Blog: Kosten en verrekening

Wat kost het gebruik van mijn laadpunt en hoe werkt de verrekening van het stroomgebruik?

Het is zo ver, je hebt je eigen laadpunt. Of je denkt erover na om er één aan te schaffen. In beide gevallen wil je natuurlijk graag weten: wat voor (soort) kosten komen er kijken bij het gebruik van mijn laadpaal? In dit blogartikel geven we daar antwoord op. Ook laten we zien welke stroomkosten Eneco eMobility verrekent voor het hoge stroomverbruik van jouw laadpaal en hoe je die krijgt vergoed.

Om te beginnen: hoeveel kost het gebruik van mijn laadpaal?

Als eigenaar van een laadpunt betaal je altijd voor het hostingsabonnement en de laadsessies, het beheer- en onderhoudsabonnement is optioneel:

– Het hostingabonnement: bij de aanschaf van het laadpunt sluit je een hostingabonnement af om gebruik te kunnen maken van de volgende laaddiensten:
o het op afstand uitlezen en administratief verwerken van de laadtransacties;
o een overzicht van de verrekeningen van het stroomverbruik van het laadpunt;
o een overzicht van jouw laadtransacties via jouw persoonlijke digitale omgeving: MijnLaden.
– De laadsessies: iedere keer wanneer je je auto oplaadt, betaal je via je laadpas 0,2368 cent per kWh. De kosten voor deze laadsessies worden niet direct, maar achteraf in rekening gebracht.

Wat verrekent Eneco eMobility precies?

Zodra je gebruikmaakt van het laadpunt, stijgen ook de energiekosten. De stroom die je afneemt tijdens het opladen, komt namelijk niet rechtstreeks uit je laadpaal, maar uit de meterkast in huis of op kantoor.

Veel leasemaatschappijen en werkgevers betalen voor de laadtransacties van hun werknemers. Daarom laadt je bij Eneco eMobility altijd met je laadpas. Maar ook als je zelf jouw laadtransacties betaalt, stijgt alsnog je energierekening.

Om te voorkomen dat je zowel aan Eneco eMobility, als aan je energieleverancier betaalt voor het opladen van je auto, verrekenen wij de stroomkosten. Dit doen we op basis van een vergoedingstarief van 0,2368 cent per kWh. Iedere 0,2368 cent die je betaalt tijdens het laden, krijg je dus ook weer terug. Zo betaal je nooit dubbel voor het opladen van je auto. Wel kan het zo zijn dat het stroomtarief van jouw energieleverancier hoger is dan ons vergoedingstarief. Check dit dus even, zodat je niet teveel betaalt.

Hoe ontvang ik mijn factuur en zijn de verrekeningen daarop terug te vinden?

Als klant van Eneco eMobility ontvang je iedere maand twee facturen per e-mail:

1. De factuur van de laadpaal: hierop staan de kosten voor het hostingabonnement en, indien van toepassing, de kosten voor het beheer- en onderhoudsabonnement. In het geval van een leaseauto gaan deze kosten vaak naar de leasemaatschappij. Op de factuur staat ook aangegeven hoeveel stroom jouw laadpunt heeft verbruikt en hoeveel je hiervan vergoed krijgt. De verrekeningen van het stroomgebruik staan dus op deze factuur.

2. De factuur van de laadpas: de kosten die je hebt gemaakt met jouw laadtransacties.
Goed om te weten: als je een leasecontract hebt, wordt ook deze factuur in veel gevallen direct verstuurd naar de leasemaatschappij.

Je kunt de verrekeningen van het stroomverbruik natuurlijk ook inzien via MijnLaden.

Waarom innen we eerst de laadpaskosten en verrekenen we daarna pas de stroomkosten?

De verrekening gaat altijd naar de stroomcontractant. Dit is degene op wiens naam de energierekening staat van het huis waar het laadpunt staat. De gebruiker van dat laadpunt is niet altijd de stroomcontractant, bijvoorbeeld wanneer een huurder in het huis woont die het laadpunt gebruikt. De rekening is altijd voor de gebruiker, maar de verrekening is voor de stroomcontractant. Vaak is dit dezelfde persoon en hoeft u zich hier niet druk om te maken. Maar het is wel de reden waarom wij twee rekeningsystemen hanteren.

Wat gebeurt er als iemand anders gebruikmaakt van mijn laadpunt?

Als iemand anders gebruikmaakt van uw laadpunt, heb je als eigenaar ook recht op het vergoedingstarief. De gebruiker in kwestie betaalt zelf voor de laadkosten via de laadpas. Net zoals bij je eigen transacties, worden de stroomkosten aan jou vergoed. Zo betaal je alleen voor het opladen van je eigen auto

Werkt Eneco eMobility samen met Eneco?

Eneco eMobility is een aparte b.v. onder de koepel van Eneco Groep. Wij werken dus niet samen met Eneco of met andere energieleveranciers. Goed nieuws, want daardoor kun je als klant zelf je energieleverancier kiezen. Dit betekent ook dat alle vragen en opmerkingen over laadoplossingen, verrekeningen en facturen uitsluitend via Eneco eMobility lopen.

Hebben we zo al je vragen over kosten en verrekening beantwoord? We hopen het!
Heb je toch een vraag of opmerking, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen op werkdagen tussen 9.00 en 18.00.

Tekst: Nicoline Simons, 2019

 

Categorie: Eneco