De Eneco eMobility-Laadpas: why, how, what?

“Hè, weer een pas erbij,” denk je misschien. Inderdaad, ook voor het opladen van je elektrische auto heb je altijd een laadpas nodig. Maar goed nieuws: onze laadpas is geschikt voor alle laadpunten in Nederland, ook voor laadpalen en snelladers van andere providers. Benieuwd hoe de laadpas werkt en wat je ervoor betaalt? In dit blogartikel hebben we vier veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

WHY: waarom heb je een laadpas nodig?

Met de laadpas identificeer je je bij het laadpunt. De meeste laadpunten in Nederland, waaronder die van Eneco eMobility, zijn namelijk voorzien van een simkaart die verbonden is met een backoffice. De laadpas functioneert dus als een schakel tussen jou en onze backoffice. Zo kunnen we controleren of de laadpas geldig is en al onze klanten aan het einde van de maand de juiste factuur sturen.

HOW: hoe werkt de laadpas?

Het starten en stoppen met laden zijn twee hele simpele handelingen, maar we zetten het voor de volledigheid toch even op een rijtje.

Zo begin je met laden:

  1. Gebruik de stekker om je auto met het laadpunt te verbinden.
  2. Houd de kaart voor de kaartlezer van het laadpunt om de laadtransactie te starten.

Zo stop je met laden:

  1. Houd de kaart weer voor de kaartlezer van het laadpunt om de laadtransactie te beëindigen.
  2. Haal de stekker uit de auto en uit het laadpunt.

Het kan voorkomen dat een laadpunt waar je wilt laden geen kaartlezer heeft. Dan is dit een zogenaamd plug and charge-laadpunt. Deze werken vaak gewoon door je laadstekker erin te steken en op start te drukken. Hierbij heb je dan geen laadpas nodig.

WHAT: wat kost de laadpas van Eneco eMobility?

Een laadpas of laaddruppel kost bij ons 3 euro per maand. Wie bij ons een laadpunt aanschaft, krijgt automatisch ook een laadpas of laaddruppel met abonnement. Ook als je geen laadpunt van Eneco eMobility hebt, kun je een laadpas bij ons aanschaffen. Let op: heb jij een laadpunt via jouw leasemaatschappij? Dan regelen zij meestal ook de laadpas. Die wordt dan apart verstuurd.

Twijfel je tussen de keuze voor een laadpas of een laaddruppel? Beide hebben zo hun voordeel. Een laaddruppel kun je makkelijk als een sleutelhanger aan je autosleutels hangen. Zo heb je altijd de mogelijkheid tot laden bij de hand. Maar deel je jouw auto met meer berijders? Dan is een laadpas wellicht handig. Deze pas kun je gewoon in de auto laten liggen, zodat iedereen kan laden met dezelfde pas.

Wat zijn de laadtarieven van Eneco eMobility?

Bij Eneco eMobility vinden we transparantie heel erg belangrijk. Anders dan bij een tankstation, staan de laadtarieven niet op het laadpunt. Normaal lopen de tarieven daardoor sterk uiteen en weet je van tevoren niet wat je betaalt. Dat vinden wij niet acceptabel, dus hanteren wij vier verschillende laadtarieven. Als het tarief in de praktijk afwijkt, betalen wij het verschil. Wij hanteren:

  1. Eén vast tarief voor alle reguliere laadpalen van Eneco eMobility;
  2. Eén vast tarief voor alle reguliere laadpalen van andere providers;
  3. Eén vast tarief voor alle snelladers van Eneco eMobility;
  4. Eén vast tarief voor alle snelladers van andere providers.

Extra tip: er bestaan verschillende laadpassen die allemaal zo hun eigen prijs en voor- en nadelen hebben. Ben je benieuwd welke laadpas het beste bij jou past? Kijk dan eens op laadpassen.com om een vergelijking te maken.

We hopen dat je zo weer helemaal up-to-date bent. Heb je nog een vraag of opmerking, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Tekst: Nicoline Simons, 2019

Vind je dit artikel leuk? Lees dan ook:
Eneco eMobility on the move: hoe verhuis je een laadpaal
Kan jouw huis een laadpaal aan? Weet hoeveel stroom je verbruikt
WeCharge: de oplossing voor laadpaalklevers

Onze laadpas is geschikt voor alle laadpunten in Nederland
Meer weten over dit onderwerp?

Anderen vinden
dit ook
interessant

Een greep uit onze partners

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. Je hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen jouw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met jouw stroomleverancier. Wil je meer weten? Klik dan hier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.