3 vragen aan… Dennis en Joris

Wie is Joris?
Joris is veertig jaar jong en woont in Leerdam, waar hij ook is opgegroeid. Hij is groot fan van Pearl Jam en skiën (niet per se de combinatie). Joris heeft ondernemersgenen, zijn vader had een autodealer. Hij is in de garage opgegroeid en nu na wat ‘tussenjaren’ weer in de automotive werkzaam. Dat voelt als thuiskomen.

Wie is Dennis?
Dennis is een groot Sparta-fan die samen met zijn twee kinderen en zijn vriendin in Hellevoetsluis woont. Tijdens zijn studententijd heeft hij parttime als privéchauffeur gewerkt. Toch is rondrijden in een auto niet genoeg, want naast zijn affiniteit met de automotive houdt hij ook van reizen.

Wat doe je?
Joris werkt sinds 1 juli als de motiverende factor commercieel en partnerships. Hij houdt zich bezig met het intensiveren en uitbouwen van eMobility en hij legt een grote focus op het intensiveren van de relaties met o.a. onze partners. Onder zijn leiding slaat de afdeling nieuwe paden in. Met zijn grote hoeveelheid ervaring vanuit de B2B-wereld zijn we erg blij dat Joris er is. Joris is de CCO van de organisatie.

Dennis is vijf jaar geleden begonnen om e-mobility van een project naar een afdeling te transformeren. Nu heeft hij meegewerkt om er een zelfstandig bedrijf van te maken. Dennis maakt zich iedere dag hard om de samenwerking tussen de organisatie en de leveranciers en installateurs soepel te laten verlopen. Dennis ziet het als een tango tussen intern en extern. “Het is belangrijk dat ons team samenwerkt met passende partners die onze visie delen om klanten optimaal tevreden te stellen.” Dennis is de COO van de organisatie.

Waar krijg je energie van?
Joris: “Als mijn team gemotiveerd is en dat ook weet over te brengen naar de markt. Een gemotiveerd team haalt betere resultaten en dat zorgt voor tevreden klanten. Daardoor willen partners ook met ons blijven werken. Ik hou ervan als klanten ons scherp houden en meedenken. Het is die wisselwerking waar ik energie uithaal.

Dennis: “Ik krijg energie wanneer ik samen met partners mooie proposities kan bouwen. Een tevreden klant is het doel. Door middel van het bijhouden van de NPS-score en het vragen van feedback aan onze klanten, verbeteren wij ons resultaat. Hun kritiek zetten we om in actie. We doen er alles aan om de klant zo tevreden mogelijk te maken.”

Hoe zie je mobiliteit over tien jaar?
Joris: “Volgens mij zal het op het oog niet veel anders lijken. Er zullen bepaalde regio’s zijn waar in de toekomst de veranderingen meer zichtbaar zijn, zoals in de stedelijke gebieden. Daar zal het elektrisch rijden meer geïntegreerd zijn. Ik zie het ook voor me dat men op drukke wegen stroken inductieladen introduceert. Daarnaast stel ik me voor dat zelfrijdende voertuigen zich verder gaan ontwikkelen. Kortom: ik voorzie veel ontwikkelingen in de mobiliteitssector. Misschien rijden we over tien jaar alleen nog maar elektrisch of in ieder geval duurzaam.”

Dennis: “Over tien jaar rijdt een derde van alle auto’s elektrisch. Als eerste zullen bepaalde sectoren, zoals postbezorging, beginnen met de mobiliteitstransitie. Ook zal de ontwikkeling in grote steden sneller gaan dan in de provincie. Zelfrijdende auto’s gaan volgens mij een grote doorbraak vormen. Maar ik denk niet dat we over tien jaar al allemaal de krant zullen lezen achter het stuur. Kort gezegd zullen er grote veranderingen plaatsvinden in de auto-industrie. Voertuigen zullen veel minder onderhoud nodig hebben. Ik zie ook wel een toekomst in carsharing, maar dan vooral in de grote steden. En er is een enorme hoeveelheid groene energie nodig om al die voertuigen op te laden.”