Abonnementen en betalen

Hoe werkt factureren?

Voor elk van onze producten of diensten versturen wij een aparte factuur. Wij hebben 5 verschillende soorten facturen, afhankelijk van het product of dienst. Hier leggen wij uit wat het verschil is tussen onze verschillende factuursoorten en hoe wij betalingen met jou afhandelen, waaronder automatische incasso's.

Welke producten en klantgroepen onderscheidt Eneco eMobility?

Wij bieden verschillende diensten en producten aan:

 1. Laadpaal

 2. Abonnementen

 3. Installatie

 4. Load Balancing

 5. Laadtransacties

Voor elk product of dienst sturen we een aparte factuur. Dit is soms best verwarrend. Helaas is dit wettelijk zo bepaald en kunnen wij dit niet anders regelen.

We onderscheiden twee klantgroepen:

 1. Koop: klanten die zelf een laadpaal kopen. Deze klanten ontvangen al onze facturen zelf.

 2. Lease: klanten die via hun leasemaatschappij een laadpaal bij ons afnemen. Deze klanten ontvangen een deel van onze facturen niet, of soms helemaal geen facturen van Eneco eMobility. Deze worden via de leasemaatschappij betaald.

Welke factuursoorten zijn er?

Je kunt van ons maximaal 5 soorten facturen ontvangen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 1. Abonnementen laadpaal (Koop)

 2. Aanschaf & installatie laadpaal (Koop & Lease)

 3. Credit Vergoeding laadpaal (Koop & Lease)

 4. Abonnementen laadpas (Koop)

 5. Factuurspecificaties (bijlage bij factuur 1 of 4) (Koop & Lease)

Alle facturen ontvang je per e-mail. Je kunt facturen ook inzien via MijnLaden. De bijlage 'Laadtransacties laadpas’ is alleen in te zien in MijnLaden en ontvang je niet per e-mail.

De facturatie vindt plaats op elke 15e van de maand. Als dit in het weekend valt, dan vindt het plaats op de eerstvolgende werkdag. De uitbetaling of afschrijving vindt 14 dagen daarna plaats.

Hoe werkt een automatische incasso?

De factuur voor de maandelijkse abonnements- en laadtransacties kun je via automatische incasso betalen. De eenmalige factuur voor jouw laadpaal, de accessoires en de installatie dien je zelf over te maken.

Wil je automatisch incasseren? Dat kun je via MijnLaden aanvragen. Vergeet in MijnLaden geen incassomachtiging af te geven en ga na bij jouw bank of wij kunnen incasseren. Dit gaat vaak verkeerd.

Waar staan de factuurspecificaties?

Per 1 juli 2021 zijn de factuur en de factuurspecificaties gescheiden. Dit betekent dat je op de factuur niet meer kan zien wat het tarief en het aantal geladen kWh per transactie is, maar alleen het totaalbedrag. Dit doen we in verband met de bescherming van jouw persoonsgegevens.

De specificaties zijn wel te vinden in jouw persoonlijke MijnLaden-omgeving. Je kunt daar de specificaties downloaden voor je eigen administratie.

Wanneer gebruik ik welk bankrekeningnummer?

Om de automatische incasso’s en de vergoedingen goed te laten verlopen, vragen wij je om bankrekeningnummer(s) door te geven. Dit kan 1 of twee nummers zijn.

1 bankrekening

Ben je een particulier met een eigen laadpaal? Dan storten wij op dezelfde bankrekening je vergoedingen terug als waarmee je je abonnement betaalt. In dit geval hebben wij maar 1 bankrekeningnummer van jou nodig.

2 bankrekeningen

Ben je een leaserijder van je eigen bedrijf? Dan betaal je de abonnementen vanuit je eigen bedrijf en transacties ontvang je als particulier. Dan geef je twee bankrekeningnummers aan ons door.

Voorbeelden van onze 5 factuursoorten

Hieronder vind je 5 voorbeelden van onze 5 factuursoorten met een uitleg hoe elke factuursoort is opgebouwd en wanneer een factuur geïncasseerd wordt.

Vraag nog niet beantwoord?