Slim op weg met Eneco eMobility

Eneco eMobility is één van de top 3 aanbieders van slimme laadpalen in Nederland, België en Luxemburg. Met onze laadpalen ben je thuis of op werk verzekerd van 100% groene stroom van zon en wind. Met onze kennis en expertise helpen we klanten al meer dan tien jaar zorgeloos omschakelen naar elektrisch rijden. 

Eneco eMobility

Facts & Figures

 • 200

  Medewerkers

 • > 2,3 miljard

  Gereden kilometers

 • > 475 miljoen

  Geladen kWh op 100% groene stroom

 • > 466 miljoen

  Kilo CO2 bespaard

Eneco en eMobility

Eneco eMobility begon in 2007 als afdeling Elektrisch Laden binnen Eneco. De reden? Eneco zag al vroeg toekomst in elektrisch rijden. Na een snelle groei splitsten we ons in 2018 af in een aparte B.V. Als 100% dochter van Eneco gingen wij verder onder de naam Eneco eMobility. De band met ons moederbedrijf is altijd blijven bestaan, inclusief een gezamenlijk doel: klimaatneutraal zijn in 2035. 

  One Planet Plan

  Eneco eMobility werkt mee aan het One Planet Plan van Eneco. Het doel van dit plan? Zorgen dat in 2035 al onze activiteiten en de geleverde energie aan klanten klimaatneutraal zijn. Waarom we dit willen? Om de opwarming van de aarde tot 1,5 graad Celsius te beperken en verantwoordelijkheid te nemen voor de volgende generaties. Het One Planet Plan beschrijft concrete acties, duidelijke investeringskeuzes en meetbare doelstellingen.

  Download hier de One Planet infographic

  Download hier het One Planet Plan

  100% groene stroom: hoe werkt dat?

  Bij Eneco eMobility praten we vaak over duurzaam elektrisch rijden en groene stroom. Maar wat bedoelen wij daar nou mee? De video legt uit hoe 100% groene stroom nu precies werkt. Ook vind je in onze duurzame begrippenlijst meer informatie over onze groene termen.

  Dit vinden onze collega's belangrijk

  Duurzame Impact

  Klaartje werkt tien jaar bij Eneco eMobility. Haar missie? Eneco eMobility én de collega’s helpen te vergroenen. “Ook kleine beetjes helpen om een duurzame impact te maken”.

  Slimme Innovatie

  Jan is een snelle denker en doener. Hij houdt zich dagelijks bezig met technologische innovaties in de e-mobility sector. “Slimme technologie typeert onze sector”.

  Samen het netwerk van morgen laden?

  Werken bij Eneco eMobility betekent bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. Onze missie? Together we charge for a green future. Dat doen we door elektrisch rijden en laden voor iedereen mogelijk te maken. Binnen onze snelgroeiende markt betekent dat soms snel schakelen en bijsturen. Maar ook dat je de ruimte krijgt voor initiatief én om te experimenteren. Samen laden we het netwerk van morgen. En laten we het net werken. Pun intended.

  Eneco eMobility

  Bedrijfsgegevens

  Eneco eMobility B.V. 

  Adres: Delftseplein 30K, 3013 AA Rotterdam (hier is geen klantenbalie en geen postadres). 

  KvK nummer: 70990921 

  BTW-nummer: NL.8585.37.527.B01.  

  Voor contact met de klantenservice kan je het contactformulier gebruiken.