Laadpas & onderweg

Hoe werkt de laadpas van Eneco eMobility?

Met de laadpas kun je jouw elektrische auto laden bij alle laadpalen van Eneco eMobility in binnen- en buitenland. Hier leggen we uit hoe de laadpas werkt, hoe je onze laadpas aanvraagt en wat laden kost.

Laadpas Eneco eMobility
Bestel je laadpas of laaddruppel

Met de Eneco eMobility-laadpas laad je op door heel Europa.

Hoe werkt de laadpas?

Heb je je laadpas of laaddruppel ontvangen? Dan kun je direct laden bij alle laadpalen van Eneco eMobility in de Benelux. Binnen 2 dagen kun je ook gebruikmaken van alle andere laadpalen in Nederland en België én meer dan 650.000 laadpalen in Europa. Zo laad je altijd zorgeloos en gemakkelijk onderweg met 100% duurzame stroom.

Eneco eMobility laadpaal en laadpas

Heb je ook een laadpaal bij Eneco eMobility besteld? Dan ontvang je enkele weken voor de installatie van jouw laadpaal een laadpas. Na ontvangst kun je deze laadpas direct gebruiken.

Goed om te weten: je abonnement en toegang tot MijnLaden gaan pas in zodra je laadpaal is geïnstalleerd. Je betaalt tot die tijd dus alleen de laadsessies via je laadpas.

MijnLaden

Iedereen met een Eneco eMobility laadpas of laadpaal krijgt toegang tot een persoonlijke MijnLaden-account. MijnLaden geeft je inzicht in je laadkosten, stroomverbruik, bespaarde CO2 en facturen. Lees alles over MijnLaden.

Samenwerking partners

Wij werken samen met verschillende partners waaronder leasemaatschappijen (bijvoorbeeld Alphabet) en mobiliteitsleveranciers (bijvoorbeeld MultiTankCard). Heb je een laadpaal, laadpas of laaddruppel via een van onze partners besteld? Dan gelden hun voorwaarden.

Welke oplaadvarianten zijn er?

We onderscheiden drie oplaadvarianten: thuis laden, laden aan een openbare laadpaal en snelladen.

  1. Thuis laden aan je eigen laadpaal. Dit is het voordeligst. Je betaalt de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier. Het tarief daarvan verschilt per leverancier en het type contract dat je afsluit.

  2. Laden aan een openbare laadpaal. Dit kan een laadpaal op straat of bij een bedrijf zijn. Als je een elektrische auto oplaadt bij een openbare laadpaal, betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder rekent meestal een klein bedrag door voor de kosten die hij maakt voor aanleg en onderhoud van de laadpaal.

  3. Snelladen. Dit is vaak langs de snelweg. Snelladen is de snelste, maar ook de duurste laadmethode.

Meestgestelde vragen