Hoe werkt het laden van mijn auto onderweg?

Ga je de weg op? Met onze laadpas kun je jouw elektrische auto opladen bij elke Eneco eMobility laadpaal in Nederland én bij meer dan 250.000 laadpalen in Europa. Hier leggen we uit hoe laden onderweg werkt, hoe je beschikbare laadpalen vindt en wat de kosten zijn.

Eneco
Hoe werkt elektrisch laden onderweg?

Nederland telt momenteel 81.000 openbare laadpalen waarvan meer dan 3.000 snelladers. Daarmee hebben we de grootste laaddichtheid van Europa. Met onze laadpas laad je op elke laadpaal in Nederland en België. En bij meer dan 200.000 laadpalen in Europa, inclusief snelladers.

Het opladen van een elektrische auto werkt net zoals bij elk ander elektrisch apparaat. Je sluit de auto met een laadkabel aan op een laadpaal, waardoor de accu in de auto wordt opgeladen. De snelheid waarmee de accu oplaadt, kan behoorlijk verschillen. Grofweg kun je een onderscheid maken tussen ‘gewoon laden’ bij een laadpaal (zes tot tien uur) en ‘snelladen’ bij een snellaadpaal (half uur tot een uur).

Houd er rekening mee dat de laadtransactie altijd gestart en beëindigd dient te worden met hetzelfde merk pas of druppel vanwege de identificatie via de ingebouwde CHIP-ID.

Hoe laad ik in Nederland?

Nederland is een van de koplopers als het gaat om laadinfrastructuur. Er is altijd wel een laadpaal in de buurt. Het makkelijkste is natuurlijk een eigen laadpaal bij jou thuis. Er zijn verschillende laadpalen voor thuis verkrijgbaar waaruit je kunt kiezen.

Hoe laad ik in het buitenland?

In het buitenland kun je op steeds meer laadpunten opladen. Wil je weten op welke laadpunten je op dit moment in het buitenland kan laden? Bezoek dan de pagina Laden in het buitenland. Bekijk ook onze belangrijkste tips voor snelladen onderweg of tijdens de vakantie.

Hoe vind ik beschikbare laadpalen?

Op deze interactieve kaart vind je een compleet overzicht van alle laadpalen in Nederland en Europa die werken met de Eneco eMobility laadpas of laaddruppel. Je kunt deze kaart ook terugvinden in je MijnLaden-omgeving.

Daarnaast bevelen we deze routeplanners aan:

  1. MijnLaden – laadpaalzoeker die inzicht biedt in waar onze Eneco eMobility-laadpassen en laaddruppels werken.

  2. A Better Routeplanner – routeplanner en app

  3. ANWB routeplanner – routeplanner

  4. Chargemap app – routeplanner

  5. Oplaadpalen.nl – laadpaalzoeker

  6. Smoov – routeplanner

  7. Charge assist – routeplanner

Wat zijn de kosten voor het opladen?

Eneco eMobility hanteert transparante tarieven. Kijk op onze tarievenpagina voor onze huidige tarieven.

    © Eneco eMobility 2022