Voordelig je auto laden?

Automatisch met de Eneco SlimLaden®-app

De energieprijzen variëren elk uur. Hoe minder belast het elektriciteitsnet is, des te goedkoper (en duurzamer!) het is om je elektrische wagen op te laden. Met de Eneco SlimLaden-app profiteer je automatisch van de voordeligste tarieven. En daar hoef je niets voor te doen.

Eneco eMobility
 • Koppel je auto of laadpaal

  De meeste auto’s kan je heel eenvoudig aan de SlimLaden-app koppelen. Is je wagen niet compatibel? Dan koppel je net zo makkelijk je laadpaal aan de app.

 • Stel de app in

  Geef je voorkeuren aan in de app en koppel eventueel je zonnepanelen. Zo maak je optimaal gebruik van de zonne-energie die je zelf opwekt om je auto op te laden.

 • Klaar om te laden!

  De SlimLaden-app regelt nu alles voor je. Hij kiest automatisch de slimste momenten om te laden en zorgt dat je auto klaar is wanneer jij ‘m weer nodig hebt.

 • Bespaar

  Je auto wordt geladen op de meest voordelige en duurzame momenten. En als het kan, zorgt de app dat je de elektriciteit van je eigen zonnepanelen gebruikt.

De SlimLaden app

Heb je een vast of een variabel energiecontract? Met de SlimLaden-app laad je voordelig in de daluren. Hiermee bespaar je tot wel € 300 per jaar bij 35.000 km.

 • Inzicht in je laadverbruik
 • Automatisch laden op de voordeligste momenten
 • Geschikt voor vast en variabel contract
 • Bespaar tot wel € 300 per jaar bij 35.000 km

Hoe begin ik met SlimLaden?

Met de SlimLaden-app profiteer je optimaal van de lagere elektriciteitstarieven in de daluren én van de zonnepanelen op je dak. SlimLaden kan zowel in combinatie met een vast als een variabel energiecontract. Bekijk hoe eenvoudig het is.

De voordelen van SlimLaden op een rijtje

Laad op de voordeligste momenten

Heb je een variabel energiecontract? Dan selecteert de SlimLaden-app de momenten met de laagste actuele elektriciteitstarieven om je wagen op te laden. Maar ook met een vast energiecontract kan je flink besparen.

Je auto als thuisbatterij gebruiken

De SlimLaden app gebruik je om de auto Slim op te laden. En in de toekomst kunnen elektrische auto’s ook bi-directioneel laden, en is je auto ook een thuisbatterij.

Laad duurzaam via je eigen zonnepanelen

Met de SlimLaden-app ben je tegelijk slim én groen bezig. Zo kan je probleemloos laden via je eigen zonnepanelen. De app voorspelt of er genoeg zonuren zijn om je wagen op te laden. Je hebt er zelf geen omkijken naar.

test

Slim laden met een variabel contract?

Ga jij voor de zekerheid van een vast contract? Of beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt met een variabel contract? Bekijk welk energiecontract het best bij jou past.

Veelgestelde vragen