Smart Charging: een slimme energieverdeling voor zakelijke laadpunten

Leestijd: 2 minuten

Het aanleggen van één laadpaal op kantoor is nog wel te overzien. Maar wat doe je als je een vloot met tientallen elektrische auto’s bezit? Een laadpunt verbruikt veel stroom, maar tien laadpunten… Nou reken maar uit. Gelukkig zijn er oplossingen om slim met de stroomcapaciteit van jouw locatie om te gaan, zodat je zorgeloos een hele vloot auto’s kunt opladen: Smart Charging. In dit artikel leggen wij jou meer uit over de mogelijkheden van onze Smart Charging.

Hoe werkt Smart Charging?
Smart Charging zorgt voor een verdeling van het vermogen van de elektriciteit over meerdere laadpalen. Het systeem werkt op basis van een 15-minutencyclus. Elke 15 minuten kijkt het systeem hoeveel voertuigen er gekoppeld zijn aan de laadpalen en hoeveel energie er beschikbaar is. Die energie wordt dan automatisch over de auto’s herverdeeld. Als het systeem om 09:00 heeft bepaald dat er 80A beschikbaar is, wordt deze verdeeld over de auto’s die op dat moment laden. Om 09:15 is er 100A beschikbaar, dus kunnen alle auto’s iets sneller gaan laden. Zo weet je zeker dat je jouw stroomnet nooit overbelast.

Waar veel mensen aan moeten wennen als ze een SmartCharging-systeem hebben, is dat het soms even duurt voordat de auto begint met laden. Het laadpunt wacht met laden totdat de stroom opnieuw wordt herverdeeld over de laadpunten. De auto krijgt dan meteen de juiste hoeveelheid stroom. Maar als je pech hebt, moet je hier soms dus bijna een kwartier op wachten.

De basis van SmartCharging is nu uitgelegd. Er zijn op die basis twee verschillende modules gebouwd die wij bij Eneco eMobility aanbieden.

Fixed Max
De eerste module heet Fixed Max. Dat betekent dat er een maximaal aantal Ampère wordt bepaald die over de laadpunten verdeeld wordt. Bijvoorbeeld: je hebt een vloot van 20 auto’s en je hebt 125A beschikbaar voor de laadpunten. Als de auto’s tegelijk worden aangesloten en er wordt meer dan 125A aan stroom van het net gevraagd, wordt de laadsnelheid automatisch verlaagd, zodat alle auto’s samen 125A laden. Zo raakt jouw stroomnetwerk nooit overbelast.

Flexed Max
De tweede module heet Flexed Max. Hierbij is de beschikbare capaciteit geen vaste waarde, zoals bij de eerste optie, maar is dit geoptimaliseerd aan de hand van het gebruikelijke stroomprofiel van het gebouw. Om 06:00 ’s ochtends, voordat de meeste medewerkers op kantoor komen, is er bijvoorbeeld 200A beschikbaar. Om 09:00, als iedereen in de lift staat, is dit 100A. Dit vaste profiel wordt vooraf opgesteld aan de hand van de gebruiksgegevens van het gebouw. Net zoals bij de eerste optie wordt de beschikbare capaciteit elk kwartier over de auto’s verdeeld. Deze mogelijkheid maakt nóg beter gebruik van de capaciteit op locatie.

Wil je meer weten over SmartCharging bij Eneco eMobility? Neem dan contact met ons op, of stuur een e-mail naar zakelijkladen@eneco.com. 

Tekst: José Huiskes, 2019

Categorie: Eneco