? En zie je ook geen factuur in jouw MijnLaden-omgeving? Dan kan het zijn dat jouw laadpaal geen contact maakt met ons systeem. Dit komt voor als je laadpaal administratief nog niet volledig is verwerkt, of wanneer een doorlopend contract onlangs is beëindigd. Neem dan contact op met de klantenservice.

Welk stroomvergoedingstarief vul ik in?

Bekijk onze FAQ Wijziging stroomvergoeding voor het antwoord.

Wat betekent het prijsplafond voor energie voor mijn stroomvergoeding?

Bekijk onze FAQ Wijziging stroomvergoeding voor het antwoord.

Ik heb een dynamisch stroomcontract, welke tarief vul ik wanneer in?

Via je persoonlijke MijnLaden-account kun je je stroomtarief wijzigen. Dit kan zo vaak als je wil. Valt de wijziging binnen de huidige maand? Dan verwerken wij deze binnen een aantal werkdagen. Gaat de wijziging over de toekomstige maand? Dan verwerken we het nieuwe tarief de eerste werkdag van deze maand.

Met dynamische stroomtarieven raden wij je aan om vaker tariefwijzigingen door te voeren. Bijvoorbeeld 1 keer per week. Op deze manier blijft je stroomvergoeding zo goed mogelijk in lijn met je dynamische tarieven.

  1. Week- of maandgemiddelde: op deze website kun je het week- of maandgemiddelde berekenen van je stroomtarief.

  2. Geldende uurprijzen: op deze website kun je de geldende uurprijzen voor je stroomtarief bekijken, per dag en per land.

Wanneer ontvang ik de vergoeding van mijn stroomkosten?

Je ontvangt de stroomvergoeding aan het einde van de volgende maand, 14 dagen nadat je de factuur van ons ontvangen hebt. Bijvoorbeeld: Als je op 15 maart een factuur over de maand februari hebt ontvangen, heb je uiterlijk 29 maart het bedrag op je rekening staan.

De facturatie vindt plaats op elke 15e van de maand, mocht deze in het weekend vallen zal de facturatie gebeuren op de eerstvolgende werkdag. De uitbetalingen vinden 14 dagen daarna plaats.

Waarom zie ik bepaalde transacties niet terug op mijn factuur?

Heb je geladen bij een laadpaal die beheerd wordt door een andere provider dan Eneco eMobility? Dan kan het soms langer duren voordat deze transactie in MijnLaden verschijnt en uiteindelijk dus ook op je factuur. Dit komt, omdat er soms wat vertraging zit in het uitwisselen van data met andere providers.

Heb je wel geladen bij een laadpaal van Eneco eMobility? Dan kan het zijn dat de laadpaal geen connectie maakt met ons systeem. Daardoor kunnen wij de transactie niet verwerken. De transacties verschijnen alsnog zodra de laadpaal weer contact met ons maakt. Verschijnen transacties van je thuislaadpaal niet op de factuur? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar kan ik mijn factuurspecificaties inzien?

Wij scheiden de factuur en de factuurspecificaties. Dit doen wij ter bescherming van jouw persoonsgegevens. Op de 15e van iedere maand, of de eerstvolgende werkdag, staan jouw factuur en factuurspecificaties van de afgelopen maanden (in twee aparte bestanden) klaar in jouw persoonlijke MijnLaden-account. Heb je een keer op een andere locatie geladen en ben je benieuwd wat dit jou kost? Dan kun je dit ook terugzien in de factuurspecificaties.

Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen?

Je kan je persoonlijke gegevens wijzigen in je MijnLaden-omgeving.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Je kan je persoonlijke gegevens wijzigen in je MijnLaden-omgeving.

Hoe kan ik een automatische incasso instellen?

Je kan in je MijnLaden-omgeving ons toestemming geven tot automatische incasso.

Waarom betaal ik maandelijkse kosten (Hostingsabonnement)?

Je betaalt altijd een Hostingsabonnement zodat je laadpaal gekoppeld is aan ons systeem. Zo kunnen wij de laadsessies op afstand uitlezen en administratief verwerken. Daardoor kunnen wij de geladen stroom elke maand vergoeden en bijvoorbeeld ook op afstand helpen bij storingen. De minimale looptijd van een abonnement is 1 jaar, daarna kun je het abonnement maandelijks opzeggen. Het kan ook zijn dat je een aanvullend onderhoudsabonnement hebt. Lees meer op onze abonnementenpagina.

Ik ben leaserijder. Waar betaal ik zelf voor en wat betaalt mijn werkgever?

Jij of je werkgever betaalt via de leasemaatschappij voor het Hostingsabonnement (en eventueel ook voor het onderhoudsabonnement). De kosten voor de aanschaf en installatie van je laadpaal en de kosten voor de laadpas worden meestal volledig meegenomen in het leasebedrag.

Aanvullend kan er sprake zijn van ‘meerwerk’ bij de installatie van je laadpaal. Dit valt buiten jouw leasepakket. Denk aan het vervangen van de groepenkast of de verzwaring van jouw netaansluiting. Welke werkzaamheden precies onder meerwerk vallen en of dat wordt doorbelast, verschilt. Dit kun je opvragen bij je werkgever.

Wat is jullie vergoedingstarief?

Wij hanteren vaste vergoedingstarieven. Bekijk hiervoor ons tarievenoverzicht. Het is mogelijk om jouw stroomvergoedingstarief aan te passen in de MijnLaden-omgeving als dit tarief afwijkt van het werkelijke stroomtarief. Doe je dit niet, dan ontvang je mogelijk te veel of te weinig vergoeding. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invoeren van het juiste tarief. Lees meer op onze FAQ Wijziging stroomvergoeding.

Ik zie transacties of kosten die ik niet kan plaatsen op mijn factuur. Wat moet ik doen?

Op de factuur staan de kosten die gemaakt zijn met jouw laadpas. Je laadt met je laadpas bij een laadpaal van Eneco eMobility of een andere provider. De provider van de laadpaal geeft de transacties aan ons door. Soms gaat hier iets verkeerd en ontvangen wij de verkeerde gegevens. Denk jij dat dit het geval is? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat zijn roamingkosten?

Je kunt met jouw laadpas laden bij elke laadpaal in Nederland en België. Wanneer Eneco eMobility niet de provider is van deze laadpalen, betaal je een starttarief en een iets hoger laadtarief. Dat komt, omdat je roamingkosten betaalt voor het laden bij een andere provider dan Eneco eMobility. Bekijk onze actuele tarieven in ons tarievenoverzicht.

Waarom moet ik de factuur voor aanschaf en installatie van mijn laadpaal zelf overmaken?

In verband met de hoogte van dit bedrag dien je deze altijd handmatig naar ons over te maken. Een dergelijk (substantieel) bedrag kunnen wij niet incasseren.

Hoe stel ik een automatische incasso in?

Via je persoonlijke MijnLaden-account kun je een automatische incasso instellen. Geef hiervoor een machtiging af onder 'Betaalgegevens’.

Wanneer gebruik ik welk bankrekeningnummer?

Om de automatische incasso’s en vergoedingen goed te laten verlopen, vragen wij je om je bankrekeningnummer(s) door te geven. Dit kunnen één of twee nummers zijn.

  1. 1 bankrekening: Ben je een particulier met een eigen laadpaal? Dan storten wij op dezelfde bankrekening je vergoedingen terug als waarmee je je abonnement betaalt. In dit geval hebben wij maar 1 bankrekeningnummer van jou nodig.

  2. 2 bankrekeningen: Ben je een leaserijder van je eigen bedrijf? Dan betaal je de abonnementen vanuit je eigen bedrijf. Transacties ontvang je als particulier. In dit geval geef je twee bankrekeningnummers aan ons door.

    Verder lezen