Aanvraagproces

Hoe werkt het aanvraagproces van mijn laadpaal?

Om een laadpaal te bestellen, doorloop je in een aantal stappen ons aanvraagproces. In de video leggen we ons aanvraagproces uit, van offerte tot installatie. Wil je meer weten, bijvoorbeeld met welke installatiepartners wij werken? Lees dan verder.

Laadpaal bestellen: welke informatie lever ik aan?

Tijdens het aanvraagproces van je laadpaal stellen we je vragen die belangrijk zijn voor de offerte en de installatie van je laadpaal. Bijvoorbeeld over de meterkast, graafwerk en de kruipruimte. Dit doen we, omdat we vooraf zo goed mogelijk willen inschatten wat we tegenkomen bij de installatie van je laadpaal.

Ook vragen we je foto's te maken van onder andere de meterkast en de kruipruimte. Met deze informatie kunnen we de juiste mensen en materialen inzetten om je installatie snel en goed te laten verlopen. Onderstaande video's helpen je de juiste informatie te verzamelen voor de installatie van je laadpaal.

Foto's van de meterkast

Deze video legt uit welke foto's wij nodig hebben van jouw meterkast en groepenkast voor bijvoorbeeld Load Balancing.

Foto's van de kruipruimte

Om de voedingskabel van de laadpaal te verbinden met de groepenkast, hebben wij foto's nodig van onder andere de kruipruimte. Met deze foto's kunnen wij de slimste route bepalen om de voedingskabel door te trekken. Deze video legt uit waar je op moet letten.

De beste plek voor de laadpaal

Deze video helpt je om de beste plek te bepalen voor je laadpaal. Denk hierbij aan het tracé (de afstand tussen de meterkast en de laadpaal) en de ondergrond van je tuin.

Welke partijen spelen een rol bij het bestellen van mijn laadpaal?

Tijdens het bestelproces heb je te maken met een aantal partijen. Onderstaand overzicht geeft aan wie wanneer betrokken is en bij wie je terecht kunt met welke vragen:

 1. Autodealer of leasemaatschappij

  Koop je een laadpaal via je autodealer? Of ontvang je als leaserijder een laadpaal via je werkgever? Dan geven zij jouw gegevens aan ons door, zodat je gebruik kunt maken van persoonlijke aanbiedingen of installatiepakketten. Je ontvangt een uitnodiging per e-mail van Eneco eMobility om je laadpaal in onze webshop te bestellen.

  Heb je een vraag over deze aanbiedingen of pakketen? Neem dan contact op met je dealer of leasemaatschappij.

 2. Klantenservice Eneco eMobility

  Heb je vragen rondom de aanvraag van jouw laadpaal? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 3. Netbeheerder

  Wanneer je kiest voor een netverzwaring, kun je deze zelf aanvragen bij je plaatselijke netbeheerder.

 4. Installateur laadpaal

  Voor de installatie van jouw laadpaal werken wij samen met verschillende installatiepartners. Zij nemen direct contact met je op voor een installatieafspraak. Ook kun je bij hen terecht voor technische vragen over de installatie van je laadpaal en het wijzigen van je installatieafspraak.

  De naam en contactgegevens van jouw installateur vind je in de e-mailbevestiging die je krijgt vóór de installatiecheck of de installatie.

  Heb je een andere vraag over de installatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat kost de installatie van mijn laadpaal?

De prijs van de installatie van een laadpaal hangt af van:

 1. De keuze voor een 1-fase- of 3-fasenaansluiting.

 2. De afstand tussen meterkast en laadpaal (het tracé). Houd er rekening mee dat de monteur niet altijd voor de kortste route kan kiezen.

 3. De hoeveelheid graafwerk.

 4. Bevestiging van de laadpaal: aan de muur of paal.

 5. Extra werkzaamheden. Bijvoorbeeld de voorbereidingen van 1- naar 3-fasenverzwaring, of de toevoeging van een aardlekschakelaar voor een veilige groepenkast die voldoet aan de huidige normeringen.

 6. Extra accessoires, bijvoorbeeld Load Balancing.

 7. Naast de installatie betaal je ook voor de laadpaal zelf en eventuele aanvullende accessoires.

  De prijs van de laadpaal zelf en de accessoires is afhankelijk van 1) de specificaties van jouw auto, 2) of je de auto koopt of least, en 3) jouw wensen voor de connectiviteit en het (toekomstig) laadvermogen van jouw laadpaal. De kosten van installatie van een laadpaal kunnen daardoor uiteenlopen.

Veel werkzaamheden zijn inbegrepen in de prijs voor installatie, ongeacht de ondergrond. Wanneer er extra kosten zijn, zullen we deze op je offerte vermelden.