Eneco

Facturen en tarieven

Op deze pagina vind je meer informatie over facturen en tarieven. Bent u een zakelijke klant? Klik dan hierboven op Zakelijk en dan op Klantenservice.

Ik heb mijn factuur niet ontvangen, wat nu?

Je ontvangt de factuur per e-mail. Heb je deze niet in je inbox, dan kan het zijn dat jouw laadpunt (nog) offline staat in ons systeem. Dit kan voorkomen wanneer je laadpunt administratief nog niet is gekoppeld aan ons systeem, of wanneer doorlopende contacten onlangs zijn beëindigd. Neem contact op met de klantenservice als je geen facturen blijft ontvangen of wanneer je geen contract hebt beëindigd.

Wanneer ontvang ik de vergoeding van mijn stroomkosten?

De vergoedingen worden aan het einde van de maand uitbetaald over de voorgaande maand; dus eind februari ontvang je de factuur van januari. We kunnen geen precieze datum geven, maar de vergoeding zal in de laatste of één na laatste week van de maand worden teruggestort op het rekeningnummer dat je aan ons hebt doorgegeven.

Waarom verschijnen bepaalde transacties niet op mijn factuur?

Heb je geladen op een laadpunt dat door een andere provider dan Eneco eMobility wordt beheerd, dan kan het voorkomen dat het langer duurt voordat deze transactie op je factuur verschijnt. De laadtransacties die plaatsvinden bij andere providers worden door hen doorgegeven aan ons, zodat wij dit kunnen verwerken op de factuur. Soms zit er wat vertraging in het uitwisselen van deze data en duurt het langer voordat de transacties voor jou zichtbaar zijn.

Heb je wel geladen bij een laadpunt van Eneco eMobility, dan kan het zijn dat het laadpunt offline staat in onze systemen. Daardoor kunnen wij de transactie niet verwerken. De transacties verschijnen zodra het laadpunt weer online is. Verschijnen transacties van je thuislaadpunt niet op de factuur, neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar kan ik de specificaties van mijn factuur zien?

Per 1 juli 2021 zijn de factuur en de factuurspecificaties gescheiden. Dit betekent dat je op de factuur niet meer kan zien wat het tarief en het aantal geladen kWh per transactie is, maar alleen het totaalbedrag. Dit in verband met de bescherming van jouw persoonsgegevens. De specificaties zijn wel te vinden in jouw persoonlijke MijnLaden-omgeving. Je kunt daar de specificaties downloaden voor je eigen administratie.

Waarom betaal ik maandelijkse kosten (Hosting abonnement)?

Je betaalt een Hosting abonnement zodat je laadpunt gekoppeld is aan onze systemen en wij de laadtransacties op afstand kunnen uitlezen en administratief kunnen verwerken. Daardoor kunnen wij de geladen stroom elke maand vergoeden. Een Hosting abonnement is daarom verplicht.

Ik ben leaserijder, waar betaal ik zelf voor en wat betaalt mijn werkgever?

Jouw werkgever betaalt via de leasemaatschappij voor het Hosting abonnement (en eventueel ook voor het service & onderhoud abonnement). De kosten voor de aanschaf en installatie van het laadpunt en de kosten voor de laadpas zijn vaak al volledig meegenomen in het leasebedrag.

Soms worden er wel kosten gerekend als er sprake is van ‘meerwerk’ bij de installatie van het laadpunt. Dat gaat dan over extra werkzaamheden die op locatie verricht moeten worden en buiten jouw leasepakket vallen. Denk aan het vervangen van de groepenkast, of de verzwaring van jouw huistaansluiting. Welke werkzaamheden precies onder meerwerk vallen en of dat wordt doorbelast, verschilt.

Wat is jullie vergoedingstarief?

Wij hanteren vaste vergoedingstarieven. Voor ons huidige tarief, klik hier.

Vanaf januari 2022 is het mogelijk om jouw tarief voor stroomvergoeding aan te passen in de MijnLaden portal als dit tarief afwijkt van het werkelijke stroomtarief. Doe je dit niet, dan ontvang je mogelijk te veel of te weinig vergoeding. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invoeren van het juiste tarief. Meer informatie klik hier

Ik zie transacties of kosten die ik niet kan plaatsen op de factuur, wat moet ik doen?

Op de factuur staan de kosten die gemaakt zijn met jouw laadpas. Jij laadt met je laadpas bij een laadpunt van Eneco eMobility of een andere provider. De provider geeft de transacties aan ons door. Soms gaat hier iets verkeerd en ontvangen wij de verkeerde gegevens. Denk jij dat dit het geval is, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat zijn roamingkosten?

Je kunt met jouw laadpunt laden op elk laadpunt in Nederland en België. Wanneer Eneco eMobility niet de provider is van deze laadpunten, betaal je een starttarief en een iets hoger laadtarief. Dat komt omdat je roamingkosten betaalt voor het laden bij een andere provider dan Eneco eMobility. Onze actuele tarieven vindt je hier.

    Verder lezen

      © Eneco eMobility 2022