Hospitality Charging: een laadpunt zonder investering

Leestijd: 2 minuten

Je wilt jouw klanten graag de mogelijkheid geven hun elektrische auto op te laden, maar je wil niet investeren in laadpunten. Eneco eMobility daarvoor een speciale service: Hospitality Charging.

Wat is Hospitality Charging?
Bij Hospitality Charging zetten wij een laadpunt op locatie neer zonder dat jij daarvoor hoeft te betalen. Wij verzorgen de installatie van het laadpunt, het laadpunt zelf, de verbinding met de backoffice en het onderhoud van het laadpunt.

Als het laadpunt is neergezet, betaal jij als klant de stroom die aan het laadpunt geladen wordt tot het moment dat het doelvolume is behaald. Daarna ontvang je bij elke geladen kilowatt een vergoeding van ons. Doordat bedrijven vaak gunstige afspraken kunnen maken met energieleveranciers, kun je hiermee als bedrijf profiteren van jouw laadpunt.

Is Hospitality Charging voor iedereen?
Wij kunnen niet overal gratis laadpunten plaatsen, dan zouden we failliet gaan. Een voorwaarde voor Hospitality Charging is dat er relatief veel laadvolume plaatsvindt op de locatie. Het laadpunt moet dus op een plek staan waar veel mensen hun auto willen opladen. Dit is bijvoorbeeld bij hotels of bij pretparken, waar we nu al werken met de Hospitality Charging service.

De looptijd van Hospitality Charging ligt gemiddeld tussen de 7 en de 10 jaar, afhankelijk van je contract. Tot die tijd moet het laadpunt dus op jouw terrein staan. Daarna kan Eneco eMobility het laadpunt weghalen, maar in overleg laten we het ook wel eens staan.

Wat regelen we niet bij Hospitality Charging
Wij regelen eigenlijk alles rondom het laadpunt en de installatie. Het enige wat jij zelf moet regelen, is dat jouw terrein klaar is om een laadpunt op aan te sluiten. Dit betekent dus ook dat de kosten voor eventuele verzwaring voor jouw eigen rekening zijn. Hiervoor kun je contact opnemen met je netbeheerder.

Heb je interesse in Hospitality Charging of wil je meer informatie? Neem dan vooral contact met ons op.

Tekst: José Huiskes, 2019

Categorie: Eneco