Wat is MijnLaden en hoe werkt het?

Je Eneco eMobility laadpas of laadpaal geeft toegang tot je persoonlijke MijnLaden-account. Hier kun je het verbruik en de kosten van jouw elektrische auto inzien. Hoe MijnLaden werkt, hoe je inlogt en wat je kunt regelen op MijnLaden leggen we hieronder uit.

Eneco eMobility
Wat kan ik met MijnLaden?

In je MijnLaden-account vind je informatie over:

  1. Hoeveel je hebt gereden en wat de gemaakte kosten zijn (laadsessies);

  2. Het instellen van het vergoedingstarief voor de stroom die je gebruikt om je auto op te laden;

  3. De hoeveelheid CO2 die je hebt bespaard door elektrisch te rijden;

  4. Je facturen;

  5. Waar je kunt laden met je laadpas of laaddruppel.

Goed om te weten: MijnLaden is een online webomgeving en geen app die je kunt downloaden.

Hoe activeer ik mijn account?

Je ontvangt enkele dagen na installatie van je laadpaal een uitnodiging per e-mail om je MijnLaden-account te activeren. Heb je een laadpas of laaddruppel besteld? Dan ontvang je dezelfde dag nog een e-mail met activatielink.

Lukt inloggen niet?

Is je activatielink verlopen? Of ben je de link kwijt? Klik dan hieronder op ‘Wachtwoord vergeten’. Gebruik het e-mailadres waarop je de uitnodiging hebt ontvangen. Je ontvangt direct een link om een nieuw wachtwoord aan te maken en je account te activeren.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Goed om te weten: je toegang tot MijnLaden gaat pas in zodra je laadpaal is geïnstalleerd. Je betaalt tot die tijd dus alleen de transacties via je laadpas.

Hoe werkt MijnLaden?

Op de startpagina van MijnLaden vind je meer informatie over je laadsessies, waaronder het aantal geladen kWh met je laadpas of laadpaal, het aantal gereden kilometers, de kosten die je hebt gemaakt en de te ontvangen vergoedingen.

Laadsessies

In de meeste gevallen zie je de laadsessies met je laadpaal of laadpas direct terug in MijnLaden. Soms kan het echter een aantal dagen duren voordat je alle transacties in MijnLaden kunt terugzien.

Mis je na een aantal dagen nog steeds een laadsessie in MijnLaden? Dan kan het zijn dat de laadpaal geen verbinding heeft met onze systemen. Geen zorgen: de laadsessie wordt wel geregistreerd. Onze klantenservice kan je de details over de gemiste laadsessie geven.

Facturen

De facturatie vindt plaats op elke 15e van de maand. Mocht dit in het weekend vallen, dan zal de facturatie gebeuren op de eerstvolgende werkdag. De uitbetaling of afschrijving vindt 14 dagen daarna plaats. Je kunt ook op de 15e, of eerstvolgende werkdag, de factuur en specificaties van de afgelopen maand in MijnLaden terugvinden.

Heb je een keer bij een andere laadpaal geladen en wil je weten wat dit kostte? Dan kun je dit hier ook terugzien.

Gegevens wijzigen?

Wil je je adres of rekeningnummer wijzigen? Pas dan onder het kopje 'Profiel' je persoonsgegevens aan.

Hoe gebruik ik MijnLaden op mijn telefoon?

De MijnLaden-omgeving is een online webomgeving. Je kunt de MijnLaden-omgeving gemakkelijk opstarten vanaf de webbrowser op je mobiele telefoon, bijvoorbeeld Google Chrome. In deze handleiding zie je precies hoe je dit doet.

    Meestgestelde vragen