Eneco eMobility

Alles over het aanvraagproces

Op deze pagina beantwoorden wij de meestgestelde vragen rondom de aanvraag van je laadpunt.

Kan ik ergens een overzicht krijgen van mijn aanvraagproces?

Bij het aanvragen van een laadpaal moet je soms veel stappen doorlopen. In dit PDF hebben we een duidelijk schema gemaakt van alle stappen die je doorloopt om een laadpunt aan te vragen.

Heb ik genoeg vermogen op mijn locatie voor laadpalen?

Dat is een beetje afhankelijk van twee dingen: of jouw stroomaansluiting groot genoeg is, en hoeveel andere (energieslurpende) apparaten en installaties jij in huis hebt. Voor onze future-proof laadpunten, raden wij een vrij beschikbaar vermogen aan van 3x35A. Jouw huisinstallateur of de netbeheerder kan je vertellen hoeveel vermogen je hebt. Heb je veel grote stroomverbruikers aangesloten op de meterkast? Dan kan het zijn dat dit niet beschikbaar is. Dan kun je gebruik maken van slimme oplossingen om het laadvermogen te verdelen, of je laat je aansluiting verzaren.

Wat is de levertijd van een laadoplossing?

De levertijd is afhankelijk van wat we al weten over jouw situatie en wensen. Als we alles vlot in kaart hebben gebracht, kan de installatie snel gaan. Na het akkoord op de offerte duurt het gemiddeld 4 tot 6 weken tot we de laadoplossing komen installeren.

Ik moet mijn netaansluiting verzwaren. Hoe doe ik dat?

Op de website van jouw netbeheerder kun je de verzwaring van je netaansluiting aanvragen.

Nadat je de aanvraag hebt gedaan, kun je ervoor kiezen om het voorbereidende werk (bijv. aanpassingen aan de meterkast) door onze eigen monteurs uit te laten voeren. Ook kun je dit laten doen door je eigen (erkende) monteur.

Na de voorbereidingen kan de netbeheerder de aansluiting zelf aanpassen. Let op: je kunt je laadoplossing pas gebruiken nadat de verzwaring door de netbeheerder is uitgevoerd.

Kan ik het laadpunt op kantoor openbaar beschikbaar stellen?

Ja dit kan. Dan wordt het laadpunt online gedeeld. Ook zijn wij dan wettelijk verplicht om de laadtarieven inzichtelijk te maken. Wil jij jouw laadpunt niet online beschikbaar hebben? Dan moet je kunnen aantonen dat de lader niet (semi)-publiekelijk toegankelijk is voor andere gebruikers. Wij kunnen de online zichtbaarheid dan terugdraaien. Neem daarvoor contact op met de klantenservice.

Ik ben lid van een VvE, kan ik dan ook een laadpunt aanvragen?

Ja, je kunt als VvE-lid een laadpunt aanvragen. Voorwaarde is wel dat we voorafgaand aan de installatie een schriftelijk akkoord van de VvE ontvangen om te mogen installeren op de locatie. Zonder schriftelijk akkoord installeren wij niet.

Ik heb al een laadoplossing, kunnen jullie deze overnemen?

We kunnen in sommige situaties een laadpunt overnemen, maar op dit moment is dat beperkt tot een aantal laadpalen van Alfen en EVBox. Laadpunten van andere leveranciers worden niet ondersteund door onze systemen. Neem altijd contact op met onze klantenservice als je een verzoek voor overname hebt

Ik heb een verouderde laadoplossing, kunnen jullie deze vernieuwen?

In sommige gevallen is het mogelijk om het bestaande laadpunt te vernieuwen naar een nieuwe (software)versie. Je kunt onze klantenservice vragen om advies hierover. Maar wij raden bijna altijd aan om een nieuw laadpunt te laten plaatsen, omdat dit op langere termijn meestal voordeliger en toekomstbestendiger is.

Ik heb een bedrijf aan huis, kan ik dan een zakelijke laadoplossing aanvragen?

Heb je een bedrijf aan huis, maar betaal je de energienota van een privérekening? Dan geldt jouw laadpaalaanvraag niet als zakelijke aanvraag en kun je jouw laadpaal aanvragen in onze speciale thuisomgeving.

Waar vind ik mijn netaansluiting?

Je netaansluiting kun je opvragen bij je netbeheerder. Het makkelijkste is om dit via de website van jouw netbeheerder aan te vragen of om telefonisch contact met hen op te nemen

Mijn offerte is akkoord, wat kan ik nu verwachten?

Na akkoord van de offerte zetten wij de aanvraag door naar onze installatiepartners. Zij nemen contact met je op om de installatieafspraak in te plannen.

    Verder lezen