Welkom bij WeCharge

Klaar met laden maar toch je parkeerplek behouden? Dat is geen enkel probleem met WeCharge. Hoe werkt WeCharge? En wanneer kan je het gebruiken? Dat lees je hier.  

Eneco eMobility

Hoe werkt het?

De WeCharge laadpaal staat in het midden van vier parkeerplekken en heeft twee aansluitpunten. Je kunt er dus twee auto’s tegelijkertijd aan opladen. Wanneer de eerste twee auto’s zijn opgeladen, worden de stekkers automatisch ontgrendeld. Zo is er ruimte voor de andere auto’s om te gaan laden. De laadkabel die je uit de laadpaal haalt, hang je makkelijk op aan de daarvoor bestemde houder onder de laadpaal. Zo kun je met WeCharge vier auto’s opladen aan een laadpaal met twee aansluitpunten.  

wecharge-custIs dat wel veilig, zo’n automatisch ontgrendelingssysteem?

Daar hebben wij ook over nagedacht en het antwoord is: ja, voor bedrijven met parkeerplekken op eigen terrein. Reguliere laadpalen vergrendelen de stekkers, zodat deze niet beschadigd raken of gestolen worden. Dat is wel zo veilig als je een thuislaadpaal hebt, of als het om een openbare laadpaal gaat waar iedereen aan kan laden. De meeste bedrijven en ondernemers weten echter wel wie hun terrein betreedt; ze kennen en vertrouwen hun klanten, werknemers en bezoekers. Bovendien is de parkeerruimte van bedrijven vaak omheind en beveiligd. Dat maakt de kans op schade of diefstal vele malen kleiner dan in het geval van een thuislaadpaal of een openbare laadpaal. Deze laadoplossing bestaat dan ook alleen voor onze zakelijke klanten.

Storing?

Om een storing van een openbare laadpaal op te lossen, kun je contact opnemen met onze storingslijn op 088 20 22 811.