Laadpas & onderweg

Hoe werkt het laden van mijn auto onderweg?

Ga je de weg op? Met onze laadpas kun je jouw elektrische auto opladen bij elke Eneco eMobility laadpaal in Nederland én bij meer dan 500.000 laadpalen in Europa. Hier leggen we uit hoe laden onderweg werkt, hoe je beschikbare laadpalen vindt en wat de kosten zijn.

Hoe werkt elektrisch laden onderweg?

Nederland telt momenteel 81.000 openbare laadpalen waarvan meer dan 3.000 snelladers. Daarmee hebben we de grootste laaddichtheid van Europa. Met onze laadpas laad je bij elke laadpaal in Nederland en België. En bij meer dan 500.000 laadpalen in Europa, inclusief snelladers.

Het laden van een elektrische auto werkt net zoals bij elk ander elektrisch apparaat. Je sluit de auto met een laadkabel aan op een laadpaal, waarna de accu gaat laden. De laadsnelheid verschilt per soort laadpaal:

  1. Bij een 'normale' publieke laadpaal is je accu vol na zes tot 10 uur.

  2. Bij een snellaadpaal (bijvoorbeeld langs de snelweg) is je accu vol na een half uur tot een uur.

Houd er rekening mee dat je een laadsessie onderweg altijd start en eindigt met hetzelfde merk laadpas of druppel. Dit is belangrijk vanwege de identificatie via de ingebouwde CHIP-ID van de laadpaal.

Hoe laad ik in Nederland?

Nederland staat in de top 5 landen met meeste laadpalen in Europa. Kortom, er is altijd wel een laadpaal in de buurt. Het makkelijkste is natuurlijk een eigen laadpaal bij jou thuis. Er zijn verschillende laadpalen voor thuis verkrijgbaar waaruit je kunt kiezen.

Hoe laad ik in het buitenland?

In het buitenland kun je bij steeds meer laadpalen laden. Wil je weten waar? Bezoek dan de pagina Laden in het buitenland. Bekijk ook onze belangrijkste tips voor snelladen onderweg of tijdens je vakantie.