Wat te doen bij storing van je laadpaal of laadpas?

Storing bij het laden van je auto kan komen door je laadpaal of laadpas, de laadkabel of de auto zelf. Met een stappenplan helpen we je om de oorzaak van de storing te vinden en deze zelf of met onze hulp op te lossen.

Eneco

Welke oorzaken zijn er voor een storing?

Er is niks vervelender dan thuiskomen met een lege accu en erachter te komen dat je niet kunt laden. Een storing kan vier verschillende oorzaken hebben: de laadpaal, de laadpas, de laadkabel of de auto. Hieronder helpen we je erachter te komen wat het probleem is en hoe je deze kunt oplossen.

Welke oorzaken en oplossingen zijn er voor een storing?

Bekijk de video en volg onderstaand stappenplan om de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen.

1. Harde reset laadpaal

  1. Een storing aan je laadpaal los je in 90% van de gevallen op door het uitvoeren van een harde reset in je meterkast. Een harde reset betekent dat je de laadpaal even helemaal uitschakelt en spanningsvrij maakt. Zo voer je een harde reset uit:

  2. Zoek in je meterkast de aardlekschakelaar waaraan de laadpaal gekoppeld is. Meestal herken je de juiste schakelaar aan de bijgevoegde sticker ‘Laadpunt’ of 'Laadpaal'. Als je niet weet welke schakelaar je moet hebben, kun je de hoofdschakelaar gebruiken.

  3. Schakel de schakelaar 10 minuten uit. In het geval van de hoofdschakelaar betekent dit wel dat je hele huis even geen stroom heeft.

  4. Schakel de schakelaar weer in. Wacht tot de laadpaal volledig is opgestart (dit duurt een paar minuten) en probeer dan opnieuw op te laden.

Werkt de harde reset niet? Ga dan door naar stap 2.

2. Laadpascheck en storingsdienst laadpaal

Probeer eerst met je laadpas bij een andere laadpaal de auto op te laden. Lukt dit? Dan kan jouw laadpaal het probleem zijn. Bel dan het telefoonnummer op de sticker van jouw laadpaal. Het is belangrijk dat je dát nummer belt. De betreffende storingsdienst kan namelijk als enige direct inloggen in de backoffice van je laadpaal en het probleem vaak direct verhelpen.

Sta je onderweg bij een niet werkende eMobility-laadpaal? Bel dan het nummer van onze klantenservice: 088-1707700. Zij helpen je graag verder. Houd het laadpaalnummer bij de hand, dan kunnen we je sneller helpen. Je vindt dit nummer op de laadpaal.

3. Bel klantenservice voor probleem laadpas

Kun je bij geen enkele laadpaal opladen? Dan is er mogelijk een probleem met je laadpas. Wanneer je een eMobility-laadpas hebt, kun je bellen met onze klantenservice via het telefoonnummer: 088-1707700. Heb je een laadpas van je werkgever of van een van onze partners? Neem dan contact op met hun klantenservice. Dit nummer staat meestal vermeld op de laadpas of laaddruppel.

4. Controleer laadkabel en contact autodealer

Soms werkt het laden niet, omdat er een probleem is met de laadkabel. Controleer daarom eerst of de stekker goed in de laadpaal en de auto zit. Is dat het geval? Controleer dan of er stof of vuil in de stekkeruitgangen (connectoren) zit. Als je hebt uitgesloten dat het probleem in de laadpaal of de laadpas zit én de kabel is schoon en goed ingeplugd, dan kun je het beste contact opnemen met jouw autodealer. Die kan je aan een nieuwe kabel helpen.

5. Controleer de auto en contact autodealer

Het komt gelukkig bijna niet voor, maar als het probleem niet aan je laadpaal, -pas of -kabel ligt, dan ligt het misschien aan de auto. Ook in dat geval kun je het beste contact opnemen met je autodealer. Die kan uitzoeken of er reparaties nodig zijn aan jouw auto.

    © Eneco eMobility 2022