Abonnementen en betalen

Hoe werkt factureren?

Afhankelijk van de situatie en de gekozen producten en diensten versturen we een factuur of document. Hier leggen we uit wat het verschil is tussen de verschillende documenten, wat op welk document staat en hoe we betalingen met jou afhandelen, waaronder domiciliëring.

Welke producten en klantgroepen onderscheidt Eneco eMobility?

We bieden verschillende diensten en producten aan:

 1. Laadpaal

 2. Diverse soorten abonnementen

 3. Installatie

 4. Load balancing

 5. Laadtransacties

Voor elk product of dienst sturen we een aparte factuur. Dit is soms best verwarrend. Helaas is dit wettelijk zo verplicht en kunnen we dit niet anders regelen.

Welke elementen en documentsoorten zijn er?

Je kan van ons zes verschillende documenten ontvangen. We zetten ze voor je op een rij:

 1. Factuur - Aanschaf en installatie laadpaal

 2. Factuur - Periodieke aanrekening

  1. abonnementen laadpaal

  2. abonnementen laadpas

  3. aanrekening laadtransacties

 3. Debetnota - aanrekening laadtransacties

 4. Terugbetalingsdocument - vergoeding laadtransacties

 5. Selfbilling factuur - vergoeding laadtransacties

 6. Specificatiedocument

Alle documenten ontvang je via mail. Je kan ze ook raadplegen via MijnLaden. De specificaties van deze documenten zijn als bijlage alleen in te zien in MijnLaden en ontvang je niet via mail.

De facturatie vindt plaats op elke 15e van de maand. De uitbetaling of afschrijving vindt binnen 14 dagen plaats.

Hoe werkt domiciliëring?

De factuur voor de maandelijkse abonnements- en laadtransacties kan je via domiciliëring betalen. De eenmalige factuur voor jouw laadpaal, de accessoires en de installatie moet je zelf overmaken.

Wil je een domiciliëring? Dat kan je via MijnLaden aanvragen. Denk er ook aan om hiervoor machtiging te geven in MijnLaden.

Waar staan de factuurspecificaties?

Sinds 1 juli 2021 zijn de factuur en de factuurspecificaties gescheiden. Dit betekent dat je op de factuur niet meer kan zien wat het tarief en het aantal geladen kWh per transactie is, maar alleen het totaalbedrag. Dit is nodig voor de bescherming van jouw persoonsgegevens.

Je kan de specificaties wel raadplegen in jouw persoonlijke MijnLaden-omgeving, waar je ze kan downloaden voor je eigen administratie.

Wanneer gebruik ik welk bankrekeningnummer?

Om een domiciliëring en vergoedingen goed te laten verlopen, vragen we je om je bankrekeningnummer(s) door te geven. Dit kunnen één of twee nummers zijn.

1 bankrekening

Ben je een particulier met een eigen laadpaal? Dan storten we je vergoedingen terug op dezelfde bankrekening als waarmee je je abonnement betaalt. In dit geval hebben wij maar één bankrekeningnummer van jou nodig.

2 bankrekeningen

Heb je een eigen bedrijf en rijd je met een leasingwagen? Dan betaal je de abonnementen vanuit je eigen bedrijf en de transacties ontvang je als particulier. Dan geef je twee bankrekeningnummers aan ons door.

Hoe werkt elke factuursoort?

Hoe ziet elk document eruit en wat zijn de betalingsmogelijkheden? Dat leggen we in onderstaand bestand uit. Bij elk document staat vermeld hoe het is opgebouwd en wanneer het verrekend wordt.