Wat kost elektrisch laden in het buitenland? Alles wat je moet weten

Ga je met je elektrische auto de grens over? Dan kan het per land verschillen wat je betaalt voor het laden van je auto. Denk bijvoorbeeld aan bijkomende parkeerkosten of een boetetarief voor laadpaalklevers. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over laadkosten in het buitenland, zodat je zorgeloos op pad kunt.

Eneco eMobility

Deze 5 verschillende laadkosten zijn er in het buitenland

Laadkosten zijn niet altijd even duidelijk, zeker in het buitenland. Je kunt met de onderstaande (bijkomende) laadkosten te maken krijgen:

1.      Oplaadtarief: dit is het standaard laadtarief (euro/kWh) om je accu te laden.

2.      Starttarief: vaak wordt er een eenmalig bedrag per laadsessie in rekening gebracht.

3.      Parkeerkosten: naast het laadtarief kun je te maken krijgen met parkeerkosten.

4.      Tijdtarief: je betaalt (meestal per minuut) om je auto op te laden.

5.      Boetetarief: is je accu vol, maar je auto nog gekoppeld aan de laadpaal? Dan kan er een boetetarief worden gerekend.

Laden in het buitenland met de Eneco eMobility-laadpas

Hieronder gaan we puntsgewijs in op de 5 verschillende laadkosten. Verder geven we je:

  1. Tips per land (België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Italië).

  2. Een overzicht van handige apps voor elektrisch rijden en laden in het buitenland.

  3. Een kaart met alle geschikte laadpalen voor de Eneco eMobility-laadpas in heel Europa.

1. Oplaadtarief

Met de laadpas van Eneco eMobility betaal je altijd een vast bedrag per kWh om je auto op te laden. Normale laders (AC-laders) zijn iets goedkoper dan snelladers (DC-laders). De exacte tarieven voor binnen- en buitenland vind je hier:

  1. Oplaadtarieven in Nederland

  2. Oplaadtarieven in het buitenland

2. Starttarief

Het starttarief geldt niet voor de laadpalen van Eneco eMobility, maar wel voor laadpalen van andere providers. Dit bedrag wordt eenmalig per laadsessie in rekening gebracht en is hetzelfde voor normale laders en snelladers.

3. Parkeerkosten

Zowel in binnen- als buitenland moet je naast de laadkosten rekening houden met mogelijke parkeerkosten. Per land, gemeente of zelfs straat gelden hier verschillende regels voor. Let op het volgende:

  1. Als de laadpaal in een gebied staat waar betaald parkeren geldt, dan moet je parkeergeld betalen om je auto op te laden.

  2. Je mag je auto bij de meeste openbare laadpalen alleen parkeren om daadwerkelijk te laden. Is je auto niet aangesloten op de laadpaal? Dan kun je een parkeerboete krijgen.

  3. Is je auto volledig opgeladen maar nog steeds aangesloten op de laadpaal? Ook dan kun je een boete krijgen, afhankelijk van de locatie.

Tip: Parkeerborden bij de laadpaal geven meestal aan wat wel of niet mag.

4. Tijdtarief

Sommige providers rekenen naast het standaard laadtarief (kWh-tarief) een tijdtarief. Je betaalt dan niet alleen voor de hoeveelheid stroom die je laadt, maar ook voor de tijd dat je auto met de laadpaal is verbonden. Goed nieuws: dit is al verwerkt in het kWh-tarief van Eneco eMobility. Je betaalt dus geen tijdtarief wanneer je laadt met je Eneco eMobility-laadpas.

5. Boetetarief

Is je accu vol? Dan loopt het tijdtarief door. Dat noemen we ook wel een boetetarief. En dat kan met name in Duitsland en Oostenrijk tot hoge kosten leiden.

Om hoge tijd- of boetetarieven te voorkomen, hanteert Eneco eMobility in Oostenrijk en Duitsland een blokkeertarief. De kosten hiervan zijn € 0,10 per minuut voor maximaal 3 uur. Dat betekent dat je per (snel)laadsessie maximaal € 18 aan blokkeertarief betaalt. Dit is in de meeste gevallen aanzienlijk minder dan het tijd- of boetetarief dat eigenlijk geldt. Het blokkeertarief geldt voor alle laadpassen van Eneco eMobility, behalve de Alphabet Fixed-laadpas.

Let op: Bij normale laadpalen gaat het blokkeertarief na 5 uur in, bij snellaadpalen al na 1 uur. Als je je auto vóór die tijd van de laadpaal haalt, betaal je geen blokkeertarief. Het blokkeertarief is alleen van kracht tussen 08.00 en 20.00 uur. Je hoeft dus niet je auto midden in de nacht van de laadpaal te ontkoppelen om hoge kosten te voorkomen.

Laden in het buitenland: handige tips per land

Eneco eMobility hanteert vaste laadtarieven in het buitenland. Alleen in Duitsland en Oostenrijk wordt een blokkeertarief gerekend, in de andere landen niet. Bekijk het overzicht van onze laadtarieven in het buitenland voor de actuele tarieven. Hier vind je ook meteen waar je in Europa met onze laadpas kunt laden.

België

De laadpas van Eneco eMobility werkt bij vrijwel alle openbare laadpalen in België. Er zijn een paar uitzonderingen, met name in Wallonië, zoals de laadpalen van Ores 441. Hier kun je betalen met een app of QR-code van de provider.

Frankrijk

De laadpas van Eneco eMobility is geschikt voor ruim 90% van de laadpalen in Frankrijk. Voor sommige laadpalen heb je een lokale laadpas nodig.

Duitsland

Je kunt met de laadpas van Eneco eMobility bijna overal in Duitsland laden. Vaak zijn er bijkomende tarieven, zoals parkeer-, tijd- en boetetarieven. Check de tarieven van een laadpaal via de QR-code of een app om zeker te weten waar je aan toe bent, en of je laadpas er werkt.

Oostenrijk

De Eneco eMobility-laadpas is geschikt voor zo’n beetje alle snelladers in Oostenrijk. Bij normale laadpalen heb je soms een lokale laadpas of -app nodig. Of betaal je de provider direct met bijvoorbeeld een QR-code. Houd ook hier rekening met tijd- en boetetarieven.

Luxemburg

De meeste laadpalen in Luxemburg worden beheerd door Chargy. Daar kun je gewoon laden met de laadpas van Eneco eMobility. Je hebt in principe geen lokale laadpas nodig.

Italië

De laadpas van Eneco eMobility werkt bij vrijwel alle snelladers in Italië. Voor sommige AC-laders heb je een lokale laadpas nodig of kun je betalen met een QR-code.

Tip: Vraag buitenlandse laadpassen op tijd aan, er zijn soms wachttijden. En neem voor de zekerheid een creditcard mee.

Nieuwe Europese wetgeving: laden met betaalpas of creditcard

Hoewel de laadpas van Eneco eMobility geweldige dekking biedt in heel Europa, blijft zorgeloos laden in het buitenland soms een uitdaging. Dat vindt de Europese Unie ook, zij wil dat elektrische rijders op zoveel mogelijk plekken kunnen laden. Daarom moeten binnenkort alle nieuwe snelladers in de EU worden voorzien van een pinterminal. Dit maakt het gebruik van lokale laadpassen en -apps in de nabije toekomst zo goed als overbodig.

Lees meer over de EU-wetgeving Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR).

Routeplanners en de laadkaart van Eneco eMobility

Ga je naar het buitenland met je elektrische auto? Er zijn allerlei handige apps om je reis te plannen en laadstress te voorkomen.

De laadkaart van Eneco eMobility

Op deze interactieve kaart vind je een compleet overzicht van alle laadpalen in België en Europa die werken met de Eneco eMobility-laadpas of -laaddruppel. Je vindt deze kaart ook terug in je MijnLaden-omgeving.

Bekijk de laadkaart van Eneco eMobility.

Laadpas nodig voor binnen- en buitenland?

Met de laadpas van Eneco eMobility kun je laden bij meer dan 500.000 laadpalen in Europa. En bij ruim 99 procent van de laadpalen in Nederland. Bovendien profiteer je van vaste tarieven. Een laadpas van Eneco eMobility aanvragen is zo geregeld. Meer weten? Neem contact op met onze klantenservice.