Welkom bij Eneco eMobility

Je hebt net je Mercedes-Benz Eneco eMobility laadpas of laaddruppel via de post ontvangen. Nu kan het opladen echt beginnen!

Met deze laadpas of laaddruppel kan je meteen laden bij alle laadpalen van Eneco eMobility. Binnen twee dagen kan je ook gebruikmaken van andere laadpalen in Nederland en België en op meer dan 500.000 laadpalen in Europa. Gemakkelijk, zorgeloos en duurzaam in één.

Heb je bij ons een bestelling lopen voor een laadpaal en is deze nog niet geïnstalleerd? Ook in dit geval kun je je laadpas of laaddruppel direct gebruiken.

Vragen?

Bel 088 20 22 803 of e-mail naar elektrischladen@eneco.nl.

Eneco eMobility

Welke oplaad- en tariefvarianten zijn er?

We onderscheiden drie oplaadvarianten: thuis opladen, opladen aan een openbare laadpaal en snelladen.

 1. Thuis opladen aan je eigen laadpaal. Dit is het voordeligst. Je betaalt de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier. Het tarief daarvan verschilt per leverancier en type contract dat je afsluit.

 1. Opladen aan een openbare laadpaal. Dit kan een laadpaal op straat of bij een bedrijf zijn. Wanneer je een elektrische auto oplaadt bij een openbare laadpaal, betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder van de laadpaal moet immers ook voorzien in kosten voor aanleg, onderhoud en eigen levensonderhoud.

 2. Snelladen. Dit is vaak langs de snelweg. Snelladen is niet alleen de snelste, maar ook de duurste oplaadmethode.

Houd er rekening mee dat de laadtransactie altijd gestart en beëindigd dient te worden met dezelfde laadpas of laaddruppel. Dit in verband met de identificatie via de ingebouwde CHIP-ID.

  Hoeveel kost het opladen?

  Wij hanteren twee verschillende tarieven.

  Tarief Eneco eMobility-laadpaal

  Eneco eMobility hanteert transparante tarieven. Bij het laden op een Eneco eMobility-laadpaal betaal je geen starttarief. Het standaard kWh tarief is € 0,23 per kWh.

  Ook zijn er een paar zakelijke en openbare locaties met een Eneco eMobility laadpaal waar een afwijkend laadtarief geldt. Scan de QR code op de laadpaal om het actuele tarief te zien of bekijk de tarieven voor een specifieke laadpaal op onze website.

  Tarieven niet-Eneco eMobility-laadpaal

  Zie de tabel voor alle tarieven.

  StarttariefNormaal laden (AC) [€/kWh] Allego regulier laden (AC) [€/kWh] Blokkeertarief (per minuut) Snelladen (DC) [€/kWh] Fastned [€/kWh]
  NL€ 0,50€ 0,52€ 0,59€ 0,81€ 0,69
  BE/LU€ 0,50€ 0,68€ 0,57€ 0,83€ 0,69
  DE/AT€ 0,50€ 0,65€ 0,65€ 0,10€ 0,87€ 0,87
  Anders€ 0,50€ 0,65€ 0,65€ 0,87€ 0,87
  Alle tarieven zijn inclusief btw.

  MijnLaden 

  Iedereen met een laadpaal, laadpas of laaddruppel krijgt toegang tot een persoonlijke MijnLaden-omgeving. Het activeren van jouw MijnLaden-omgeving kan alleen via een link die je van ons in een e-mail ontvangt. Let op! De link in de e-mail is slechts tot 2 weken na verzending geldig. Activeer jouw MijnLaden-omgeving dus zo spoedig mogelijk na ontvangst van de e-mail.

  Op je persoonlijke MijnLaden-omgeving vind je:

  1. Waar je kunt laden met je laadpas of laaddruppel;

  1. Hoeveel je hebt gereden en wat de gemaakte kosten zijn;

  2. Hoe het vergoedingstarief in te stellen voor de door jou gebruikte stroom om thuis je auto op te laden;

  1. Je vermeden CO2-uitstoot; hoe groen je bezig bent door elektrisch te rijden; 

  1. Je facturen.

   Veelgestelde vragen