Persbericht

Gratis laden voor elektrische rijders in hartje Amsterdam

Eneco eMobility

AMSTERDAM, 29 mei 2024

Parking Centrum Oosterdok is weer de best bereikbare parking

Vorige week is de ODE brug in Amsterdam heropend. Na een lange periode van groot onderhoud is de brug weer te gebruiken voor automobilisten. Daarmee is ook de grootste parkeergarage van Amsterdam weer vanaf twee kanten bereikbaar. En dat is een traktatie waard, vindt Parking Centrum Oosterdok. Daarom kunnen bezoekers met hybride en elektrische voertuigen van 1 juni t/m 8 juni 2024 hun voertuig gratis opladen.

De ODE brug is sinds 24 mei weer open. Dat is fijn voor al het verkeer in het centrum van Amsterdam, maar bij Parking Centrum Oosterdok gaat ook de vlag uit. Door de opening is de parking weer vanaf twee kanten makkelijk en snel aan te rijden; vanaf de Prins Hendrikkade (ODE Brug) en via de De Ruijterkade. Dat maakt het voor iedereen die een dagje naar Amsterdam gaat, nog eenvoudiger om een voordelige parkeerplek te vinden in het hart van de stad.

Gratis opladen

Elektrische voertuigen die tussen 1 juni en 8 juni 2024 parkeren in Parking Centrum Oosterdok worden gratis opgeladen. Als je tijdens deze periode je auto op een van de 136 elektrische laadplekken parkeert (first come, first serve), wordt er 0 cent in rekening gebracht.

Een van de duurzaamste parkeergarages van Nederland

Parking Centrum Oosterdok op Oosterdokseiland biedt de grootste binnenstedelijke oplaadgelegenheid van Nederland. Jeroen Galle, directeur projecten van BPD Gebiedsontwikkeling: “Wij hebben als eigenaar van de parking duurzaamheid hoog in het vaandel staan, daarom delen we graag dit cadeautje uit. En als het succesvol is, gaan we dit misschien wel vaker doen.”

De parkeergarage is volgens Eneco zelfs een van de duurzaamste parkeergarages van Nederland, mede omdat de laadpunten uitsluitend groene stroom leveren.

 

Anderen vonden dit ook interessant

Eneco eMobility

Eneco installeert dit jaar 240 laadpunten bij Albert Heijn supermarkten in Nederland en België

Eneco eMobility

Ford en Eneco breiden succesvolle samenwerking uit naar België en Duitsland

Eneco eMobility

Efteling en Eneco eMobility realiseren samen grootste laadplein van de Benelux