Thuis je auto slim opladen met Load Balancing

Wil je een eigen ladpaal thuis maar weet je niet zeker of de netaansluiting van je huis altijd genoeg elektriciteit kan leveren? Dan is Load Balancing waarschijnlijk de slimste oplossing. Met deze techniek kan jouw laadpaal zich aanpassen aan de capaciteit van je huis.

Eneco eMobility
Wat is Load Balancing?

Load Balancing zorgt ervoor dat het laadvermogen van de laadpaal zich automatisch aanpast aan de hoeveelheid elektriciteit die jouw huis op dat moment verbruikt.

Staan vaatwasser, oven en wasdroger aan? Dan gaat de laadsnelheid van je auto automatisch omlaag. Heb je alleen een nachtlampje branden? Dan laadt je auto sneller op. Je kunt je auto dus altijd opladen terwijl je ook andere apparaten gebruikt. En wanneer je minder elektriciteit verbruikt – bij de meeste mensen is dat ’s nachts – is je accu zó weer vol.

De techniek is vaak een goed alternatief voor verzwaren. Verzwaren werkt ook, maar vraagt wel een aanpassing van je netaansluiting. Load Balancing is een minder ingrijpende en net zo veilige oplossing.

Load Balancing is een techniek die Eneco eMobility voor jou kan toepassen bij je laadpaal thuis.

Hoe vraag ik Load Balancing aan?

Wil je gebruik maken van Load Balancing? Dan kun je in onze online aanvraagomgeving een laadpaal met Load Balancing bestellen. Voor Load Balancing heb je wel een slimme elektriciteitsmeter nodig. De meeste huizen hebben al een slimme meter.

Wat kost load balancing?

Voor het installeren van load balancing door Eneco eMobility betaal je eenmalig 206 euro, inclusief 21% btw. Deze prijs geldt enkel als load balancing op het moment van de laadpaalinstallatie wordt geïnstalleerd en als je over een digitale meter beschikt.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Meest gestelde vragen