ChargeManager

Wat is de ChargeManager? 

Met ChargeManager krijg je direct inzicht in alle laadsessies, de bezettingsgraad, de laadkosten en de bespaarde CO2-uitstoot per locatie. Daarnaast kan je eenvoudig rapporten opmaken en zelf de laadpalen beheren.

ChargeManager applicatie foto
Log in op je account

Log in op je account voor een makkelijk overzicht in jouw laadgegevens.

Wat kan ik met ChargeManager doen?

In ChargeManager vind je meer informatie over:  

  1. De bezettingsgraad

  2. De status per laadpaal

  3. De actieve laadsessies

  4. Laadsessies beheren

  5. De verbruikte energie

  6. De bespaarde CO2-uitstoot

  7. Handig exporteren van gegevens

Bezettingsgraad 

De bezettingsgraad is een percentage dat weergeeft hoeveel de laadpalen in gebruik zijn.

Hiermee zie je hoe vaak laadpalen op verschillende momenten van de dag, week of maand worden gebruikt. Dit kan helpen om je parkeerterrein en laadpalen zo optimaal mogelijk in te delen.

Bezettingsgraad ChargeManager NL
De status per laadpaal

ChargeManager geeft je een realtime overzicht van de status van elke laadpaal, die wordt weergegeven als: bezet, beschikbaar of storing. Zo zie je bijvoorbeeld direct welke laadpalen beschikbaar zijn voor klanten om te laden, en of er eventuele storingen zijn.

De actieve laadsessies

In ChargeManager zie je alle actieve laadsessies. Een bezette laadpaal is niet beschikbaar voor laden. Je kunt echter niet de duur van de sessie zien of hoeveel kWh er geladen is.

Meestal zijn de laadsessies direct zichtbaar in ChargeManager. Het kan voorkomen dat het enkele dagen duurt voordat alle transacties volledig zichtbaar zijn.

Laadsessies beheren

Met ChargeManager kan je laadsessies op afstand beheren. Zo kan je laadsessies starten of stoppen, en bij een storing kan je een laadpaal resetten. Voor een overzichtelijke weergave kan je labels aan de laadpalen toevoegen. Als je bijvoorbeeld elke locatie een label geeft, heb je per locatie een handig overzicht van alle laadpalen en laadsessies.

Wilt u weten wat u allemaal kunt doen als uw laadpaal het niet doet? Kijk dan op onze speciale storingspagina.

De verbruikte energie

In je account zie je een duidelijk overzicht van de verbruikte energie. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn om in te schatten of er uitbreiding mogelijk is op basis van de beschikbare capaciteit van de hoofdaansluiting.

Iedere locatie heeft een beperkt aantal kWh beschikbaar om te verbruiken. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel energie de laadpalen verbruiken. Zo kan je bepalen of er meer parkeerplekken gebruikt kunnen worden voor laadpalen en hoeveel capaciteit er nog gevraagd kan worden van de hoofdaansluiting.

 Verbruikte energie chart eneco emobility NL

De bespaarde CO2-uitstoot

De vermeden CO2-uitstoot laat zien hoeveel CO2 er per dag of in totaal bespaard is door het gebruik van de laadpalen op je locatie. Hiermee kan je aan je medewerkers en klanten laten zien hoeveel de laadpalen bijdragen aan de besparing van CO2-uitstoot. Denk daarnaast ook aan een CO2-rapportering zoals CSRD of werkgebonden mobiliteit.

 Vermeden CO2 uitstoot ChargeManager NL

Handig exporteren van gegevens

Je kunt de gegevens van alle laadsessies over een zelfgekozen periode eenvoudig exporteren. Dit overzicht ontvang je in een handig Excelbestand (CSV). Kies voor de gegevens per sessie, het gemiddelde van alle sessies of het totaal van alle sessies. De gegevens die daarin voorkomen zijn:

  1. Hoeveelheid geladen kWh

  2. Vergoedingen

Veelgestelde vragen