Eneco

Installatie van je laadpaal

Op deze pagina beantwoorden wij alle vragen rondom de installatie van je laadpaal.

Wanneer word ik gebeld voor een installatieafspraak?

Onze installatiepartner neemt binnen een aantal weken na goedkeuring van de offerte (door de leasemaatschappij en/of jou) contact met je op voor een installatieafspraak. Sommige installatiepartners sturen je een e-mail met een link waarmee je zelf een installatiedatum kunt inplannen.

Hoe verplaats of annuleer ik mijn installatieafspraak?

Hiervoor kun je bellen of mailen naar de installatiepartner waarmee je contact hebt gehad voor de installatieafspraak.

Let op: annuleer je afspraak ruim van tevoren. Annuleer je hem binnen 24 uur van de geplande installatie? Dan brengen we annuleringskosten in rekening.

Waarom is een installatie met graafwerk duurder?

Voor een installatie met graafwerk zijn doorgaans meer arbeidsuren nodig. Hierdoor vallen de kosten vaak ook hoger uit. Bij aanvragen die via een leasemaatschappij lopen zit graafwerk (tot 15 meter) vaak bij het pakket inbegrepen.

Waarom wordt mijn laadpunt onder de aansluitwaarde afgezekerd?

Een laadpunt wordt soms lager afgezekerd om overbelasting van het stroomnet in de woning te voorkomen. Zo weet je zeker dat het laadpunt nooit méér stroom kan verbruiken, dan in jouw huis aanwezig is.

Wat moet ik voorbereiden voor de installatie?

We verwachten dat jouw meterkast voldoet aan de geldende installatienorm, of dat de betrokken installatiepartner ervoor zorgt dat jouw meterkast hieraan voldoet. Als je een laadpunt aanvraagt, helpen we je om te bepalen of jouw meterkast aan de eisen voldoet. Ook als je zelf het graafwerk verricht, moet je dit voor de installatie al in orde maken.

Moet de stroom eraf tijdens de installatie?

Ja, dat is nodig om het werk in de groepenkast veilig uit te kunnen voeren. Houd er dus rekening mee dat je geen stroom en internet hebt tijdens de installatie, bijvoorbeeld als je thuis werkt.

Ik krijg Load Balancing, aan welke eisen moet mijn meterkast voldoen?

Met Load Balancing voorkom je overbelasting van je energienetwerk. Om je laadpaal te kunnen uitrusten met deze functie, moet je meterkast aan de volgende twee eisen voldoen:

· Een aansluitwaarde van 1x 35A of hoger;

· Voorzien zijn van een slimme meter met softwareversie DSMR 4.0 of hoger. Dit kun je opvragen bij je netbeheerder of zelf op de meter controleren.

Moet ik aanwezig zijn bij de installatie?

Ja, het liefst wel. Als dat niet lukt, dan kan de installatie alleen doorgaan als er een andere persoon van 18+ in jouw woning aanwezig is. Iemand die voor jou een beslissing kan nemen als er tijdens de installatie onverwacht meer of andere werkzaamheden nodig zijn, denk aan meterkastaanpassingen of meer graafwerk.

Hoelang duurt de installatie?

Als wij voorafgaand aan de afspraak alle nodige informatie hebben ontvangen en er geen onverwachte situaties ontstaan, duurt een installatie gemiddeld 5 uur. De monteur arriveert binnen een tijdvak van 4 uur dat vooraf is afgesproken. Als er onvoorziene situaties ontstaan, kan de installatietijd oplopen tot 8 uur. In dat geval kiest de installateur er doorgaans voor om op een andere dag terug te komen om de werkzaamheden af te maken.

    Verder lezen

      © Eneco eMobility 2022