Eindejaarspiek in de aanschaf van elektrische auto’s en laadpunten

Dennis Klinker, operationeel directeur bij Eneco eMobility, praat ons bij over de ontwikkelingen in de markt van duurzame mobiliteit en legt uit hoe Eneco eMobility hier slim op inspeelt.

Verwachten wij in onze business gevolgen te zien van deze verandering in de bijtellingsregeling?

Ja, zeker! Bij Eneco eMobility verwachten wij eind dit jaar een piek in de verkopen van elektrische auto’s en daarmee het aantal aanvragen voor een laadpunt. Veel mensen willen nog overstappen met de gunstigere bijtelling. 

Kunnen wij die piek wel aan? Hoe bereiden we ons hierop voor?

Om deze piek goed op te kunnen vangen, hebben wij samen met onze partners (klanten, leveranciers en installateurs) een forecast gemaakt van de verwachte groei in het laatste kwartaal en hebben we hier ook op ingekocht zodat we onze klanten zonder grote vertragingen van een laadpunt kunnen voorzien. Daarnaast hebben we ons aanvraagproces door middel van een nieuwe webshop verder geoptimaliseerd zodat ook het offerteproces eenvoudig en snel kan worden doorlopen wat van belang is voor snelle levering en installatie van onze producten. Wij gaan het einde van het jaar dus vol vertrouwen tegemoet!

Wat zien we op dit moment gebeuren vanuit het beleid van de overheid?

Hoe minder CO2-uitstoot, hoe minder bijtelling. Dat was jarenlang het beleid vanuit de overheid. Maar sinds 2020 is daarin een omslag gekomen. Op 1 januari werd de bijtelling verhoogd naar 8%, en vanaf 1 januari 2021 betaal je 12% bijtelling op je elektrische auto. Dit wordt stapsgewijs vergroot totdat iedereen, ongeacht of je een elektrische- of brandstofauto rijdt, in 2026 evenveel bijtelling betaalt, namelijk 22%.

Geldt de lagere bijtelling nu voor alle elektrische auto’s?

Nee, dat is afhankelijk van de cataloguswaarde van jouw auto. Daar zit sinds 2019 een maximum op. Sinds 1 januari 2020 is die maximumwaarde €45.000. Is je auto meer waard? Dan betaal je over het resterende bedrag 22% bijtelling. Vanaf 1 januari 2021 daalt de maximumwaarde naar €40.000.


Eindejaarspiek Dennis Klinker
Meer lezen over elektrisch laden?

Anderen vinden
dit ook
interessant

Een greep uit onze partners

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. Je hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen jouw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met jouw stroomleverancier. Wil je meer weten? Klik dan hier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.