CEO Bram: “Wij zijn ready to go voor de toenemende behoefte aan laadpunten in 2021”

Bram Poeth, CEO bij Eneco eMobility, voorziet volgend jaar een trampoline-effect: “door Covid19 zien we nu een vraagachterstand ontstaan, die straks versneld moet worden ingehaald vanwege de groei in het aantal EV’s. De urgentie voor laadinfrastructuur wordt volgend jaar erg groot.” In dit artikel vertelt Bram over het afgelopen jaar en de vooruitzichten voor 2021.

Begin 2020 beleefden we een vliegende start van een veelbelovend jaar. En toen kwam de crisis. Wat deed Eneco eMobility?

We hebben meteen de bakens verzet toen corona uitbrak en de organisatie ingericht op de nieuwe werkelijkheid. We hebben de crisis gebruikt om versneld te investeren in mensen, IT en dienstverlening en ons bedrijf te versterken, om klaar te zijn voor de versnelde groei die we in 2021 verwachten.

We zagen vrij snel dat veel klanten de investering in laadpalen even op pauze zetten vanwege het thuiswerken en de business-onzekerheid vanwege de Corona uitbraak. Daarom zijn wij proposities gaan ontwikkelen waarmee we zelf die investering kunnen aanbieden aan onze klant. Zo kunnen zij eenvoudig laadpunten beschikbaar stellen voor hun klanten op hun locaties, zonder hierin te hoeven investeren. Zo kunnen zij geld vrijhouden voor hun eigen business. Een win-win situatie.

Wat zagen we terug van deze aanpak in onze resultaten?

Terwijl we veel aandacht aan versterking van ons bedrijf hebben besteed, hebben we toch weer een forse groei in omzet en aantallen kunnen realiseren in 2020. We zien dat we online en ook via indirecte kanalen in 2020 gegroeid zijn. Ook hebben we het afgelopen jaar de banden met moederbedrijf Eneco (inclusief dochter Lichtblick in Duitsland) aangehaald voor het bedienen van de opkomende consumentenmarkt met gerelateerde energiediensten. Ook willen we samen optrekken naar de grote klant, daarin hebben we al mooie projecten neergezet het afgelopen jaar, zoals de eerste Solar Powered Parking.

We werken in Nederland, België en vooral Duitsland ook samen met veel externe partners, zodat we een brede marktdekking kunnen bieden en daarmee volgend jaar klaar zijn voor de toenemende vraag voor laadpunten. Door Covid19 zien we nu een vraagachterstand ontstaan, die straks versneld moet worden ingehaald. Dan krijg je een trampoline-effect. De urgentie voor laadinfrastructuur wordt volgend jaar erg groot.

Hoe hebben we ons nog meer klaargemaakt voor dit, zoals jij dat zegt, ‘trampoline effect’?

In Duitsland zijn we dit jaar bezig geweest met de integratie van ChargeIT. Hiermee hebben we onze Duitse tak klaargemaakt voor versnelling. Infrastructuur, producten, alles. En heel company breed hebben we de juiste mensen aangenomen en geïnvesteerd in eigen competenties en in de supply chain. Daarmee zijn dit jaar grote stappen gemaakt en daar ben ik trots op. We hebben meer ruchtbaarheid gegeven aan onze claim: e-mobility made e-asy. Processen worden telkens versoepeld, versimpeld en verkort. Je zou kunnen zeggen: we gaan vanuit de scale-up fase naar de ‘grown-up’ fase, waarbij we alle processen en systemen op een internationale standaard brengen.

Welke ontwikkelingen verwacht jij in de e-mobility wereld in 2021?

eMobility is enorm “hot” geworden in 2020, de waarderingen voor bedrijven zoals Tesla en Alfen geven wel aan dat de interesse enorm is en dat deze markt echt disruptieve vormen gaat aannemen. De uitdaging is in mijn ogen echter niet het aantal nieuwe elektrische auto’s dat de markt op gaat komen in 2021, maar hoe we ervoor gaan zorgen dat er genoeg laadinfrastructuur is. De bottleneck daarbij is de inpassing in het grid, bij de netbeheerder. De hardware en de IT zijn niet het probleem, want we hebben dit jaar alles klaargezet. Wij zijn ready to go voor de toenemende behoefte aan laadpunten volgend jaar.

Wij zijn ook klaar om intelligente energiediensten aan te bieden, maar daarvoor is het nodig dat de laadpunten slim of connected zijn. Dus daarom is het ook voor onze klanten belangrijk dat ze kiezen voor de toekomstbestendige oplossing. Want de ontwikkelingen gaan snel, veel sneller dan je denkt. Daar wil je gewoon klaar voor zijn. En daar proberen we onze klanten zo goed mogelijk bewust van te maken.

Maar er ligt ook een grote wens voor meer gemeenschappelijke wet- en regelgeving. Dit is belangrijk om schaalbaarheid en daarmee goedkoper laden mogelijk te maken. De markt is qua wet- en regelgeving nu enorm in beweging en per land verschillend. Zie bijvoorbeeld de push van de ACM voor transparantie van tarieven aan de laadpaal in Nederland. Dat zijn hele goede ontwikkelingen, want ze zorgen voor meer openheid. Dat is belangrijk voor het vertrouwen in deze nieuwe markt, maar we zouden het liefst zien dat het gelijkgetrokken werd in heel Europa. Op die manier kun je in een hoog tempo de laadinfrastructuur uitbreiden. Dat gaan we nodig hebben.

Hoe houden we de snelle ontwikkelingen bij voor elektrisch rijden in 2021?

Ik geloof in een persoonlijke aanpak. En dat betekent ook: luisteren naar de klant. Dat is belangrijk als we koploper willen blijven. Door dicht bij de klant te blijven, weet je snel wat er goed en fout gaat en waar de behoeften liggen in de markt. De versnellingen in eMobility in 2020 maar ook Covid19 hebben ons wel geleerd dat ontwikkelingen veel sneller gaan dan verwacht; enerzijds worden er astronomische bedragen betaald voor sommige eMobility bedrijven, anderzijds zien we bijvoorbeeld dat de consumentenmarkt veel sneller is opgekomen door de opkomst van private lease en betaalbare EV-modellen. Dat zagen we op tijd gebeuren, omdat we dicht op de markt en onze (snel veranderende wensen van onze) partners zitten en open en actieve communicatielijnen hebben. We zijn daardoor versneld begonnen met het verbeteren van onze online kanalen voor consumenten.

Waar kijk jij met trots op terug dit jaar?

We hebben dit jaar als team onze schouders eronder gezet en hard gewerkt om ons bedrijf klaar te stomen voor de volgende stap. Ook met onze klanten en partners hebben we fantastisch mooie stappen gezet. We hebben nieuwe partnerships gesloten waar we erg trots op zijn, zoals met ANWB en BMW, maar ook mooie partnerships voortgezet. Zo hebben we met leasemaatschappijen proposities opgezet die verdergaan dan alleen laadpunten. En juist die samenwerking is belangrijk. Want één ding is zeker in deze markt: je doet het samen beter.


Moeiteloos laden
Meer lezen over elektrisch laden?

Anderen vinden
dit ook
interessant

Een greep uit onze partners

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Met een laadpunt of een laadpas van Eneco eMobility laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s.

Wij zijn een dochteronderneming van Eneco. Eneco is 100% aandeelhouder. Je hoeft echter geen klant te zijn van Eneco om bij ons een laadpunt aan te vragen. Wij lezen jouw laadpunt op afstand uit en hebben daarvoor geen contact met jouw stroomleverancier. Wil je meer weten? Klik dan hier.

De installatie begint in de meterkast. Vanaf daar gaat de kabel meestal zo snel mogelijk naar buiten. Daar bevestigen we het laadpunt aan de muur of op een paal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de berijder. Na de installatie test de installateur het laadpunt en legt aan de berijder uit hoe de auto wordt opgeladen.