Eneco eMobility

Installatie van je laadpalen

Op deze pagina beantwoorden wij alle vragen rondom de installatie van je laadpalen

Hoe werkt de installatie van de laadpalen? 

De installateur installeert de laadpalen van uw keuze. Hiervoor werkt de installateur in de meterkast met elektriciteit. Ook boort hij/zij soms een gat door de muur om een elektriciteitskabel door te trekken. Soms moet de installateur ook de kabel ingraven. Lees hieronder welke stappen de installatie precies doorloopt. 

Met welke installatiepartners werkt Eneco eMobility samen? 

Eneco eMobility heeft voor laadpalen op zakelijke locaties haar eigen gespecialiseerde afdeling, Eneco eMobility Installations. Eneco eMobility Installations heeft eigen installateurs in dienst. Daarnaast werken we nauw samen met een aantal installatiepartners die gespecialiseerd zijn in zakelijke locaties.  

Onze installateurs in Nederland: 

Eneco eMobility Installations 

Solutions 30 

BAM 

EV Style 

Meer weten over onze installatiepartners? Dat leest u hier.  

Wanneer word ik gebeld voor een installatieafspraak?  

Eneco eMobility Installations of een van onze installatiepartners neemt na goedkeuring van de offerte contact met u op voor een installatieafspraak. Dit kan telefonisch of per e-mail zijn. Hier vindt u meer informatie over de werkwijze, contactgegevens en meestgestelde vragen.  

Hoe verplaats of annuleer ik mijn installatieafspraak? 

Hiervoor kunt u bellen of mailen naar de installatiepartner waarmee u contact hebt gehad voor de installatieafspraak. Let op: annuleer de afspraak ruim van tevoren. Als u de afspraak annuleert binnen 48 uur vóór de geplande installatie, zullen wij annuleringskosten in rekening brengen. Hier vindt u meer informatie over de werkwijze, contactgegevens en meestgestelde vragen. 

Wat kunt u voorbereiden als u laadpalen wilt installeren? 

Wij contacteren u altijd telefonisch om uw wensen te bespreken. Dit noemen wij het intakegesprek. U kunt ter voorbereiding van dit gesprek al nadenken over: 

 1. Zijn er parkeerborden of -belijning en moeten deze op dezelfde plek blijven staan? 

 2. Hoeveel meter graafwerk is er (ongeveer) nodig? 

 3. Wat is de aansluitwaarde van de netaansluiting van het pand? 

 4. Is er een slimme elektriciteitsmeter in het pand aanwezig? Zo ja, welke? 

 5. Zijn er zware elektrische apparaten in het pand aanwezig? 

Waarom is een installatie met graafwerk duurder? 

Voor een installatie met graafwerk zijn doorgaans meer arbeidsuren nodig. Hierdoor vallen de kosten vaak wat hoger uit. 

Moet de stroom eraf tijdens de installatie? 

Ja, dat is nodig om het werk in de groepenkast veilig uit te kunnen voeren. Houd er rekening mee dat tijdens de installatie van de laadpaal de elektriciteit enige tijd afgesloten zal zijn. Hierdoor is er tijdelijk geen internet. Het is handig om de collega's bij u op kantoor op de hoogte te stellen van de werkzaamheden. Indien nodig kunt u hierbij aangeven welke delen van de parkeerplaats toegankelijk zijn en welke vrijgehouden moeten worden voor de installatie. 

Wat moet ik zelf voorbereiden voor de installatie en wat doet de monteur?

Wat u kunt een voorbereiden 
Er zijn een aantal punten die u kunt voorbereiden voor de installatie. We hebben deze punten voor u op een rij gezet: 

 1. Op de dag van de installatie en de dag van de eventuele netverzwaring is het belangrijk dat degene aanwezig is die verantwoordelijk is voor/kennis heeft over de aanvraag van de laadpalen. Deze persoon moet ook toegang kunnen verlenen tot bijvoorbeeld de meterkast. 

 2. Houd er rekening mee dat tijdens de installatie van de laadpaal de elektriciteit enige tijd afgesloten zal zijn. Hierdoor is er ook tijdelijk geen internet. 

 3. Het is handig om de collega's bij u op kantoor op de hoogte te stellen van de werkzaamheden. U kunt hierbij aangeven welke delen van de parkeerplaats toegankelijk zijn en welke vrijgehouden moeten worden voor de installatie. 

Wat de installateur regelt 

 1. De installateur neemt de laadpalen, het montagemateriaal en de installatieapparatuur mee. 

 2. De installateur voert de afgesproken werkzaamheden uit. 

 3. De installateur test de laadpalen en legt de werking van de laadpalen aan u uit. 

Moet de stroom eraf tijdens de installatie?

Ja, dat is nodig om het werk in de groepenkast veilig uit te kunnen voeren. Houd er rekening mee dat tijdens de installatie van de laadpaal de elektriciteit enige tijd afgesloten zal zijn. Hierdoor is er tijdelijk geen internet. Het is handig om de collega's bij u op kantoor op de hoogte te stellen van de werkzaamheden. Indien nodig kunt u hierbij aangeven welke delen van de parkeerplaats toegankelijk zijn en welke vrijgehouden moeten worden voor de installatie. 

Ik krijg Smart Charging. Wat moet ik daarvoor voorbereiden? 

Smart Charging is het verdelen van het beschikbare vermogen tussen de laadpalen.  U hoeft niets voor te bereiden als u gekozen heeft voor Smart Charging. 

Moet ik aanwezig zijn bij de installatie? 

Op de dagen van de installatie en het oplevermoment zelf is het belangrijk dat degene aanwezig is die verantwoordelijk is voor/kennis heeft over de aanvraag van de laadpalen. Deze persoon moet ook toegang kunnen verlenen tot bijvoorbeeld de meterkast. 

Hoelang duurt de installatie? 

De installatie kan variëren van één dag tot meerdere dagen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het aantal laadpalen, de locatie, graafwerkzaamheden, etc. De doorlooptijd van de installatie wordt vooraf met u besproken. 

Werkt één of meerdere laadpalen niet na de installatie of is de installatie niet afgerond?

Allereerst onze excuses, we begrijpen dat dit heel vervelend is. 

 1. Zijn de laadpalen nog niet aan u opgeleverd, dan kunt u contact opnemen met de installatiepartner of uw vaste contactpersoon.  

 2. Zijn de laadpalen al aan u opgeleverd maar doet er één of meer niet, dan kunt u contact opnemen met onze zakelijke klantendienst. We helpen u snel om de laadpalen goed te laten werken. 

 3. Zijn de laadpalen wel opgeleverd maar is de installatie is nog niet afgerond? Dan plant uw installateur een nieuwe afspraak met u in.

  Verder lezen