Proficiat!

Je hebt net je laadpas met de post ontvangen. Nu kan het laden echt beginnen!

Met deze laadpas kan je meteen laden bij alle laadpunten van Eneco eMobility. Binnen twee dagen kan je gebruikmaken van andere laadpalen in België en Nederland en van meer dan 250.000 laadpunten in Europa. Gemakkelijk, zorgeloos en duurzaam in één. Wil je meer weten? Ga dan naar onze pagina Onderweg laden.

Heb je bij ons een bestelling geplaatst voor een laadpaal, die nog niet geïnstalleerd is? Dan kan je je laadpas toch al direct gebruiken. Alleen de laadtransacties worden aangerekend.

Eneco eMobility

Welke oplaad- en tariefvarianten zijn er? 

We onderscheiden drie oplaadvarianten: thuis opladen, opladen aan een openbare laadpaal en snelladen.

 1. Thuis opladen. Laden aan je eigen laadpaal is het voordeligst. Je betaalt de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier. Die prijs verschilt per leverancier en volgens het type contract dat je afsluit.

 2. Opladen aan een openbare laadpaal. Dit kan een laadpaal op straat of bij een bedrijf zijn. Wanneer je een elektrische auto oplaadt aan een openbare laadpaal, betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder van de laadpaal moet immers ook de kosten dragen voor de aanleg en het onderhoud van de laadpaal en het eigen levensonderhoud.

 3. Snelladen. Dit is vaak langs de snelweg. Snelladen is niet alleen de snelste, maar ook de duurste oplaadmethode.

Houd er rekening mee dat de laadtransactie altijd gestart en beëindigd moet te worden met dezelfde laadpas. Zo kunnen we jou correct identificeren met de ingebouwde chip-ID.

Hoeveel kost het opladen? 

Eneco eMobility hanteert transparante tarieven. Raadpleeg de tarievenpagina voor onze huidige tarieven.

  MijnLaden

  Iedereen met een laadpaal en/of laadpas krijgt toegang tot een persoonlijke MijnLaden-omgeving. Jouw MijnLaden-omgeving moet je wel nog zelf activeren. Hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

  In je persoonlijke MijnLaden-omgeving vind je:

  1. Waar je kan laden met je laadpas;

  2. Hoeveel je hebt gereden en wat de gemaakte kosten zijn;

  3. Hoe je het vergoedingstarief kan instellen voor de door jou gebruikte elektriciteit om thuis je wagen op te laden (mits ons standaard vergoedingstarief afwijkt van je werkelijke elektriciteitstarief);

  4. Je vermeden CO2-uitstoot, dus hoe groen je bezig bent door elektrisch te rijden;

  5. Je facturen.

   Inloggen op MijnLaden

   Je kan jouw MijnLaden-omgeving enkel activeren via een link die je van ons via mail ontvangt. Let op! De link in de e-mail is maar 2 weken na verzending geldig. Activeer jouw MijnLaden-omgeving dus zo snel mogelijk na ontvangst van de e-mail.

   Heb je bij Eneco eMobility een laadpas besteld? Dan sturen we op dezelfde dag een mail naar het mailadres dat je hebt opgegeven. Daarin staat hoe je een wachtwoord kan aanmaken waarmee je kan inloggen op MijnLaden.

   Als je ook een laadpunt bij Eneco eMobility hebt besteld, versturen wij enkele dagen na de installatie een mail voor de toegang tot MijnLaden. Jouw eMobility-laadpas ontvang je wel al enkele weken voor de installatie van de laadpaal. Je kan de pas onmiddellijk gebruiken.

   Heb je geen uitnodiging voor MijnLaden via mail ontvangen (kijk ook in de spamfolder) of lukt het je niet om via de link in de mail in te loggen en/of je wachtwoord te resetten? Neem dan contact op met de klantendienst.

   Verrekenen

   Als je je laadpas gebruikt bij een Eneco eMobility-laadpaal bij je thuis, moeten die elektriciteitskosten terugbetaald worden aan degene die het elektriciteitsverbruik bij jou thuis betaalt: de energiecontractant op het thuisadres. Op de kennispagina Verrekenen en vergoeden lees je hier alles over. We leggen er ook uit hoe je je vergoedingstarief kan instellen.

   Meestgestelde vragen 

   Mijn laadpas werkt niet

   Ik ben mijn laadpas verloren

   Ik wil een extra laadpas aanvragen

   Kennis en tips

   Wil je meer weten over een specifiek onderwerp in verband met elektrisch laden? Dan vind je hieronder een overzicht van de drie meest relevante kennispagina’s. 

   Laadpas, Onderweg laden en MijnLaden