Hoe werkt de laadpas van Eneco eMobility?

Met de laadpas kun je jouw elektrische auto meteen laden bij alle laadpalen van Eneco eMobility in binnen- en buitenland. Hier leggen we uit hoe de laadpas werkt, hoe je de laadpas aanvraagt en welke laadpasvarianten er zijn.

Eneco
Hoe werkt de laadpas?

Wanneer je de laadpas of laaddruppel ontvangt, kun je meteen laden bij alle laadpalen van Eneco eMobility. Binnen 2 dagen kun je ook gebruikmaken van elke laadpaal in Nederland en België én meer dan 250.000 laadpalen in Europa. Zo kun je zorgeloos en gemakkelijk altijd laden onderweg. Je laadt altijd met 100% duurzame stroom.

Thuislaadpaal en laadpas

Heb je ook een laadpaal bij Eneco eMobility besteld? Dan versturen wij jouw laadpas of laaddruppel enkele weken voordat de installatie van de laadpaal plaatsvindt. Ook in dit geval kun je de laadpas direct gebruiken.

Het is goed om te weten dat het abonnement en je toegang tot MijnLaden pas ingaat, zodra de laadpaal is geïnstalleerd. Je betaalt tot die tijd dus alleen de transacties via je laadpas.

Samenwerking partners

Wij werken samen met diverse partners zoals bijvoorbeeld, leasemaatschappijen als Alphabet, mobiliteitsleveranciers zoals Multi Tank Card en de ANWB. Heb je een laadpaal, laadpas of laaddruppel via een van onze partners besteld, dan gelden hun voorwaarden.

Laadpas aanvragen

Klik op de button hieronder om een (extra) laadpas of laaddruppel aan te vragen. Houd er rekening mee dat je bij een extra pas een aanvullend abonnement moet afsluiten. We sturen de pas of druppel meteen naar je op.

Welke oplaad- en tariefvarianten zijn er?

We onderscheiden drie oplaadvarianten: thuis opladen, opladen aan een openbare laadpaal en snelladen.

 1. Thuis opladen aan je eigen laadpaal. Dit is het voordeligst. Je betaalt de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier. Het tarief daarvan verschilt per leverancier en het type contract dat je afsluit.

 2. Opladen aan een openbare laadpaal. Dit kan een laadpaal op straat of bij een bedrijf zijn. Als je een elektrische auto oplaadt bij een openbare laadpaal, betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder rekent meestal een klein bedrag door voor de kosten die hij maakt voor aanleg en onderhoud van de laadpaal.

 3. Snelladen. Dit is vaak langs de snelweg. Snelladen is niet alleen de snelste, maar ook de duurste laadmethode.

MijnLaden

MijnLaden is een persoonlijke online omgeving, die je inzicht geeft in je kosten, verbruik, bespaarde CO2 en laadlocaties. Iedereen met een laadpaal of laadpas krijgt toegang tot zijn persoonlijke MijnLaden-account.

Hoeveel kost het opladen?

Eneco eMobility hanteert transparante tarieven. Kijk op onze tarievenpagina voor onze huidige tarieven.

Verrekenen

Wanneer je je laadpas of laaddruppel gebruikt bij jouw Eneco eMobility-thuislaadpunt, dan moeten die stroomkosten terugbetaald worden aan jouw energieleverancier. Op de pagina verrekenen en vergoeden lees je hier alles over. Ook wordt uitgelegd hoe je je vergoedingstarief kunt instellen.

Meest gestelde vragen
 1. Ik ben mijn laadpas vergeten of kwijt. Wat moet ik doen?

  Neem contact op met de klantenservice.

 2. Mijn laadpas doet het niet, wat moet ik doen?

  Controleer eerst of je laadpas werkt bij een andere laadpaal. Werkt de pas daar ook niet, dan is de pas waarschijnlijk defect of verlopen. Heb je een Eneco eMobility-laadpas? Neem dan contact op met onze klantenservice. Heb je een laadpas via je werkgever, bijvoorbeeld een Multitankcard of Travelcard? Neem dan contact op met de klantenservice van je laadpasprovider.

  © Eneco eMobility 2022