Laad gemakkelijk en voordelig met de Eneco SlimLaden®-app

Een eigen laadpaal voor de deur: een slim idee. Maar het kan nóg slimmer (en groener). Met de SlimLaden-app van Eneco laad je je auto automatisch op de voordeligste momenten en profiteer je optimaal van je zonnepanelen. 

Eneco eMobility

Wat is SlimLaden? 

Onze technologie wordt steeds slimmer, daar is de SlimLaden-app het bewijs van. Zodra je de app hebt ingesteld, hoef je alleen nog je vertrektijd in te vullen. Vervolgens zorgt de app ervoor dat je elke dag met een volle accu van huis gaat. Als je zonnepanelen hebt, kun je de stroom die je zelf opwekt gebruiken voor je elektrische auto. Dát is SlimLaden. In deze korte video zie je hoe het werkt.

SlimLaden = zorgeloos laden 

Met de SlimLaden-app kun je de auto gewoon ingeplugd laten. Via de app geef je aan wanneer je wil vertrekken en start je de laadsessie. Verder heb je er geen omkijken naar. De SlimLaden-app kiest automatisch de slimste momenten om te laden en je auto is klaar wanneer jij ‘m weer nodig hebt.

SlimLaden = groen laden 

Zonnepanelen op je dak? Met de SlimLaden-app kun je die zonnestroom gebruiken voor je elektrische auto. Aan de hand van de weersgegevens voorspelt de app of er genoeg zonuren zijn om je auto (deels) op te laden. En anders zorgt de app ervoor dat je auto wordt opgeladen met netstroom. Maar dan wel zo slim mogelijk.

SlimLaden = voordelig laden 

De stroomtarieven schommelen dag en nacht. ’s Avonds rond etenstijd zijn de prijzen doorgaans het hoogst (piektarieven). In de vroege uurtjes zijn ze meestal het laagst (daltarieven). Met de SlimLaden-app vermijd je de piektarieven en profiteer je automatisch van de daltarieven. Je hoeft alleen de gegevens van je energiecontract in te vullen, de app regelt de rest. Betaal je variabele stroomtarieven? Dan kun je hiermee flink besparen op de laadkosten.

SlimLaden grafiekVoorbeeld: 

  1. Je komt om 20.00 uur thuis met nog 10% batterij 

  2. Je wilt de volgende dag om 11.00 uur vertrekken met een volle accu (95%): dit geef je aan in de app 

  3. De SlimLaden-app bepaalt de voordeligste momenten om je auto te laden 

  4. Wanneer de zon schijnt laadt je auto (deels) op zonnestroom 

  5. Resultaat: je gaat de volgende ochtend zorgeloos van huis met een accu vol voordelige stroom 

Laag tarief elektrisch laden: vast of dynamisch energiecontract 

Met de SlimLaden-app van Eneco eMobility laadt je auto automatisch op wanneer de stroomtarieven het laagst zijn. Het maakt niet uit wie je energieleverancier is, zolang je maar een dynamisch energiecontract hebt met variabele stroomtarieven. Betaal je vaste tarieven en heb je een vast energiecontract bij Eneco of Oxxio? Ook dan profiteer je: voor elk slim geladen kWh ontvang je een beloning van 2,4 eurocent. Die beloning laat je eenvoudig uitkeren via de SlimLaden-app.

Hoeveel kun je besparen met SlimLaden? 

Hoeveel geld je bespaart met de SlimLaden-app hangt af van je situatie: je energiecontract, hoeveel kilometers je rijdt en hoe vaak je thuis je auto oplaadt. Stel, je rijdt 35.000 km per jaar. Dan kun je in sommige gevallen jaarlijks tot wel € 300 besparen. Als klant bij Eneco of Oxxio kan je voordeel zelfs oplopen tot € 450. We hebben het op deze pagina voor je uitgerekend.

SlimLaden app: welke gegevens vul je in? 

Zoek op ‘Eneco SlimLaden’ in de App Store of Google Play om de app te downloaden. Je vult vervolgens de stroomtarieven in die je betaalt en het vermogen van je zonnepanelen, als je die hebt. Heb je een vast energiecontract bij Eneco of Oxxio? Dan vragen we naar je contractnummer. En als je auto niet gekoppeld kan worden aan de app, koppel je de app aan je slimme Eneco-laadpaal met behulp van een activatiecode. Die vraag je eenvoudig bij ons aan. Hierna ben je klaar om slim te laden.  

Slimme laadpaal: zonnepanelen benutten en goedkoop laden

Met de SlimLaden-app profiteer je van de slimme laadoplossingen van Eneco eMobility. En ga je elke dag op tijd van huis met een accu vol groene en voordelige stroom. Meer weten over de voordelen? Onze klantenservice helpt je graag op weg.