Hyundai Motor Nederland

Overstappen naar volledig elektrisch vervoer was voor Hyundai Motor Nederland een uitdaging. Zo’n grote verandering maken we niet alleen, daarom is samenwerken met onze partners voor ons belangrijk. Om die reden laten we onze partners graag aan het woord.

Hyundai Nederland Eneco eMobility

Vroege vogel Hyundai

Wij spraken met Robbert Verschuur, product manager van Hyundai Nederland. “Wij begonnen met elektrisch rijden in 2015”, vertelt hij ons. “In dat jaar werd mij gevraagd of ik kon uitzoeken hoe we laadpalen konden leveren bij onze nieuwe Hyundai IONIQ. De laadinfrastructuur was in die tijd nog helemaal niet zo goed dat mensen nog puur met openbare laadpalen konden laden, dus je moest wel thuis laden.”

Hoe is Robbert dan bij ons uitgekomen? “Als eerste heb ik een marktonderzoek gedaan. Toen heb ik in mijn netwerk een beetje rondgevraagd. We hadden een fleetsalestak die al zaken deed met Eneco. Die zeiden dat we eens met jullie moesten praten. Zo kwamen we toen ook bij jullie.”

Wanneer is elektrisch rijden aantrekkelijk?

Lees de tips en adviezen in onze laatste whitepaper:

Een prettig, eerste gesprek

Robbert ging uiteindelijk in gesprek met een aantal laaddienstverleners. “Het gesprek dat ik toen met jullie had, was gewoon erg prettig. Ik voelde een klik. We hebben toen besloten om een tender uit te schrijven en Eneco eMobility mocht zich daarop inschrijven. Uiteindelijk was de propositie die jullie boden de beste.”

Elke maand overleggen Eneco eMobility en Hyundai Nederland om alle ontwikkelingen door te nemen en de proposities aan te scherpen. Hyundai biedt nu vijf jaar garantie, service en onderhoud op de auto en de laadpaal. Bij de Hyundai KONA bieden ze daarnaast ook loadbalancing, zodat de berijders het maximale laadvermogen uit hun laadpaal kunnen halen. Daarnaast verzorgt Eneco eMobility dealertrainingen om de autodealers de laatste kennis bij te brengen op het gebied van laden.

Hyundai IONIQ Dutch Golf
Hyundai en Eneco eMobility

Belangrijk inzicht

Tijdens zijn zoektocht kwam Robbert tot een belangrijk inzicht: “Ik kwam erachter dat ik me niet zozeer op de hardware moet focussen, maar meer op de technieken erachter. Dus ik was echt op zoek naar een laaddienstverlener die als service provider fungeerde, en niet zozeer een leverancier van laadpalen. Het voordeel van Eneco eMobility is dat jullie een hardware-onafhankelijke laaddienstverlener zijn. Dat maakt jullie flexibel.”

Gebeld worden voor een zakelijk adviesgesprek?