Thuis je auto slim opladen met Load Balancing

Wil je een eigen laadpunt thuis maar weet je niet zeker of de netaansluiting van je huis altijd genoeg elektriciteit kan leveren? Dan is Load Balancing waarschijnlijk de slimste oplossing. Met deze techniek kan jouw laadpunt zich aanpassen aan de capaciteit van je huis.

Eneco

Load Balancing is een techniek die Eneco eMobility voor jou kan toepassen bij je laadpunt thuis. Deze techniek zorgt ervoor dat het laadvermogen van het laadpunt zich automatisch aanpast aan de hoeveelheid elektriciteit die jouw huis op dat moment verbruikt. Staan vaatwasser, oven en wasdroger aan? Dan gaat de laadsnelheid van je auto automatisch omlaag. Heb je alleen een nachtlampje branden? Dan laadt je auto sneller op. Je kunt je auto dus altijd opladen terwijl je ook andere apparaten gebruikt. En wanneer je minder elektriciteit verbruikt – bij de meeste mensen is dat ’s nachts – is je accu zó weer vol. De techniek is vaak een goed alternatief voor verzwaren. Verzwaren is ook een goede technologie maar wel één waarvoor je netaansluiting moet worden veranderd. Load balancing is een minder ingrijpende en veilige oplossing.

Meer informatie

Wil je gebruik maken van Load Balancing? Dan kun je dat tegelijkertijd met je bestelling van je laadpunt aangeven in onze online aanvraagomgeving. Voor Load Balancing heb je een slimme elektriciteitsmeter nodig. De meeste huizen hebben al een slimme meter.

Voor het installeren van Load Balancing door Eneco betaal je eenmalig € 188,00.

 In onze online aanvraagomgeving kun je een laadpunt met Load Balancing bestellen. Mocht je toch nog vragen hebben over Load Balancing, neem dan vooral contact met ons op.

    © Eneco eMobility 2022