Eneco en Eneco eMobility: wat is onze relatie?

Eneco eMobility is trots op haar naam en haar achtergrond. Maar we merken ook dat we vaak vragen krijgen over onze relatie met het energiebedrijf Eneco. In dit blog leggen wij jou uit hoe Eneco eMobility is ontstaan, wat de huidige relatie is met Eneco en geven wij antwoord op vragen rondom dit onderwerp.

Dochteronderneming
Eerst even wat geschiedenis. Eneco eMobility is in 2007 begonnen als een project binnen Eneco. We waren daarmee één van de eerste bedrijven die voorzichtige stappen durfde te zetten in de richting van elektrisch rijden en laden. Het project rondom elektrisch laden bleek succesvol en is later uitgegroeid tot een aparte afdeling, toen onder de naam Eneco Elektrisch Laden. In maart 2018 maakte Eneco Elektrisch Laden de stap om officieel een eigen B.V. te worden onder de koepel van Eneco Group. Sinds die tijd is Eneco eMobility dus zelfstandig, met Eneco als 100% aandeelhouder.

Moet ik klant zijn bij Eneco voor een laadpunt bij jullie?
Je bent helemaal vrij in jouw keuze voor stroomleverancier. Of dat nu Eneco is, of iemand anders. Je hoeft dus geen klant bij de energieleverancier Eneco te zijn om een laadpunt bij ons aan te schaffen, maar het mag natuurlijk wel. Wij hebben namelijk op geen enkele manier contact met jouw stroomleverancier voor onze dienstverlening.

Ik ben klant bij Eneco, kan mijn stroomvergoeding direct op mijn stroomfactuur worden verrekend?
Helaas is het niet mogelijk dat wij de stroomvergoeding op één factuur verrekenen met je stroomrekening van Eneco (of elke andere stroomleverancier). Dit heeft dezelfde reden als waarom je vrij bent in jouw keuze voor stroomleverancier: voor de vergoeding van je geladen stroom, lezen wij op afstand het laadpunt uit. Wij hebben daarom geen contact met jouw stroomleverancier. Wij geven een vaste vergoeding per geladen kWh en dat storten wij iedere maand op jouw rekening.

Tekst: Jose Huiskes, 2019

Categorie: Eneco