Eneco

Hulp bij storingen

Heeft je laadpunt een storing? Op deze pagina helpen wij je verder.

Hulp bij storing: bekijk de video

Mijn laadpunt doet het niet, wat kan ik doen?

Om er zeker van te zijn dat jouw laadpunt het niet doet, kun je checken of je met jouw laadpas wel op een andere laadpaal kunt laden. Lukt dit? Dan kan het inderdaad zijn dat jouw laadpunt een storing heeft.

Check ook altijd even of de laadkabel écht goed in het laadpunt of in de auto zit.

Je kunt proberen een storing zelf te verhelpen door je laadpunt te resetten. Kijk eerst of er stroom op de lader staat en controleer in de meterkast of de zekering van het laadpunt omhoog staat. Staat de zekering omlaag? Voer dan een reset uit.

Zo doe je dat:

1 – Zoek in je meterkast de zekering waaraan het laadpunt is gekoppeld. Als je niet weet welke zekering je moet hebben, kun je ook de hoofdzekering gebruiken.

2 – Schakel de zekering 15 minuten uit. Als je de hoofdzekering gebruikt, betekent dit dus dat je hele huis tijdelijk geen stroom meer heeft.

3 – Schakel de zekering na 15 minuten weer aan. Wacht tot het laadpunt volledig gereset is. Dat duurt een paar minuten. Probeer dan opnieuw op te laden.

Doet je laadpunt het na de reset nog steeds niet? neem dan contact op met onze klantenservice.

Mijn laadpas doet het niet, wat kan ik doen?

Controleer eerst of je laadpas werkt door bij een ander laadpunt de auto op te laden. Lukt dit niet? Dan is de pas waarschijnlijk defect of verlopen. Wanneer je een eMobility-laadpas hebt, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Heb je een laadpas via je werkgever, bijvoorbeeld een Multitankcard of Travelcard, neem dan contact op met de klantenservice van je laadpasprovider.

Mijn (vaste) laadkabel doet het niet, wat kan ik doen?

Controleer eerst of er vuil in de stekker of het laadpunt zit. Sluit de kabel aan en duw deze met enige kracht in de auto en/of het laadpunt. deze mogelijk toe aan vervanging, neem dan contact op met onze klantenservice. Heb je een losse laadkabel? Neem dan contact op met jouw dealer of leasemaatschappij.

Mijn auto doet het niet, wat moet ik doen?

Het komt gelukkig bijna niet voor, maar als je niet kunt laden en het ligt niet aan je laadpaal, -pas of -kabel, dan ligt het misschien aan de auto. Neem in dat geval contact op met je autodealer. Die kan uitzoeken of er reparaties nodig zijn aan jouw auto.

    Verder lezen

      © Eneco eMobility 2022