We charge

De oplossing voor laadpaalklevers

Nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden, is de Nederlandse taal ook weer een vondst rijker: de laadpaalklevers. Oftewel, een auto die de laadpaal bezet houdt, terwijl hij allang is opgeladen. Voor veel bedrijven en ondernemers is dit fenomeen een reden om te twijfelen over de aanschaf van een laadpaal. Want geheid dat er ook op kantoor werknemers of klanten zijn die de laadpaal de hele dag bezet houden. In dat geval kun je wel twintig laadpalen aanschaffen. Om dit scenario te voorkomen, heeft Eneco eMobility een laadoplossing bedacht, speciaal voor laadplekken op het werk: WeCharge. Met WeCharge creëer je vier laadplekken met slechts één laadpaal.

Eneco eMobility

Hoe werkt WeCharge?

De laadpaal wordt in het midden van vier parkeerplekken geplaatst en heeft twee sockets. Je kunt er dus twee auto’s tegelijkertijd aan opladen. Wanneer die zijn volgeladen, worden de stekkers automatisch ontgrendeld en kun je de auto’s op de andere twee parkeerplekken opladen. Met WeCharge creëer je dus twee extra laadmogelijkheden.

Is dat wel veilig, zo’n automatisch ontgrendelingssysteem?

Daar hebben wij ook over nagedacht en het antwoord is: ja, voor bedrijven met parkeerplekken op eigen terrein. Reguliere laadpalen vergrendelen de stekkers, zodat deze niet beschadigd raken of gestolen kunnen worden door een onbekende. Dat is wel zo veilig als je een thuislaadpaal hebt, of als het om een openbare laadpaal gaat waar iedereen aan kan laden. De meeste bedrijven en ondernemers weten echter wel wie hun terrein betreedt; ze kennen en vertrouwen hun klanten, werknemers en bezoekers. Bovendien is de parkeerruimte van bedrijven vaak omheind en beveiligd. Dat maakt de kans op schade of diefstal vele malen kleiner, dan in het geval van een thuislaadpaal of een openbare laadpaal. Deze laadoplossing bestaat dan ook alleen voor onze zakelijke klanten.

Heb je nog vragen over WeCharge? Of denk je dat WeCharge de perfecte laadoplossing is voor jouw bedrijf om laadpaalklevers tegen te gaan? Neem dan contact met ons op via elektrischladen@eneco.com. Wij helpen je graag.