Blog: Help, mijn laadpaal doet het niet!

Wat te doen bij storingen? 

Er is niks vervelender dan thuiskomen met een lege accu, om er vervolgens achter te komen dat je laadpunt het niet doet. Hoe laadt je nu je auto op? Bij Eneco eMobility is de storingshulp gelukkig altijd te bereiken via 088 170 7700, maar je kunt ook zelf proberen eerst de storing te verhelpen. Hoe? Dat leggen wij jou in dit artikel uit.

Harde reset
In 90% van de storingen is de oplossing om een harde reset uit te voeren. Een harde reset betekent dat je de zekering waaraan het laadpunt gekoppeld is even uitzet.
Zo voer je een harde reset uit:

1 – Zoek in je meterkast de zekering waaraan het laadpunt gekoppeld is. Als je niet weet welke zekering je moet hebben, kun je ook de hoofdzekering gebruiken.

2 – Schakel deze 10 minuten uit. In het geval van de hoofdzekering betekent dit dus dat je gehele huis geen stroom meer heeft.

3 – Schakel de zekering dan weer aan. Wacht tot het laadpunt volledig gereset is (duurt een paar minuten) en probeer dan opnieuw op te laden.

Werkt de harde reset niet?
Een storing kan vier verschillende oorzaken hebben: het laadpunt, de laadpas, de laadkabel en de auto

Het laadpunt
Probeer eerst met je laadpas om bij een ander laadpunt de auto op te laden. Lukt dit? Dan kan het zijn dat er een probleem is met jouw laadpunt. Bel dan onze klantenservice, zij helpen je graag verder. Het is aan te raden om je laadpuntnummer bij de hand te houden, dan kunnen we je nog sneller helpen. Je vindt het laadpuntnummer op je laadpaal.

De laadpas
Kun je bij geen enkel laadpunt opladen? Dan is er mogelijk een probleem met je laadpas. Wanneer je een eMobility-laadpas hebt, kun je contact opnemen met onze klantenservice via 088 170 7700. Heb je een laadpas van je werkgever, bijvoorbeeld een Multitankcard of Travelcard, neem dan contact op met hun klantenservice.

De laadkabel
Soms werkt het laden niet, omdat er een probleem is met de laadkabel. Controleer als eerste of de kabel goed in de laadpaal en de auto zit. Is dat het geval? Controleer dan of er stof of vuil in de stekkeruitgangen (connectoren) zitten. Als de kabel goed is ingeplugd en je weet dat hij schoon is, dan kun je het beste contact opnemen met jouw autodealer. Die kan jou aan een nieuwe kabel helpen.

De auto
Het komt gelukkig bijna niet voor, maar als het niet aan je laadpaal, -pas of –kabel ligt, dan ligt het misschien aan je auto. In dat geval moet je contact opnemen met je autodealer. Die kan uitzoeken of er reparaties nodig zijn aan jouw auto.

Tekst: Jose Huiskes, 2019

Categorie: Eneco