Antwoorden over de overname van FLOW Charging

Op deze pagina vindt u vragen en antwoorden over de overname van FLOW Charging door Eneco eMobility. Vindt u niet wat u zoekt? Bel dan met onze klantenservice via: 088-170 7700 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 18.00, lokaal tarief).

U heeft laadpaal van FLOW Charging

Laden:
Q: Bij welke laadpunten kan ik nu laden?
A: Het aanbod blijft hetzelfde. U kunt bij dezelfde laadpunten blijven laden en de tarieven veranderen niet.

Q: Verandert er iets in het aanbod laadpunten voor mij?
A: Nee, er verandert niks. Eneco en FLOW Charging leveren nu ook al voor een groot gedeelte dezelfde laadpunten.

Kosten:
Q: Blijven dezelfde kosten die ik betaalde bij FLOW Charging ook gelden bij Eneco eMobility? Wordt het nu duurder voor mij?
A: Voorlopig blijven de prijzen hetzelfde. Mocht er in de toekomst iets wijzigen, dan worden klanten daar vooraf over geïnformeerd.

Contract:
Q: Worden mijn afspraken met FLOW Charging aangepast door Eneco eMobility?
A: Eneco eMobility past deze vooralsnog niet aan. We handhaven de huidige contractstructuur.

Q: Hoe zit het met onderhoudscontracten, wordt dit overgenomen/ zijn er nieuwe voorwaarden?
A: Er zijn bij FLOW Charging geen onderhoudscontracten afgesloten. Alleen fabrieksgaranties. Die blijven gewoon gelden.

Q: Ik heb een abonnement bij FLOW Charging, hoe gaat dat nu verder?
FLOW Charging hanteert 2 soorten abonnementen:

  • Basic: hierbij krijgt u inzicht in uw laadtransacties via de EV box backoffice via https://my.flowcharging.com.
  • Smart: hetzelfde als hierboven, maar dan inclusief de verrekening van uw laadtransacties.

A: Voorlopig blijft uw abonnement zoals het is. Op korte termijn gaat Eneco eMobility kijken hoe ze de abonnementen kunnen overnemen of kunnen harmoniseren met bestaande abonnementen van Eneco eMobility. Mocht er dan iets wijzigen, dan wordt u daar vooraf over geïnformeerd.

Storing gemeld:
Q: Ik heb een storing gemeld, hoe gaat dit verder?
A: De eerste weken worden storingen opgepakt zoals u gewend bent. Deze worden nu nog opgepakt door FLOW Charging. Voorlopig dragen zij zorg voor een goede overdracht. Zodra Eneco eMobility de storingsdienst overneemt, wordt u hier vooraf over geïnformeerd. Storingen kunnen nu dus nog steeds worden gemeld bij het nummer van FLOW Charging: 085-4012735.

Installatie:
Q: Mijn laadpaal wordt binnenkort geplaatst, hoe gaat dat met installatie, etc?
A: De installatie gaat gewoon door zoals is afgesproken met de installateur.

Q: Als ik een installatie wil inplannen, hoe gaat dat dan?
A: De melding van de installatie komt binnen Eneco eMobility. Wij zorgen dan dat de installatie wordt gepland. Dit doen wij in overleg met FLOW Charging.

Betalingen:
Q: Hoe verlopen de excasso’s?
A: Voorlopig blijft dit hetzelfde. De komende maanden kijken we of en hoe dit wordt geïntegreerd met het systeem van Eneco eMobility.

Q: Wat wordt mijn excassotarief?
A: Voorlopig blijven de tarieven hetzelfde. Mochten we dit willen wijzigen (om te stroomlijnen met huidige abonnementen/kostenstructuur van Eneco eMobility) dan informeren wij u vooraf hierover.

Q: Waar en wanneer kan ik mijn laadtransacties inzien?
A: Als er een EV-box laadpaal aanwezig is, dan kan dit nog via https://my.flowcharging.com. Op termijn zal dit overgaan naar de Eneco eMobility omgeving. Als het zover is, dan wordt u daarover vooraf geïnformeerd.

U heeft een pas van FLOW Charging

Q: Werkt mijn laadpas van FLOW Charging nog?
A: Ja deze pas werkt gewoon.

Q: Waar en wanneer kan ik mijn laadtransacties inzien?
A: Als er een EV-box laadpaal aanwezig is, dan kan dit nog via https://my.flowcharging.com. Op termijn zal dit overgaan naar de Eneco eMobility omgeving. Als het zover is, dan wordt u daarover vooraf geïnformeerd.

Q: Kan ik met mijn laadpas blijven laden in het buitenland?
A: Ja dat kan en het blijft zoals het is. Dus alles gaat via e-clearing.

Algemene vragen over FLOW Charging

Q: Wat gebeurt er met de medewerkers van FLOW Charging?
A: FLOW Charging had buiten de oprichters/eigenaren geen medewerkers in dienst. Met deze overname gaat er dus ook geen personeel mee naar Eneco eMobility. De oprichters/eigenaren blijven nog wel enige tijd nauw betrokken om een goede overdracht te kunnen waarborgen.

Q: Worden alle activiteiten van FLOW Charging nu stopgezet?
A: Die worden niet stopgezet. De koop betreft een aandelentransactie. Hiermee wordt de BV dus in z’n geheel overgenomen. FLOW Charging kan als merk zelfstandig blijven bestaan en ook de huidige contracten met klanten en leveranciers worden hiermee dus niet automatisch beëindigd. Wel zullen we in de komende maanden onderzoeken of bepaalde contracten beter overgezet kunnen worden naar Eneco eMobility.

Q: Eneco staat toch ook in de verkoop, dus waarom kopen ze nu een nieuw bedrijf?
A: Eneco eMobility is een aparte BV die opereert onder de koepel van Eneco Group. Eneco eMobility heeft ambitie om te groeien en FLOW Charging past daarbij. FLOW Charging is ervan overtuigd dat zij op deze wijze een betere dienstverlening kunnen bieden aan hun relaties.

Q: Waarom heeft Eneco eMobility FLOW Charging overgenomen?
A: Eneco eMobility heeft ambitie om te groeien en FLOW Charging past daarbij. FLOW Charging is ervan overtuigd dat zij op deze wijze een betere dienstverlening kunnen bieden aan hun relaties.

Zijn uw vragen niet beantwoord? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-170 7700 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 18.00, lokaal tarief).
Categorie: Eneco