Hoe werkt het aanvraagproces van een laadpaal of laadpas?

Om een laadpaal of laadpas aan te vragen, doorloop je in een aantal stappen ons aanvraagproces. Hier leggen we uit welke stappen je moet doorlopen en bij wie je met welke vragen terecht kunt.

Eneco eMobility
Wat bedoel je met aanvraagproces?

Het aanvraagproces begint op het moment dat je de uitnodiging voor onze webshop ontvangt en eindigt als je een tevreden gebruiker bent van jouw laadpas en/of laadpaal.

Het bestellen van een laadpaal, vanaf de selectie van het juiste model en accessoires tot en met de installatie bij jou op locatie, is een ingewikkeld proces met veel stappen en contactmomenten. Wij streven ernaar dit zo aangenaam en soepel mogelijk te laten verlopen. Heb je toch nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Welke stappen moet ik doorlopen om een laadpaal of laadpas aan te vragen?

Je wilt voor je elektrische auto een laadpaal thuis installeren. Wat komt daarbij kijken? Onderstaande video legt dit goed uit. De precieze stappen in ons aanvraagproces lichten we hieronder verder toe.

Waarom stellen we je vragen vóór de installatie?

Tijdens het aanvraagproces stellen we je vragen over het tracé (de afstand tussen meterkast en laadpaal), graafwerk en de kruipruimte. Dit doen we, omdat we vooraf zo goed mogelijk willen inschatten wat we tegenkomen bij de installatie van je laadpaal. Zo kunnen we de juiste mensen en materialen inzetten om je installatie snel en goed te laten verlopen.

Veel werkzaamheden zijn inbegrepen in de prijs voor installatie, ongeacht de ondergrond. Wanneer er extra kosten zijn, zullen we deze op je offerte vermelden.

Met wie werkt Eneco eMobility samen?

Tijdens het aanvraagproces heb je te maken met een aantal partijen. Dit kan soms verwarrend zijn. In onderstaand overzicht geven we aan welke andere partijen wanneer betrokken zijn.

Met welke vragen neem ik met wie contact op?

Als je vragen of opmerkingen hebt, is het goed te weten bij wie je moet zijn in welke stap van het proces. We hebben de betrokken partijen met ieder hun eigen rol hieronder voor je op een rij gezet.

  1. Dealer of leasemaatschappij van je auto

    Soms geeft jouw autodealer of leasemaatschappij jouw gegevens aan ons door, zodat je gebruik kunt maken van gepersonaliseerde aanbiedingen of installatiepakketten. Je ontvangt dan per e-mail van ons een uitnodiging om de webshop te doorlopen. Is dit bij jou het geval? Neem dan contact op met je dealer of leasemaatschappij.

  2. Klantenservice Eneco eMobility

    Heb je vragen rondom je aanvraag van jouw laadpaal of laadpas via de online aanvraagomgeving of via de webshop? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  3. Netbeheerder

    De netbeheerder is alleen van toepassing als je ervoor kiest om een netverzwaring aan te vragen. Dit doe je zelf. Neem hiervoor contact op met jouw plaatselijke netbeheerder.

  4. Installateur

    Bij technische vragen over de installatie van je laadpaal kun je terecht bij onze installatiepartners. Ook kun je bij hen direct een installatieafspraak maken of wijzigen. De naam en contactgegevens van jouw installateur vind je in de emailbevestiging die je krijgt vóór de installatiecheck of de installatie. Heb je een andere vraag over de installatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik een overzicht krijgen van mijn hele aanvraagproces?

Bij het aanvragen van een laadpaal moet je soms veel stappen doorlopen. In deze pdf hebben we een duidelijk schema gemaakt van alle stappen die je doorloopt om een laadpaal aan te vragen. En kun je ook zien welke partijen wanneer in het aanvraagproces betrokken zijn.

Wat kost de installatie van mijn laadpaal?

De prijs van de installatie van een laadpaal hangt af van:

  1. De keuze voor een 1-fase- of 3-fasenaansluiting.

  2. De afstand tussen meterkast en laadpaal (het tracé). Houd er rekening mee dat de monteur niet altijd voor de kortste route kan kiezen.

  3. De hoeveelheid graafwerk.

  4. Bevestiging van de laadpaal: aan de wand of paal.

  5. Extra werkzaamheden. Bijvoorbeeld de voorbereidingen van 1- naar 3-fasenverzwaring, of de toevoeging van een aardlekschakelaar voor een veilige groepenkast die voldoet aan de huidige normeringen.

  6. Extra accessoires. Bijvoorbeeld Load Balancing.

  7. Naast de installatie betaal je ook voor de laadpaal zelf en eventuele aanvullende accessoires zoals Load Balancing.

    De prijs van de laadpaal zelf en de accessoires is afhankelijk van 1) de specificaties van jouw auto, 2) of je de auto koopt of least, en 3) jouw wensen voor de connectiviteit en het (toekomstig) laadvermogen van jouw laadpaal. De kosten van installatie van een laadpaal kunnen daardoor erg uiteenlopen.