Wat te doen
bij storingen

Je laadpaal heeft een storing. Wat vervelend!
Op deze pagina helpen we je graag verder.

Voer eerst een harde reset uit

Dit lost in 90 procent van de gevallen de storing op.
Zo voer je de harde reset uit:

1 – Zoek in je meterkast de zekering waaraan het laadpunt gekoppeld is. Als je niet weet welke zekering je moet hebben, kun je ook de hoofdzekering gebruiken.
2 – Schakel deze 10 minuten uit. In het geval van de hoofdzekering betekent dit dus dat je gehele huis geen stroom meer heeft.
3 – Schakel de zekering dan weer aan. Wacht tot het laadpunt volledig gereset is (duurt een paar minuten) en probeer dan opnieuw op te laden.

Werkt de harde reset niet?  Een storing kan vier verschillende oorzaken hebben:
het laadpunt, de laadpas, de laadkabel en de auto.

Het laadpunt

Lukt het met je laadpas wel om bij andere laadpunten te laden? Of geeft het laadpunt een storingsmelding?  Dan heeft je laadpaal mogelijk een storing. Werkt de harde reset niet? Bel dan onze klantenservice via 088 170 7700. Zij helpen je graag verder. Met je laadpuntnummer bij de hand, kunnen we je nog sneller helpen. Je vind je laadpuntnummer op je laadpaal.

De laadpas

Kun je bij geen enkele laadpaal opladen? Dan ligt het mogelijk aan je laadpas. Wanneer je een Eneco-laadpas hebt, kun je contact opnemen met onze klantenservice via 088 170 7700. Heb je een laadpas van je werkgever, bijvoorbeeld een Multitankcard of Travelcard, neem dan contact op met hun klantenservice.

De laadkabel

Soms werkt het laden niet, omdat er een probleem is met de kabel. Controleer als eerste of de kabel goed in de laadpaal zit. Is dat het geval, dan kan er  stof of vuil in de stekkeruitgang (connector) zitten. Is de connector schoon en weet je zeker dat het probleem bij de kabel ligt? Neem dan contact op met jouw autodealer.

De auto

Als het niet aan de laadpaal, laadpas of laadkabel ligt, dan zit het probleem waarschijnlijk in je auto, maar dit komt niet zo vaak voor. Neem in dat geval contact op met je autodealer.

Ee Laadpaal
Ee Laadpaal