Heb je vragen over het gebruik van je laadpaal? Op deze pagina geven wij antwoord op de meestgestelde vragen.
Dat is mogelijk. Met iedere laadpas kan geladen worden op een laadpaal van Eneco eMobility. De laadpaal herkent de pashouder automatisch, zodat de kosten altijd aan de juiste partij worden doorbelast.
Je laadpaal thuis wordt niet weergeven op publieke kaarten. De kans dat iemand op jouw laadpaal laadt, is daarom zeer klein. Als iemand toch op je oprit staat om op te laden aan jouw laadpaal, kan je contact opnemen met de lokale autoriteiten.
De kosten voor het laden van je auto factureren wij op basis van de gebruikte laadpas. Als je thuis laadt, laad je met stroom uit je eigen meterkast. Voor deze stroom betaal je al aan je energieleverancier. Om dubbele kosten te voorkomen, ontvang je van ons een vergoeding voor deze thuis geladen stroom tegen een standaard vergoedingstarief. Wij noemen dit 'verrekenen'. Het vergoedingstarief kun je zelf aanpassen in MijnLaden. Je laadpaal houdt bij hoeveel stroom je thuis laadt. Dit lezen wij maandelijks uit. Aan het einde van elke maand ontvang je de vergoeding voor de maand ervoor.
Deze video legt eenvoudig uit hoe verrekenen werkt:
Ja. Het staat je helemaal vrij om zelf te bepalen voor welke energieleverancier je kiest. Je hoeft dus niet een energiecontract bij Eneco te hebben om een laadpaal van Eneco eMobility af te nemen.
Je kan je laadsessies makkelijk scheiden door verschillende laadpassen te gebruiken. De kosten die je maakt met een laadpas worden altijd doorbelast aan het gekoppelde account. Wil je een extra laadpas aanvragen? Dat kan via onze laadpaspagina. Wil je je zakelijke laadpas omzetten naar privé of andersom? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Ja, dat kan. Jouw laadpaal is zo geïnstalleerd dat je met elke soort laadpas kunt laden. Je partner heeft dus alleen een laadpas nodig en kan met iedere laadpas laden. Voordeel van een Eneco eMobility laadpas is, is dat je bij het laden geen roamingkosten betaalt. Je kunt onze pas bestellen via onze laadpaspagina.
Als jouw laadpaal geïnstalleerd is, kun je beginnen met laden. Na installatie ontvang je van ons een uitnodiging per e-mail voor jouw persoonlijke online MijnLaden-omgeving. Deze uitnodiging sturen we naar het opgegeven e-mailadres. MijnLaden kun je gebruiken om je laadsessies en facturen in te zien en om je persoonsgegevens aan te passen.
Lukt het inloggen niet? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan. Ga hiervoor naar MijnLaden en klik op 'Wachtwoord vergeten'.
Dat kan. Tegenwoordig hebben de meeste elektrische en hybride voertuigen een universele laadkabel. Jouw laadpaal thuis heeft dezelfde laadkabelaansluiting. In dit geval maakt het niet uit of je hebt gekozen voor een laadpaal met vaste kabel, of dat je de laadkabel van je auto gebruikt. Het kan allebei. Om te starten met laden met je nieuwe auto houd je een laadpas voor de kaartlezer. Ben je klaar met laden? Dan houd je de laadpas weer voor de kaartlezer en stopt het laden.
Zodra je een MijnLaden-account hebt aangemaakt, kun je op de startpagina al jouw laadtransacties zien. Hier zie je ook hoeveel stroom je geladen hebt met je laadpas en op je laadpaal, het aantal gereden kilometers en de kosten die je hebt gemaakt of ontvangt als vergoeding.
Op de 15e van iedere maand staan de factuur en factuurspecificaties van de afgelopen maanden (in twee aparte bestanden) klaar in MijnLaden. Heb je een keer op een andere locatie geladen en ben je benieuwd wat dit jou kost? Dan kun je dit ook terugzien in de factuurspecificaties.
De facturatie vindt plaats op elke 15e van de maand. Mocht dit in het weekend vallen, dan zal de facturatie gebeuren op de eerstvolgende werkdag. De uitbetaling of afschrijving vindt 14 dagen daarna plaats.
In de meeste gevallen worden je laadsessies thuis direct geregistreerd in MijnLaden. Soms duurt het een aantal dagen voordat je de laadsessie terugziet. Als je een laadsessie mist in MijnLaden, kan het zijn dat je laadpaal geen verbinding heeft met onze systemen. Herstart dan eerst je laadpaal door deze in de groepenkast tijdelijk uit te schakelen. Werkt dit niet? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Zodra je laadpaal weer verbinding met onze systemen maakt, worden de laadsessies alsnog geregistreerd met terugwerkende kracht.
Wanneer je gaat verhuizen, zijn er drie opties:
Laadpaal meeverhuizen: Als je gaat verhuizen, kan je er voor kiezen om je laadpaal mee te nemen naar je nieuwe huisadres. Deze nieuwe locatie moet dan wel voldoen aan de voorwaarden voor het plaatsen van een laadpaal. Wij kunnen je helpen met het verhuizen van je laadpaal. Hiervoor kan je contact opnemen met onze klantenservice. Laat je je laadpaal via een eigen installateur verhuizen? Laat ons dan weten wat het nieuwe adres is per welke datum. We verwerken dit dan in onze administratie. Als je werkgever eigenaar van je laadpaal is, moet dit verzoek komen vanaf je werkgever.
Laadpaal achterlaten: Je kunt er ook voor kiezen om je laadpaal achter te laten op je oude adres. Zorg ervoor dat je het abonnement op je laadpaal tijdig stopzet. Je kunt dit doorgeven via onze klantenservice. De nieuwe bewoner kan daarna een abonnement op de laadpaal afsluiten. Als je werkgever eigenaar van de laadpaal is, moet dit verzoek komen vanaf je werkgever.
Nieuwe laadpaal op nieuw huisadres: Je kunt ervoor kiezen om je laadpaal achter te laten op je oude huisadres en op je nieuwe huisadres een nieuwe laadpaal te laten installeren.
Wanneer je je auto thuis oplaadt, stijgt je energierekening. Om niet voor verrassingen te komen te staan, kan je jouw maandbedrag, ook wel voorschot genoemd, aanpassen bij jouw energieleverancier. Wij adviseren je om de eerste maanden aan te kijken hoeveel stroom je meer verbruikt.
Steek de laadkabel in de auto en in de laadpaal. Houd een laadpas voor de kaartlezer van de laadpaal om een laadsessie te starten. Ben je klaar met laden? Houd dan dezelfde laadpas voor de kaartlezer van de laadpaal om de laadsessie te beëindigen. Verwijder dan pas de laadkabel uit de auto en de laadpaal. Heb je een laadpaal die werkt zonder laadpas? Dan hoef je geen laadpas voor de kaartlezer te houden.
Je kunt het meest voordelig laden in de daluren. Wat de daluren zijn, kun je opvragen bij je energieleverancier. Onze Eneco SlimLaden app helpt je om te laden op de meest voordelige momenten of bijvoorbeeld wanneer je zonnepanelen energie opwekken.
Een laadpaal die laadt met een laadpas noemen we een slimme laadpaal. Een slimme laadpaal staat in directe verbinding met de backoffice van Eneco eMobility. Deze verbinding zorgt er bijvoorbeeld voor dat wij op afstand kunnen helpen bij storingen en jouw stroomkosten kunnen verrekenen. Bij een laadpaal zonder laadpas kan dit niet.