Interview met Joris Laponder (CCO Eneco eMobility)

Terugblik op het afgelopen kwartaal bij Eneco eMobility.

In dit interview laten we Joris Laponder, CCO bij Eneco eMobility, aan het woord over de business in coronatijd. Hij blikt terug op het afgelopen kwartaal en kijkt uit naar de toekomst. “Ik ben enorm trots op hoe we dit gedaan hebben als bedrijf, maar ook samen met onze huidige partners en klanten.”

Joris, kun je ons een korte terugblik geven op de afgelopen drie-en-een-halve maand bij Eneco eMobility?

We zaten aan het begin van het jaar een superdrukke periode. Toen halverwege maart halsoverkop de coronamaatregelen werden genomen, merkten we meteen een forse terugloop in het aantal laadtransacties. Mensen reden minder kilometers. Dat zag je terug op de wegen, maar ook in het aantal geladen kWh. In Nederland zagen we een afname van bijna 60% en in België van bijna 70%.

Toch merk je dat veel zaken gewoon doorgingen. Veel partijen willen klaarstaan als de mobiliteit weer toeneemt. Voor de thuismarkt liep er op het gebied van installaties tot in mei heel veel gewoon door, omdat veel van deze installaties al langer gepland stonden.

Hoe is de marktontwikkeling nu? Zijn er nog beslissingen vanuit de politiek die van invloed zijn op onze business?

We zijn een internationaal bedrijf, dus we kijken daarbij niet altijd alleen naar Nederland, maar ook naar België en Duitsland. We zien in die landen op het gebied van regelingen en subsidies dat in Nederland en Duitsland extra subsidies worden vrijgemaakt deze periode om EV-rijden te stimuleren, terwijl in België juist een aantal  zaken worden uitgesteld of stopgezet. Ook dit heeft gevolgen voor de business, los van de coronamaatregelen. In het geval van Nederland en Duitsland is het gunstig voor ons, omdat wij verwachten dat de verkoop van (particuliere) elektrische auto’s hierdoor sterk gaat toenemen.

We zien ook dat er in veel gevallen auto’s later besteld worden of dat de productie is vertraagd en dus later geleverd worden. Gevolg hiervan is dat installaties van laadpunten worden uitgesteld. Daardoor loopt het aantal installaties nu terug, maar over het algemeen loopt de business door. En we zien dat de verkoop van elektrische auto’s nog steeds een lichte toename laten zien. De impact van de nieuwe EV-subsidie gaat hier ook zeker impact op hebben.

Ook in het aantal geladen kWh zien we weer een stijgende lijn. We zitten nog niet op het niveau van voor de crisis, maar we schommelen nu op zo’n 2/3e van de oorspronkelijke getallen. Dat laat zien dat de markt langzaam maar zeker aan het herstellen is en zich aanpast aan de nieuwe situatie.

Vanuit de politiek verwachten we dus een toename in particuliere aankoop en private lease van EV’s in Nederland. Heeft de coronaperiode nog invloed op de mobiliteitskeuze van mensen volgens jou?

Door de coronaperiode zien we dat er vraagstukken naar boven komen van “hoe gaat de mobiliteit van de toekomst eruit zien?” Mensen zijn nu wat huiverig voor het gebruik van het openbaar vervoer, maar willen toch duurzaam blijven reizen. We zien dat zowel de tweedehands als ook de private lease markt aantrekt. Daar spelen we bij Eneco eMobility zeker op in, omdat wij een goede partner kunnen zijn voor particulieren. Daarbij komen er ook heel veel nieuwe, elektrische modellen op de markt dit najaar. We verwachten dan een forse opleving te zien en zijn nu bezig ons klaar te maken.

Naast de focus op het aantrekken van nieuwe business, hoe hebben wij ons in de afgelopen periode gericht op onze bestaande partners en klanten?

Ik ben enorm trots op hoe we dat gedaan hebben als bedrijf, samen met onze huidige partners en klanten. We gebruiken deze periode ook om op bepaalde thema’s te versnellen en door te ontwikkelen, zodat we voor de volgende fase in de markt gereed zijn. Ik merk dat we samenwerken aan toekomstige successen.  Zo zijn wij de afgelopen periode begonnen met klantpanels, waarbij we klanten uitnodigen om samen elke stap in het proces door te lopen en te evalueren. Het doel is om processen en werkwijzen op die manier te verbeteren. De punten die uit deze bijeenkomsten komen, voeren we stap voor stap door. We hebben dit nu met een aantal klanten gedaan en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Het sluit aan bij onze kernwaarde together. In de komende periode willen we blijven optimaliseren met onze klanten. En hoewel dat nu niet fysiek kan, gaat het prima digitaal. En dat is mooi, dat we toch het gevoel van ‘samen’ kunnen creëren in deze tijd met onze partners en klanten.

Wat kunnen we voor de vakantieperiode verwachten? Stappen mensen nu massaal in de auto?

Ik verwacht dat mensen dit jaar minder met het vliegtuig op vakantie gaan. De auto zal daarom vaker worden gebruikt. De auto zal een prominenter vervoersmiddel worden dit jaar voor de vakantie. Vorige jaren gingen mensen dan misschien drie weken naar het buitenland met het vliegtuig, maar misschien zien we nu dat mensen drie weken in eigen land blijven en meer tripjes met de auto gaan maken. Naar bijvoorbeeld de Efteling, de dierentuin, of dat ze met de auto naar het buitenland gaan. We gaan wat dat betreft een interessante zomer tegemoet.  

Wat zijn jouw verwachtingen voor de langere termijn? Hoe gaat de behoefte aan laadpunten zich ontwikkelen?

Zodra mensen weer vooruit kijken, moeten ze de nieuwe mobiliteit alsnog gaan invullen. Ik ben benieuwd of het nieuwe werken hierin ook veranderingen teweeg gaat brengen. Zullen mensen na de coronaperiode nog wel vijf dagen naar kantoor komen om daar te laden? Of zal de focus meer liggen op thuiswerken en ontstaat daar een grotere behoefte?

We zien hierdoor ook nieuwe vraagstukken in de zakelijke markt die we de komende tijd verder gaan onderzoeken. Als mensen maar twee dagen op kantoor komen, willen ze misschien juist daar laden. Dan krijg je een andere manier van laden, een andere behoefte. In die nieuwe ontwikkelingen, daar willen we onze klanten ook weer in bijstaan.


Joris_CCO1
Meer lezen over elektrisch laden?

Anderen vinden
dit ook
interessant

Een greep uit onze partners

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. Je hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen jouw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met jouw stroomleverancier. Wil je meer weten? Klik dan hier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.