Hoe werkt factureren bij Eneco eMobility?

Afhankelijk van de situatie en de gekozen producten en diensten versturen wij een factuur of document. Hier leggen wij uit wat het verschil is tussen de verschillende documenten, wat op welk document staat en hoe wij betalingen met jou afhandelen, waaronder domiciliëring.

Eneco eMobility

Welke producten en klantgroepen onderscheidt Eneco eMobility?

Wij bieden verschillende diensten en producten aan:

  1. Laadpaal

  2. Diverse soorten abonnementen

  3. Installatie

  4. Load balancing

  5. Laadtransacties

Voor elk product of dienst sturen we een aparte factuur. Dit is soms best verwarrend. Helaas is dit wettelijk zo bepaald en kunnen wij dit niet anders regelen.

Welke elementen en documentsoorten zijn er?

Je kunt van ons 6 verschillende documenten ontvangen. We hebben deze voor je op een rij gezet.

  1. Factuur - Aanschaf & installatie laadpaal

  2. Factuur - Periodieke aanrekening

    1. abonnementen laadpaal

    2. abonnementen laadpas

    3. aanrekening laadtransacties

  3. Debetnota - aanrekening laadtransacties

  4. Terugbetalingsdocument - vergoeding laadtranstacties

  5. Selfbilling factuur - vergoeding laadtransacties

  6. Specificaties document

Alle documenten ontvang je per e-mail. Je kunt deze ook inzien via MijnLaden. De specificaties van deze documenten zijn als bijlage alleen in te zien in MijnLaden en ontvang je niet per e-mail.

Hoe werkt domiciliëring?

De factuur voor de maandelijkse abonnements- en laadtransacties kun je via domiciliëring betalen. De eenmalige factuur voor jouw laadpaal, de accessoires en de installatie dien je zelf over te maken.

Wil je een domiciliëring? Dat kun je via MijnLaden aanvragen. Vergeet in MijnLaden geen machtiging hiervoor af te geven.

Als je kiest voor een domiciliëring, dan innen we het bedrag tussen de 25e en 30e van elke maand.

Waar staan de factuurspecificaties?

Per 1 juli 2021 zijn de factuur en de factuurspecificaties gescheiden. Dit betekent dat je op de factuur niet meer kan zien wat het tarief en het aantal geladen kWh per transactie is, maar alleen het totaalbedrag. Dit doen we in verband met de bescherming van jouw persoonsgegevens.

De specificaties zijn wel te vinden in jouw persoonlijke MijnLaden-omgeving. Je kunt daar de specificaties downloaden voor je eigen administratie.

Wanneer gebruik ik welk bankrekeningnummer?

Om een domiciliëring en vergoedingen goed te laten verlopen, vragen wij je om bankrekeningnummer(s) door te geven. Dit kan 1 of twee nummers zijn.

1 bankrekening

Ben je een particulier met een eigen laadpaal? Dan storten wij op dezelfde bankrekening je vergoedingen terug als waarmee je je abonnement betaalt. In dit geval hebben wij maar 1 bankrekeningnummer van jou nodig.

2 bankrekeningen

Ben je een leaserijder van je eigen bedrijf? Dan betaal je de abonnementen vanuit je eigen bedrijf en transacties ontvang je als particulier. Dan geef je twee bankrekeningnummers aan ons door.

Hoe werkt elke factuursoort?

Hoe ziet elke document eruit en wat zijn de betalingsmogelijkheden? Dat leggen we in onderstaand document uit. Bij elk document staat vermeld hoe deze is opgebouwd en wanneer deze verrekend wordt.