laadpaal overnemen 1

Een laadpaal overnemen op je nieuwe woonadres? Dat kan!

Bij verhuizen komt het meer dan eens voor dat je afspraken maakt met de oude bewoner over de overname van bijvoorbeeld een nieuwgebouwde tuinschuur of de gordijnen in huis. Staat er ook een laadpaal op de oprit die goed past bij jouw laadbehoeften? Dan kun je ervoor kiezen om ook deze laadpaal over te nemen.  

Maar wat houdt deze overname nu precies in? Concreet betekent dit dat wij als Eneco eMobility de laadpaal in beheer nemen. Dit kunnen we doen door:

  1. Je abonnement om te zetten naar de laadpaal op je nieuwe woonadres. Je ontvangt hiervoor van ons een nieuw contract.

  2. Of, als je nog geen laadpaal hebt, een nieuw abonnement af te sluiten.

Beide opties zijn mogelijk. We leggen je hieronder uit hoe het werkt.

1. Je abonnement overzetten naar je nieuwe woonadres

Neem je de laadpaal op je nieuwe woonadres over? En had je op je oude woonadres ook al een laadpaal op de oprit staan? Dan kun je je abonnement laten overzetten.

Goed om te weten: wij kunnen niet alle merken en modellen laadpalen overnemen. Hierover vind je meer informatie in je aanvraag bij ons.

Zo werkt het:

  1. Maak afspraken: Overleg met de oude bewoners over de overname van de laadpaal, inclusief eventuele kosten voor de overname.

  2. Vul ons aanvraagformulier in: vraag via dit aanvraagformulier de overname van de laadpaal aan door Eneco eMobility. Verwerk hierin je persoonlijke gegevens en de gegevens van je laadpaal op je nieuwe woonadres.

    1. Goed om te weten: voor je aanvraag hebben we drie foto's van de laadpaal op je nieuwe woonadres nodig.

    2. Rijd je met een leaseauto? En wil je hiervoor de abonnementsovername van je laadpaal regelen? Dan neemt de leasemaatschappij of je werkgever direct contact met ons op. Je hoeft hiervoor niets te doen.

    3. Staat er bij je nieuwe woning een Alfen laadpaal? Dan heb je toestemming nodig van Alfen om de abonnementsovername te starten. Je kunt dit toestemmingsformulier hiervoor gebruiken.

  3. Instructies overzetten abonnement: wij verwerken je aanvraag en controleren of wij je laadpaal kunnen overnemen. Wij geven dit aan je door en sturen ook instructies mee wat jij moet doen om je abonnement over te zetten. Hierna kun je starten met laden.

2. Een nieuw abonnement afsluiten

Verhuis je naar een nieuwe woning waar een laadpaal op de oprit staat? En had je bij je oude woning nog geen laadpaal staan? Dan kunnen wij de laadpaal op je nieuwe woonadres in beheer nemen. Je sluit dan bij ons een nieuw abonnement af op deze laadpaal. Zo werkt het:

  1. Maak afspraken: Overleg met de oude bewoners over de overname van de laadpaal, inclusief eventuele kosten voor de overname.

  2. Vul ons aanvraagformulier in: vraag via dit aanvraagformulier de overname van de laadpaal aan door Eneco eMobility. Verwerk hierin je persoonlijke gegevens, jouw abonnementskeuze én de gegevens van je laadpaal.

    1. Goed om te weten: voor je aanvraag hebben we drie foto's van je laadpaal op je nieuwe woonadres nodig.

    2. Rijd je een leaseauto? En wil je hiervoor de abonnementsovername van je laadpaal regelen? Dan neemt de leasemaatschappij of je werkgever direct contact met ons op. Je hoeft hiervoor niets te doen.

    3. Staat er bij je nieuwe woning een Alfen laadpaal? Dan heb je toestemming nodig van Alfen om de abonnementsovername te starten. Je kunt dit toestemmingsformulier hiervoor gebruiken.

  3. Offerte nieuw abonnement: nadat we je aanvraag hebben verwerkt, sturen we je een offerte voor het nieuwe abonnement op je laadpaal. Na je akkoord, gaan wij voor je aan de slag.

  4. Instructies nieuw abonnement: we sturen je instructies om je de laadpaal aan ons klantsysteem te verbinden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij of onze installatiepartner de simkaart in de laadpaal moet verwisselen. Hierna kun je starten met laden.

Laadpaal meeverhuizen naar je nieuwe woonadres

Wil je liever de laadpaal op je oude woonadres meeverhuizen naar je nieuwe woning? Dat kan ook. Lees hoe dit werkt in onze blog over je laadpaal verhuizen.

Tot slot: tips voor een soepele verhuizing
  1. Begin op tijd: Of je nu de laadpaal meeneemt of achterlaat, begin zelf op tijd met de voorbereidingen voor de verhuizing. De verhuizing van je laadpaal gaat het makkelijkst als je zelf (nog) toegang hebt tot je oude woonadres en/of nieuwe woonadres.

  2. Houd je administratie op orde: Geef wijzigingen zoals je nieuwe adres zo snel mogelijk door aan onze klantenservice, vooral als je laadpaal via je werkgever loopt.

  3. Koppel opnieuw Eneco SlimLaden: Gebruik je de Eneco SlimLaden app? Vergeet dan niet je laadpaal na de verhuizing opnieuw te koppelen aan de app om weer te kunnen starten met slim laden.

  4. Check je abonnement: Kijk of het handig is om tegelijk met je verhuizing je stroomvergoedingstarief of laadabonnement aan te passen aan je nieuwe woonsituatie.

Verhuizing inplannen in My Eneco eMobility

Heb je vragen over het verhuizen van je laadpaal? Of wil je direct een verhuizing inplannen? Dit kun je direct via je My Eneco eMobility-account (via de online My Eneco eMobility omgeving of via de My Eneco eMobility app) regelen. Succes met de verhuizing!

    Logo
    Google Play Store CTAApple App Store CTA

    © Eneco eMobility 2025