Eneco

Alles over de aanvraag van je laadpaal

Op deze pagina beantwoorden wij veelgestelde vragen rondom de aanvraag van je laadpaal.

Hoe vraag ik een laadpaal aan?

Ik moet verzwaren. Wat is dat en hoe werkt het?

Wat is de levertijd van een laadpaal?

De levertijd is erg afhankelijk van wat we al weten over jouw situatie en wensen. Als we alles vlot in kaart hebben gebracht, kan de installatie snel gaan. Na het akkoord op de offerte duurt het gemiddeld 4 tot 6 weken tot we de laadpaal installeren.

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de levertijd van de auto.

Je kunt de doorlooptijd van je aanvraag zelf verkorten door de online aanvraagomgeving zo snel en volledig mogelijk in te vullen.

Waarom moet ik tijdens mijn aanvraag foto's uploaden van mijn meterkast of voortuin?

Foto’s geven ons een goede indicatie van je meterkast en of er eventueel nog aanpassingen moeten worden gedaan.

Wij vragen ook naar foto's wanneer er graafwerk nodig is. Dan kunnen wij zien welk materiaal de installatiepartner moet meenemen. Soms moeten er bijvoorbeeld grote tegels worden verwijderd.

Kortom, met foto’s komen jij en wij minder snel voor verrassingen te staan, en kunnen wij je meestal sneller helpen.

Ik moet mijn netaansluiting verzwaren. Hoe doe ik dat?

Hiervoor ga je naar de website van jouw netbeheerder. Hier kun je de de verzwaring aanvragen.

Nadat je de aanvraag hebt gedaan, kun je ervoor kiezen om het voorbereidende werk door onze monteurs uit te laten voeren. Zij maken je meterkast dan gereed voor een 3-fasenaansluiting wanneer ze het laadpunt komen installeren. Ook kun je dit laten doen door een erkende monteur die je zelf inschakelt. Na de voorbereiding kan de netbeheerder de aansluiting van een 1-fase-aansluiting naar een 3-fasenaansluiting verzwaren. Let op: je kunt je laadpunt pas gebruiken nadat de verzwaring door de netbeheerder heeft plaatsgevonden.


Kan ik ook een openbaar laadpunt aanvragen?

Wij plaatsen alleen laadpunten bij particulieren of zakelijke locaties. Je kunt dus geen laadpunt aanvragen op gemeentegrond of op een publieke locatie. Om privacy-redenen plaatsen we de locatie van onze particuliere laders ook niet openbaar op het internet. Wel kunnen jouw familie, vrienden en kennissen de laadpaal gebruiken als ze bijvoorbeeld bij je op bezoek komen. Dan kunnen ze gewoon met hun laadpas op jouw laadpunt laden.

Ik ben lid van een VvE, kan ik ook een laadpunt aanvragen?

Ja, je kunt als VvE-lid een laadpunt aanvragen. Voorwaarde is wel dat we voorafgaand aan de installatie een schriftelijk akkoord van de VvE ontvangen om te mogen installeren op de betreffende locatie. Zonder schriftelijk akkoord installeren wij niet.

Ik heb al een laadpunt , kunnen jullie dat overnemen?

We kunnen in sommige situaties een laadpunt overnemen, maar op dit moment is dat beperkt tot een aantal laadpalen van Alfen en EVBox. Laadpunten van andere leveranciers worden niet ondersteund door onze systemen. Neem altijd contact op met onze klantenservice als je een verzoek voor overname hebt.

Ik heb een verouderd laadpunt, kan ik dit vernieuwen?

In sommige gevallen is het mogelijk om het bestaande laadpunt te vernieuwen naar een nieuwe (software)versie. Je kunt onze klantenservice vragen om advies hierover. Maar wij raden bijna altijd aan om een nieuw laadpunt te laten plaatsen, omdat dit op langere termijn meestal voordeliger is.

Waar kan ik een laadpunt aanvragen?

Je kunt een laadpunt aanvragen via onze online aanvraagomgeving. Als je een leaseauto hebt, of een auto via een aangesloten dealer of automerk, dan ontvang je vanzelf een uitnodiging voor een laadpunt via onze webshop.

Hoelang duurt het om de aanvraagomgeving in te vullen?

Het duurt ongeveer een half uur om de aanvraagomgeving in te vullen. Houd er rekening mee dat we vragen om foto's te uploaden van jouw meterkast en soms van de voortuin om het graafwerk te bepalen. Daarnaast vragen we ook informatie over jouw netaansluiting. Als je deze informatie bij de hand hebt, verloopt de aanvraag een stuk sneller.

Jullie vragen naar mijn netaansluiting. Waar vind ik die?

Je netaansluiting kun je opvragen bij je netbeheerder. Het makkelijkste is om dit via de website van jouw netbeheerder aan te vragen of om telefonisch contact met hen op te nemen.

Mijn offerte is akkoord, wat kan ik nu verwachten?

Na (online) akkoord van de offerte zetten wij de aanvraag door naar onze installatiepartners. Zij nemen binnen een aantal weken contact met je op om een installatieafspraak in te plannen.

Kan ik een overzicht krijgen van mijn hele aanvraagproces?

Bij het aanvragen van een laadpaal moet je soms veel stappen doorlopen. In deze PDF hebben we een duidelijk schema gemaakt van alle stappen die je doorloopt om een laadpunt aan te vragen.

Wat bedoelen we met 'aansluitwaarde'?

Jouw meterkast krijgt stroom van het stroomnet. Die stroom kent verschillende aansluitwaarden: je kunt een 1-fase- of 3-fasenaansluiting hebben, en het aantal Ampère waaruit zo'n fase bestaat kan ook variëren tussen bijvoorbeeld 25 of 35 Ampère (A). Dat alles zegt eigenlijk hoeveel stroom jouw meterkast krijgt uit het stroomnet.

Jouw laadpunt verbruikt ook veel stroom. Om te kunnen bepalen hoeveel stroom jouw laadpunt mag gebruiken zonder dat je meterkast overbelast raakt, is het voor ons belangrijk om te weten wat jouw aansluitwaarde is. Je kunt je aansluitwaarde opvragen bij je netbeheerder.

    Verder lezen

      © Eneco eMobility 2022