Storingen

Help, mijn laadpaal doet het niet!

Er is niets vervelender dan thuiskomen met een lege accu om te ontdekken dat je laadpaal niet werkt. Storing bij het laden van je elektrische auto kan komen door de laadpaal, laadpas, laadkabel of auto. Ons stappenplan helpt jou de storing, zelf of met hulp, op te lossen.

Wat te doen bij storing aan mijn laadpaal?

Je kunt door een storing niet laden bij je laadpaal. Heel vervelend! Onderstaand stappenplan en video helpen je om de storing zelf, of met hulp, op te lossen.

Stap 1: Controleer laadkabel

Soms werkt laden niet, omdat er een probleem is met de laadkabel. Controleer daarom eerst of de stekker goed in de laadpaal en de auto zit. Is dit het geval? Controleer dan of er stof of vuil in de stekkeruitgangen zit. Weet je niet hoe dit moet? Neem dan contact op met de autodealer of fabrikant.

Stap 2: Controleer auto-instellingen

Controleer de laadinstellingen van je auto. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het laden per ongeluk is uitgeschakeld in de instellingen van je auto. Bekijk de handleiding van de auto voor meer informatie.

Stap 3: Controleer de laadpas

Controleer de werking van je laadpas door bij een andere laadpaal te laden. Kun je bij laadpalen van andere providers (anders dan Eneco eMobility) niet laden? Neem dan contact op met de klantenservice van de aanbieder van je laadpas. De contactgegevens staan vermeld op de laadpas.

Kun je wel laden op andere laadpalen, maar niet op je eigen laadpaal? Ga dan naar stap 4.

Stap 4: Start je laadpaal opnieuw op

Een storing aan je laadpaal los je in 90% van de gevallen op door je laadpaal tijdelijk uit te schakelen. Zo doe je dat:

  1. Zoek in je groepenkast de schakelaar waar je laadpaal aan gekoppeld is. Je herkent de schakelaar aan de sticker ‘Laadpunt’ of 'Laadpaal'. Kun je de schakelaar niet vinden? Gebruik dan de hoofdschakelaar.

  2. Schakel de laadpaal 10 minuten uit. Gebruik je de hoofdschakelaar? Dan heeft je hele huis tijdelijk geen stroom.

  3. Schakel de laadpaal weer in. Wacht tot de laadpaal volledig is opgestart. Dit duurt enkele minuten. Probeer daarna opnieuw te laden.

Kom je er zelf niet uit? Bel dan naar het storingsnummer: 088 20 22 811