Gefeliciteerd!

Je hebt net je laadpas via de post ontvangen. Nu kan het opladen echt beginnen!

Met deze laadpas kan je meteen laden bij alle laadpalen van Eneco eMobility. Binnen twee dagen kan je gebruikmaken van elk laadpaal in België en Nederland en op meer dan 250.000 laadpunten in Europa. Gemakkelijk, zorgeloos en duurzaam in één. Wil je meer weten? Ga dan naar onze pagina Laden onderweg.

Heb je bij ons een bestelling lopen voor een laadpaal en is deze nog niet geïnstalleerd? Ook in dit geval kun je je laadpas direct gebruiken. Alleen de laadtransacties worden doorbelast.

Eneco eMobility

Welke oplaad- en tariefvarianten zijn er? 

We onderscheiden drie oplaadvarianten: thuis opladen, opladen aan een openbare laadpaal en snelladen. 

 1. Thuis opladen. Laden aan je eigen laadpaal. Dit is het voordeligst. Je betaalt de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier. Het tarief daarvan verschilt per leverancier en type contract dat je afsluit.

 2. Opladen aan een openbare laadpaal. Dit kan een laadpaal op straat of bij een bedrijf zijn. Wanneer je een elektrische auto oplaadt bij een openbare laadpaal, betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder van de laadpaal moet immers ook voorzien in kosten voor aanleg, onderhoud en eigen levensonderhoud.

 3. Snelladen. Dit is vaak langs de snelweg. Snelladen is niet alleen de snelste, maar ook de duurste oplaadmethode. 

Houd er rekening mee dat de laadtransactie altijd gestart en beëindigd dient te worden met hetzelfde merk pas. Dit in verband met de identificatie via de ingebouwde CHIP-ID.  

Hoeveel kost het opladen? 

Eneco eMobility hanteert transparante tarieven. Kijk op onze tarievenpagina voor onze huidige tarieven.

  MijnLaden 

  Iedereen met een laadpaal en/of laadpas krijgt toegang tot een persoonlijke MijnLaden-omgeving. Jouw MijnLaden-omgeving dien je wel zelf nog te activeren. Hoe dat kan staat hieronder uitgelegd. 

  Op je persoonlijke MijnLaden-omgeving vind je: 

  1. Waar je kunt laden met je laadpas;

  1. Hoeveel je hebt gereden en wat de gemaakte kosten zijn;

  2. Hoe het vergoedingstarief in te stellen voor de door jou gebruikte stroom om thuis je auto op te laden (mits ons standaard vergoedingstarief afwijkt van je werkelijke stroomtarief);

  3. Je vermeden CO2-uitstoot; hoe groen je bezig bent door elektrisch te rijden;

  4. Je facturen.

   Inloggen in MijnLaden 

   Het activeren van jouw MijnLaden-omgeving kan alleen via een link die je van ons via een e-mail ontvangt. Let op! De link in de e-mail is slechts 2 weken na verzending geldig. Activeer jouw MijnLaden-omgeving dus zo spoedig mogelijk na ontvangst van de e-mail.

   Heb je een laadpas bij Eneco eMobility besteld? Dan sturen we op dezelfde dag een e-mail naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Daarin staat hoe je een wachtwoord kunt aanmaken waarmee je kunt inloggen op MijnLaden.

   Als je ook een laadpunt bij Eneco eMobility hebt besteld, dan versturen wij enkele dagen na installatie een e-mail voor de toegang tot MijnLaden. Jouw eMobility laadpas ontvang je echter wel enkele weken voor de installatie van de laadpaal. Je kunt de pas direct gebruiken.

   Heb je geen uitnodiging voor MijnLaden per e-mail ontvangen (kijk ook in de spambox) of lukt het je niet via de link in de e-mail in te loggen en/of je wachtwoord te resetten? Neem dan contact op met de klantenservice.

   Verrekenen 

   Als je je laadpas gebruikt bij een Eneco eMobility-laadpaal bij je thuis, moeten die stroomkosten terugbetaald worden aan degenen die het stroomverbruik bij jou thuis betaalt; de energiecontractant op het thuisadres. Op de kennispagina Verrekenen en vergoeden lees je hier alles over. Ook wordt uitgelegd hoe je je vergoedingstarief kunt instellen.

   Meestgestelde vragen 

   1. Mijn laadpas werkt niet

   2. Ik ben mijn pas verloren

   3. Ik wil een extra pas aanvragen

   Kennis & tips

   Wil je meer weten over een specifiek onderwerp rondom elektrisch laden? Dan vind je hieronder een overzicht van de drie meest relevante kennispagina’s. 

   Laadpas, Laden onderweg en MijnLaden