Eneco eMobility

Alles over het gebruik van je laadoplossing

Op deze pagina beantwoorden wij alle vragen rondom het gebruik van je laadpaal.

Hoe vergoeden jullie de stroom die ik verbruik met het laden?

Jouw laadpunt verbruikt bij het laden stroom uit jouw meterkast, waardoor je energierekening stijgt. Je betaalt voor het laden met je laadpas. Om te voorkomen dat je dubbel betaalt, vergoeden wij de verbruikte stroom. In jouw laadpunt zit een meter en en SIM-kaart die al het verbruik registreert en doorstuurt naar onze systemen. Zo weten wij precies hoeveel er aan jouw laadpunt is geladen. Het maakt daarbij niet uit met welke laadpas er geladen wordt. Aan het einde van elke maand, elk kwartaal of jaarlijks (afhankelijk van je voorkeur), ontvang je de vergoeding voor de periode ervoor. Wil je weten wat onze vergoedingstarieven zijn? Kijk dan hier.

Kan iedereen gebruik maken van mijn laadpunt?

De laadpaal op jouw terrein is zo geïnstalleerd dat iedereen er met een laadpas bij kan laden. Als iemand een elektrisch voertuig aanschaft, dan heeft hij/zij alleen een eigen laadpas nodig om te laden. De laadpaal autoriseert de laadpas automatisch als je deze voor de kaartlezer houdt.

Het is niet per se nodig dat iemand voor het laden een Eneco-laadpas gebruikt. Hij/zij kan ook een laadpas gebruiken van een andere aanbieder. Deze persoon moet er dan wel rekening mee houden dat er mogelijk roamingkosten komen bovenop de laadkosten. Het is gunstiger om dan een laadpas bij Eneco eMobility aan te schaffen als er alleen wordt geladen op het Eneco laadpunt.

Voor de stroomvergoeding heeft het geen gevolgen wanneer meerdere mensen gebruik maken van jouw laadpunt. Wij lezen elke maand uit hoeveel kWh er in totaal is geladen en vergoeden de verbruikte stroom, ongeacht welke laadpas daarvoor gebruikt is.

Hoe krijg ik inzicht in mijn verbruik?

Zodra je een MijnLaden account hebt aangemaakt, zie je op de startpagina alle door jou geladen transacties verschijnen. Op deze startpagina zie je ook het aantal geladen kWh op jouw laadpas en/of laadpaal, het aantal gereden kilometers en de kosten die je hebt gemaakt of ontvangt als vergoeding.

Rond de 15e van iedere maand kun je ook de factuur met specificaties in MijnLaden terugvinden van de afgelopen maand. Heb je een keer op een andere locatie geladen en ben je benieuwd wat dit jou kost? Dan kun je dit ook terugzien in de facturen.

Mis je transacties in MijnLaden? Dan kan het zijn dat de laadpaal geen verbinding heeft met onze systemen. In dit geval raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. De geladen transacties worden ook in dit geval wel netjes geregistreerd.

Mocht je meerdere laadpunten op 1 locatie in beheer hebben of beheer je verschillende locaties? Dan kan je bij ons ook een ChargeManager aanvragen. In ChargeManager kun je meerdere laadpunten en/of locaties beheren en inzicht krijgen in hoeveel en wanneer wordt geladen. Neem contact op met onze klantenservice om ChargeManager aan te vragen.

Kan ik mijn laadpaal meeverhuizen?

Als de nieuwe locatie voldoet aan de voorwaarden voor het plaatsen van een laadpunt, dan kan jouw laadpunt in principe meeverhuizen. Je kunt de verhuizing door ons laten uitvoeren of door een eigen installateur. Houd er in het laatste geval rekening mee dat het laadpunt op de nieuwe locatie een maand storingsvrij moet functioneren voordat we een beheer & onderhoudscontract kunnen laten gelden. Wil je het laadpunt door ons laten verhuizen? Neem dan ruim van tevoren contact met ons op, zodat we op tijd kunnen helpen.

Verandert er iets aan mijn energierekening/moet ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Wanneer je een laadpaal installeert, stijgt je energierekening. Een laadpaal verbruikt namelijk stroom uit jouw meterkast voor het opladen van de auto. Om hoeveel stroom het precies gaat, verschilt. Wij adviseren altijd de eerste maanden aan te kijken wat het gemiddelde laadverbruik is. Hierop kun je jouw maandbedrag aanpassen bij jouw energieleverancier.

Hoe start ik een laadtransactie op een laadpunt?

Steek de laadkabel in de auto en eventueel in het laadpunt en houd een laadpas voor de kaartlezer van het laadpunt om een laadtransactie te starten. Ben je klaar met laden? Houd dan dezelfde laadpas voor de kaartlezer van het laadpunt om de transactie te beëindigen. Verwijder dan pas de laadkabel van de auto en eventueel van het laadpunt.

    Verder lezen