Ga je verhuizen? Vergeet je laadpaal niet!

Een nieuwe plek, een frisse start, maar ook best wat geregel: dat is verhuizen in een notendop. Terwijl je dozen inpakt, is er één ding dat je als elektrische rijder zeker niet mag vergeten: je laadpaal. Kun je je laadpaal verhuizen naar je nieuwe adres? Of laat je hem achter voor de volgende bewoner? Beide opties zijn mogelijk. We leggen je hieronder uit hoe het werkt. 

Eneco eMobility
1. Je laadpaal meeverhuizen

Je laadpaal is net zo persoonlijk als je auto: afgestemd op je laadbehoeften en altijd klaar om je op weg te helpen naar je volgende bestemming. Als je verhuist, is het logisch om je laadpaal mee te nemen naar je nieuwe huis. Maar dit vraagt wel om een goede voorbereiding. Dit is wat je moet doen:

  1. Regel de verhuizing: Je kunt ervoor kiezen om de verhuizing van je laadpaal door ons te laten uitvoeren. Wij zorgen via onze installatiepartner voor een professionele demontage, verhuizing en installatie op je nieuwe adres. Wil je liever een eigen installateur? Dat kan ook. Laat onze klantenservice in dat geval weten per welke datum de laadpaal op je nieuwe adres wordt aangesloten.

  2. Werkgeversregeling: Heb je een laadpaal van de zaak? Check dan even bij je werkgever wie de verhuizing aan ons doorgeeft: de werkgever of jijzelf.

Wil je je laadpaal demonteren en verhuizen, maar nog even wachten met de installatie op je nieuwe woonadres? Bijvoorbeeld vanwege een verbouwing? Dit is ook zeker mogelijk. Geef dit dan even aan ons door.

2. Je laadpaal achterlaten voor de nieuwe bewoner

Soms is het handiger om de laadpaal op je huidige adres te laten staan. Bijvoorbeeld als je verhuist naar een woning zonder oprit. Zo werkt het als je je laadpaal achter wil laten op je oude woonadres:

  1. Maak afspraken: Overleg met de nieuwe bewoner over de overname van de laadpaal, inclusief eventuele kosten van de overname.

  2. Stopzetten abonnement: Zeg via onze klantenservice het abonnement op je laadpaal op. De nieuwe bewoner kan vervolgens zelf een nieuw abonnement op zijn laadpaal aanvragen. Hoe hij dit kan doen, lees je in onze blog over een laadpaal overnemen.

  3. Geef de wijziging op tijd door: Hoe eerder je de wijziging doorgeeft, hoe sneller de nieuwe bewoner kan laden met jouw ‘oude’ laadpaal. Heb je een Eneco eMobility laadpas? Deze kun je blijven gebruiken voor laden onderweg.

Laadpaal overnemen op je nieuwe woonadres

Het kan ook zijn dat er bij je nieuwe huis al een laadpaal staat. En dat deze goed bij jouw laadbehoeften past. Dan kun je ervoor kiezen om deze laadpaal over te nemen in overleg met de oude bewoners.

Dit betekent concreet dat wij deze laadpaal in beheer nemen door het huidige abonnement op je laadpaal over te zetten. Je ontvangt hiervoor een nieuw contract van ons. Wanneer je nog geen laadpaal hebt kun je ook een nieuw abonnement bij ons afsluiten. Beide opties zijn, onder enkele voorwaarden, mogelijk.

Tot slot: tips voor een soepele verhuizing
  1. Begin op tijd: Of je nu de laadpaal meeneemt of achterlaat, begin zelf op tijd met de voorbereidingen voor de verhuizing. De verhuizing van je laadpaal gaat het makkelijkst als je zelf (nog) toegang hebt tot je oude woonadres en/of nieuwe woonadres.

  2. Houd je administratie op orde: Geef wijzigingen zoals je nieuwe adres zo snel mogelijk door aan onze klantenservice, vooral als je laadpaal via je werkgever loopt.

  3. Koppel opnieuw Eneco SlimLaden: Gebruik je de Eneco SlimLaden app? Vergeet dan niet je laadpaal na de verhuizing opnieuw te koppelen aan de app om weer te kunnen starten met slim laden.

  4. Check je abonnement: Kijk of het handig is om tegelijk met je verhuizing je stroomvergoedingstarief of laadabonnement aan te passen aan je nieuwe woonsituatie.

Verhuizing inplannen in My Eneco eMobility

Heb je vragen over het verhuizen van je laadpaal? Of wil je direct een verhuizing inplannen? Dit kun je direct via je My Eneco eMobility-account (via de online My Eneco eMobility omgeving of via de My Eneco eMobility app) regelen. Succes met de verhuizing!